Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šovakar Latvijas klubi vērs durvis uz Eiropu

Andrejs Siliņš

Šovakar Latvijas klubi vērs durvis uz Eiropu
"Skonto" šoakar centīsies uzvarēt Tiraspolē
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar „Skonto”, „Ventspils” un „Liepājas metalurga” futbola komandas aizvadīs UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas pirmos mačus, izbraukumos tiekoties ar attiecīgi „Tiraspol” (Moldova), „Airbus UK Broughton” un „Prestatyn Town” (abas Velsa).

20:00: „Skonto” viesojas Tiraspolē

Moldovas kausa ieguvēja un trešā spēcīgākā Moldovas komanda pagājušajā sezonā „Tiraspol” ir Rīgas „Skonto” pirmais izaicinājums Eiropas kampaņā. Tiraspoles komandai šī būs atgriešanās starptautiskajā arēnā pēc piecu gadu pārtraukuma – toreiz gan tālāk par otro kvalifikācija kārtu vairs neeksistējošā turnīrā (Intertoto kauss) tikt neizdevās.

„Tiraspol” rindās septiņi spēlētāji ir leģionāri – divi ukraiņi, pa vienam rumānim, bulgāram, nigērietim un brazīlietim, kā arī armēnis, kurš spēlējis Moldovas jauniešu izlasēs. Ja „Skonto” saucam par gados jaunu komandu, tad „Tiraspol” – par nepieredzējušu. Izlašu vai ārzemju pieredze ir vien dažiem spēlētājiem. Piemēram, 27 gadus vecajam Aleksandram Grosu, kurš tika izsaukts uz Moldovas izlasi pirms tās pēdējās spēles. „Tiraspol” labprāt pietur bumbu un spēlē uzbrukuma futbolu, kam rīdzinieki gatavojas likt pretī vidējo presingu.

„Skontiešiem” Tiraspolē būs jāiztiek bez diviem pamatsastāva spēlētājiem – Artūram Karašauskam spēlēt traucēs veselības problēmas, bet Ritvaram Ruginam jāizcieš diskvalifikācija. „Fiziski ļoti labi jūtamies. Visa bāze ielikta jau pirms sezonas un sākumā, tagad nekādas papildus slodzes pat nav vajadzīgas, jo treneri ir patiešām teicami fizisko bāzi ielikuši,” „skontiešu” vārtsargs Pauļus Gribausks ir pārliecināts, ka galvenais būs psiholoģiskā sagatavošanās mačam. „Ir viņiem viens ļoti tehnisks spēlētājs uzbrukumā, bet ne tā, ka gluži vienatnē var uztaisīt spēli. Jā, tas laikam man būs īpaši bīstamākais pretinieku spēlētājs. Bet pretinieks mums ir pa spēkam - kā jau teicu, vajag izpildīt treneru norādījumus un visam vajag izdoties. Ticu, ka varam pārvarēt „Tiraspol” šķērsli.”

Spēle notiks „Sheriff” stadionā, kur ir vietas vairāk nekā 14 000 līdzjutēju, un tieši šajā sporta būvē mājas spēles aizvada arī vietējā valstsvienība. „Laukums ir labs, plašs - kā "Nou Camp". Ideāli apstākļi, lielisks laiks - viss ir labi, lai parādītu kvalitatīvu futbolu,” savu vērtējumu spēles vietai deva Rīgas kluba galvenais treneris Tamazs Pertija.

21:00: „Metalurgs” piedalās Prestatinas vēstures rakstīšanā...

Velsas mazpilsētiņā Prestatinā šovakar valdīs lielais futbols – „Bastion Road” stadionā viesosies „Liepājas metalurga” futbolisti. „Prestatyn Town” komandu veido gandrīz tikai vietējie spēlētāji, un komanda nekad nav tikusi augstāk par piekto pozīciju Velsas premjerlīgā. Pie iespējas pirmo reizi vēsturē spēlēt starptautiskā līmenī „Prestatyn” tika 6. maijā, kad triumfēja Velsas kausa finālā.

Jauno sezonu „Prestatyn” sāks tikai augusta izskaņā, kamēr liepājniekiem tā jau iet pilnā gaitā. Tomēr pirmajā mačā pret Velsas piekto spēcīgāko komandu „metalurgi” nebūs pilnā sastāvā. Pāvels Doroševs mēģina sargāt Baku „Neftchi” vārtus Azerbaidžānas kluba treniņnometnē Austrijā, bet diskvalifikācija jāizcieš Genādijam Soloņicinam. Savainojumu dēļ spēlēt nevarēs arī Toms Mežs un Reinis Flaksis.

Liepājnieku ceļš uz spēles norises vietu bija nogurdinošs – vispirms ar autobusu līdz Varšavai Polijā, tad lidojums līdz Mančestrai, no kuras tālāk ar autobusu līdz Railai, kur notiks spēle (Prestatinā stadiona ietilpība neatbilst minimālajām vajadzībām).

21:30: ...un „Ventspils” – Brotonas vēstures rakstīšanā

Citai Kurzemes komandai starts Eiropā jāsāk pret Velsas premjerlīgas pārsteiguma autori pagājušajā sezonā „Airbus UK”. Brotonas komanda, kas spēlē premjerlīgā kopš 2004. gada, aizvadītajā sezonā pirmo reizi finišēja augstāk par septīto pozīciju – vicečempiones gods un pirmoreiz vēsturē vieta UEFA Eiropas kausa kvalifikācijā. Pirmais pretinieks starptautiskajā arēnā oficiālā spēlē „Airbus UK” kluba vēsturē būs Latvijas trešā spēcīgākā komanda pagājušogad no Ventspils.

Tāpat kā „Prestatyn”, arī „Airbus UK” neaizvadīs spēli savā īstajā mājas laukumā – Brotonas klubs maču pret ventspilniekiem rīko Reksemā esošajā desmit tūkstošu ietilpīgajā stadionā, kur ikdienā Anglijas piektās līgas klubs „Wrexham” aizvada savas mājas spēles.

„Airbus UK” sastāvu veido pārsvarā Anglijā pierakstīti spēlētāji, velsieši ir tikai pieci, bet viens spēlētājs ir no Īrijas. Komandas vārtu sargāšana uzticēta no „Liverpool” īrētajam 19 gadus vecajam Džeimijam Stīvensam. Brotonas kluba cerības izrādīt nopietnu pretestību ventspilniekiem apliecina arī tas, ka kluba skauts bija ieradies klātienē aplūkot Kurzemes derbiju iepriekšējā virslīgas kārtā.

Tomēr arī ventspilniekiem ir pietiekami plaša informācija par Velsas komandu. „Redzams, ka „Airbus UK” mīl cīņu, pat daudz cīņas, un ir gatavs tādam futbolam. Tāda ir arī izpildītāju komplektācija - ir gari un spēcīgi futbolisti, kuri jebkurā situācijā mīl pacīnīties par bumbu,” pretinieku pirms mača raksturo „Ventspils” galvenais treneris Jurģis Pučinskis. „It kā viss šādā futbolā ir skaidrs un saprotams, bet līdz ar to arī sarežģīts. Nenovērtēt tādu futbolu nekādā ziņā nedrīkst.”

Diemžēl ventspilniekiem joprojām palīdzēt nevarēs pussargs Jurijs Žigajevs (nespēlēja arī pret "Liepājas metalurgu"), kurš turpina ārstēt bronhītu un palicis mājās.

Igauņi jau sākuši, lietuvieši vēl sāks

Spēcīgs pretinieks pirmajā kārtā gaida Lietuvas vicečempioni Viļņas „Žalgiri”, kam šovakar jāuzņem Īrijas trešā spēcīgākā komanda pagājušajā sezonā „St. Patrick’s Athletic”. Lieuvas trešajai spēcīgākajai komandai Marijampoles „Sūduvai” jāuzņem Maķedonijas trešā komanda „Turnovo”, savukārt „Kruoja”, kas Lieuvā čempionātu rudenī beidza ceturtajā vietā, Eiropas kampaņu sāks mājās pret baltkrievu trešo komandu Minskas „Dinamo”.

Mūsu it kā lēnākie ziemeļu kaimiņi šoreiz izrādījušies ātrāki – Igaunijas vicečempione „Levadia” turnīru sāka jau otrdien, kad izbraukumā atzina Velsas „Bala Town” pārākumu (0:1). Tai pašā vakarā „Trans” Narvā piekāpās viesiem no Zviedrijas „Gefle” (0:3). Tikai trešā spēcīgākā Igaunijas komanda 2012. gadā Tallinas „Flora” UEFA Eiropas līgu sāks šovakar, tiekoties ar Albānijas vicečempioni „Kukesi”.

1 2 53 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2013-07-04 11:29, pirms 11 gadiem
Raadiis kaukur ???

  -2 [+] [-]

, 2013-07-04 11:37, pirms 11 gadiem
Spell check anyone?

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 11:40, pirms 11 gadiem
Ja kāds zin kur netā iespējams redzēt spēles- ievietojiet linku! Paldies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-07-04 11:51, pirms 11 gadiem
Gaidām linkus =) P.S. Kad, ja ne šogad??? )))

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 11:52, pirms 11 gadiem
Прямые спортивные видео трансляции, футбол,... šeit itkā parasti ir ,bet neko nesolu,šeit izliek pus h pirms spēles vai vispār 5min pirms spēles,bet parasti var atrast translācijas.
Nu ko lai veicas Mūsējiem visiem!!! Jāparāda ka mēs arī kaut ko varam!

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 11:55, pirms 11 gadiem
sebs rakstīja: Ja kāds zin kur netā iespējams redzēt spēles- ievietojiet linku! Paldies!
Stundas divas pirms spēļu sākumiem varēs meklēt , tagad nav jēgas.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 11:59, pirms 11 gadiem
Normāli - Angļu piektās līgas klubs aizvada spēli desmittūkstošnieka stadionā.

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 12:05, pirms 11 gadiem
Varētu britu latvieši aizskriet uz stadionu , abi stadioni būtu pilni un mūsējie varētu justies kā majās

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 12:09, pirms 11 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 12:33, pirms 11 gadiem
Ja būs online tad šeit Live Sport Streams, Football, Soccer, Ice...

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 12:35, pirms 11 gadiem
Domāju abiem Kurzemes klubiem vajadzētu tikt nākamajā kārtā.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 12:35, pirms 11 gadiem
Narvā Trans nespēlēja.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 12:41, pirms 11 gadiem
Varbūt vakarā šis twītera konts palīdzēs. https://twitter.com/mdobyshev
Itkā linki jau ir , bet vēl neko nevaram zināt.

     [+] [-]

, 2013-07-04 12:44, pirms 11 gadiem
Kolensničenko ''sajūsmā'' par Moldovu. https://twitter.com/KolesLv

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 12:54, pirms 11 gadiem
Ka tik kādam nepaliek pusaizvērtas tās durvis
itv KOYA | Football

     [+] [-]

, 2013-07-04 12:55, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Varbūt vakarā šis twītera konts palīdzēs. https://twitter.com/mdobyshev
Itkā linki jau ir , bet vēl neko nevaram zināt.
Šis izskatās cerīgi.

     [+] [-]

, 2013-07-04 13:42, pirms 11 gadiem
Šeit rādīs Live Sport Streams, Football, Soccer, Ice...

  +4 [+] [-]

, 2013-07-04 14:19, pirms 11 gadiem
Koļesņičenko fotogrāfijas varētu noderēt par pamācīšanu vienam, otram, kas ilgojas pēc krievu laikiem (kuri Piedņestrā turpinās)
Bet ... atceros, kā pirms gadiem desmit vieskomandas pārstāvji (šķiet, no Luksemburgas, bet droši neatceros) fotografēja tualetes Rīgas "Daugavas" stadionā...

     [+] [-]

, 2013-07-04 15:03, pirms 11 gadiem
Otrajā kārtā pretī nāk arī komandas pēc reģionālā pricipa? Kad varētu tikt aizvadītas 2.kārtas spēles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-04 15:31, pirms 11 gadiem
Skonto ir vienk jāiet tālāk ! Nav variantu, komanda šogad izskatās ļoti labi, ieguvusi labu strtēģi pie stūres, ar pabojātu slavu, bet fiška no tā Pertijam nezūd ! Iespējams labākais treneris ne tikai Virslīgā, bet arī Baltijā. Komanda izskatās saspēlēta, Šabala uguņo, arī Karašausks ir pierādijis, kad Skonto ir viņa īstais klubs (tiesa gan varam cerēt uz Artūra palīdzību tik atbildes spēlē?) vērōjot virslīgu radās priekšstats, kad komandai ir kārtīgi iekšās ! Ja vajag, tad var nospelēt ļoti labi, tas pierādijās pēdējā spēlē pret Mettu, 2:0 (ar vienu kāju) Laikam treniņnometne Turcijā arī savu labumu būs devusi. Pēc būtibas jāuzvar, sliktākajā gadijumā niča, pēc iespējas ar vairāk iesistiem vārtiem. Un nākamajā kārtā Slovan arī jāņem, šogad no SKO kā minimums gaidu - 3. kārta Eiropas līgā !
Par VENT un bandītiem runājot, nevajadzētu būt problēmām, pret Velsas sētniekiem, biznesmeņiem un studentiem !

  -2 [+] [-]

, 2013-07-04 16:04, pirms 11 gadiem
Šodien Latvijas klubi aizvērs ceļu uz Eiropu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-04 16:32, pirms 11 gadiem

     [+] [-]

, 2013-07-04 16:38, pirms 11 gadiem
FC Skonto vs FC Tiraspol 2:2

FK Ventspils vs Airbus UK 3:1

SK Liepājas Metalurgs vs Prestatyn 1:0

tās ir manas prognozes par pirmajām spēlēm

  +2 [+] [-]

, 2013-07-04 17:09, pirms 11 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-04 18:37, pirms 11 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2013-07-04 18:49, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: Skonto zāģis.
LM un Ventiņiem uzvara!
Cerams ka tev būs zāģis pēc šī vakara spēlēm

     [+] [-]

, 2013-07-04 18:57, pirms 11 gadiem
Alt rakstīja: http://moldova.sports.md/
Vakar jau pētīju to saitu, strīmoja Dinamo Kijeva: Zenit Sanktpēterburga.
Izskatās, ka būs arī strīms šovakar no Tiraspoles.

     [+] [-]

, 2013-07-04 19:43, pirms 11 gadiem
Ventspils iespējamo pretinieku duelī
Luksemburgas komanda ar 1-0 42. minūtē uzvar TPS Turku!

     [+] [-]

, 2013-07-04 19:47, pirms 11 gadiem
Nu ko, turam īkšķus! Lai veicās visiem! Vismaz šajā kārtā
1 2 53 komentāri