Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un D grupas: "Bayern" un "Real" pretī nākamajai kārtai

Jānis Pārums

A un D grupas: "Bayern" un "Real" pretī nākamajai kārtai
Karims Benzemā guvis vārtus pēdējās divās
"Real" spēlēs. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar plkst. 21:45 kārtējās spēles tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas spēles A un D grupās. Šo grupu līdervienībām, attiecīgi Minhenes "Bayern" un Madrides "Real" ir visas iespējas nodrošināt vietu nākamajā kārtā.

A grupa

Šīs grupas līdervienība "Bayern" savā laukumā uzņems savu sīkstāko pretinieki "Napoli". Abu komandu pirmajā spēlē komandas cīnījās neizšķirti (1:1), tomēr kopumā turnīrā pagaidām veiksmīgāki bijuši minhenieši, kas iekrājuši septiņus punktus, kamēr "Napoli" – piecus. Jāuzsver gan, ka abas komandas joprojām nav zaudējušas. Minhenes klubam uzvara šīvakara mačā nodrošinātu arī vietu nākamajā kārtā, kamēr zaudējums pamatīgi samudžinātu situāciju turnīra tabulā, sevišķi, ja grupas otrajā spēlē pie panākuma tiktu "Manchester City", kas pagaidām ir trešajā pozīcijā.

Par labu tam, ka "Bayern" jau šovakar varētu nodrošināt vietu nākamajā kārtā, runā statistika – Minhenes klubs uzvarējis deviņās no desmit pēdējām mājas spēlēm. Turklāt komandām ir atšķirīgs noskaņojums pēc aizvadītās nedēļas nogales pašmāju čempionātu spēlēm – ja "Bayern" guva pārliecinošu uzvaru, tad "Napoli" piedzīvoja neveiksmi. Abās komandās ir savainotie, tostarp "Bayern" rindās neliels savainojums ir Švainšteigeram, taču treneris uzskata, ka viņš būs gatavs spēlēt.

"City" spēle pret pastarīti "Villareal", turklāt izbraukumā, nesolās būt kā viegla pastaiga rudenīgās noskaņās. Abas komandas pirms divām nedēļām jau tikās Mančestrā, kur mājinieki tikai kompensācijas laikā izrāva uzvaru ar 2:1. "Villareal" līdz šim nekad nebija zaudējusi trīs spēles Eiropas turnīros pēc kārtas, bet ceturto neveiksmi viņi vairs nevar atļauties – tas pārsvītrotu trekni svītru viņu cerībām par nākamo kārtu. Spāņu kluba situāciju gan apgrūtina spēlētāju savainojumi (Rosi, Kani, Zapata, Senna u.c.), taču atkāpties vairs nav kur...

A grupas tabula

V.KomandaSUNZVārtiP
1.Bayern32105:17
2.Napoli31204:25
3.Manchester City31113:44
4.Villarreal30031:60

D grupa

Notikumi šajā grupā liek domāt, ka Madrides "Real" futbolistiem nebūs grūtību ar kvalificēšanos otrajai kārtai jau šovakar. Madridieši trijās spēlēs guvuši trīs uzvaras, iesituši astoņus vārtus, turklāt nav ielaiduši nevienu bumbu savos. Šovakar viesos jāspēlē ar "Lyon", kas pirms divām nedēļām tika iznīcināta ar 4:0! Taču "Lyon" ir apņēmības pilna reabilitēties par sakāvi un savu līdzjutēju priekšā nodemonstrēt krietni labāku sniegumu nekā abu komandu pirmajā spēlē. Vajadzētu gan, jo katrs punkts ir svarīgs – Lionas futbolisti ieņem trešo vietu ar tikpat punktiem cik otrās pozīcijas īpašniekiem "Ajax".

Amsterdamas "Ajax" šovakar vēlreiz mēģināt atstāt "uz nulles" Zagrebas "Dinamo", kas tai izdevās jau divas nedēļas iepriekš – toreiz "Ajax" viesos bija pārāki ar 2:0. Uzvara šovakar Amsterdamā Franka de Būra vadīto komandu tuvinātu otrajai kārtai, protams, pie situācijas, ka uzvaru izcīnītu arī grupas līdere "Real". Tiesa, Zagrebas futbolisti negrasās tāpat vien atdot uzvaru – lai arī komanda cīnās bez uzvarām un nav iesitusi pat vienus vārtus, "Dinamo" treneris Krunoslavs Jurčičs uzsvēris: "Gribam uzvarēt šo spēli, tāpat kā visas citas. "Ajax" uzvarēja Zagrebā, tāpēc domāju, ka viņu trenerim vajadzēs savus spēlētājus pasargāt no pretinieka nenovērtēšanas. Toreiz mēs zaudējām, taču tas mūs motivē vēl vairāk. Mēs varam spēlēt labāk."

D grupas tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid33008:09
2.Ajax Amsterdam31112:34
3.Olympique Lyonnais31112:44
4.Dinamo Zagreb30030:50
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-02 10:34, pirms 13 gadiem
lūdzu sakārto tabulas, jo A un D grupai ir vienas un tās pašas komandas tev ieliktas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-02 10:53, pirms 13 gadiem
Komanda U-N-Z +/- Pts
1. Bayern München 2-1-0 5–1 7
2. Napoli 1-2-0 4–2 5
3. Manchester City 1-1-1 3–4 4
4. Villarreal 0-0-3 1–6 0

Autor? Kur šī tabula?

     [+] [-]

, 2011-11-03 19:31, pirms 13 gadiem
drīz būšu atpakaļ ierindā