Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Sieviešu futbola 1. līgas titulu pēdējā spēlē nodrošina FS "Metta-2"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sieviešu futbola 1. līgas titulu pēdējā spēlē nodrošina FS "Metta-2"
FS "Metta-2" komanda. Foto: Latvijas Futbola federācija.

Par sieviešu futbola 1. līgas čempionvienību pēc vakardienas pārliecinošās uzvaras pār sīvākajām konkurentēm Daugavpils futbola skolu kļuvušas FS "Metta-2" futbolistes.

Čempionu tituls izšķīrās otrā posma noslēdzošās kārtas spēlē, kurā FS "Metta-2" uzņēma Daugavpils Futbola skolu. Abas komandas šo spēli sagaidīja ar vienādu punktu skaitu, taču priekšrocība bija mettietēm, jo pirmā posma savstarpējā tikšanās reizē viņas augustā izbraukumā bija pārākas ar 2:0.

Trešdienas spēlē rīdzinieces izrādījās pārliecinoši labākas, pirmajā puslaikā iekrājot četru vārtu pārsvaru, bet otrajā puslaikā ielaižot tikai vienus vārtus, līdz ar to mačam noslēdzoties ar rezultātu 4:1 viņu labā.

Izceļams, ka iepriekš minētā piekāpšanās mettietēm Daugavpils komandai bija vienīgais zaudējums pirmajā posmā. Visās pārējās deviņās spēlēs Latgales klubs ielaida tikai vienus vārtus, tomēr otrajā posmā sekoja gan neizšķirts 1:1 pret Rēzeknes BJSS, gan zaudējums pret FK "Jelgava" ar 1:2. Arī FS "Metta-2" otrajā posmā iepriekš klupa pret šīm pašām pretiniecēm – 1:2 pret jelgavniecēm un 1:5 pret rēzeknietēm.

Cīņā par bronzas medaļām trešdien godalgas garantēja FK "Jelgava", ar 5:1 pārspējot Rīgas Futbola skolas otro komandu un kļūstot neaizsniedzamas Rēzeknes BJSS futbolistēm. Sacensību otrajā posmā Jelgavas komanda negaidīti tika pie četrām uzvarām piecās spēlēs.

Šogad čempionātā piedalās 11 komandas. Vispirms vienības aizvadīja viena apļa turnīru, kam seko otrā posma cīņas par 1.-6. un 7.-11. vietu ar vēl viena apļa mačiem savās grupās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija