Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Ašvorts: "Kauss būtu jāizspēlē sezonas beigās"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Ašvorts: "Kauss būtu jāizspēlē sezonas beigās"
"Ventspils" galvenais treneris Pols Ašvorts
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Piedāvājumu jūsu uzmanībai Pola Ašvorta un Viktora Dobrecova komentārus pēc Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlēs, kurā "Ventspils" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Liepāju”.

Pols Ašvorts, FK "Ventspils" galvenais treneris: "Uzdevums bija tikt kausā tālāk, ko arī paveicām, lai gan nevarētu teikt, ka nospēlējām ļoti labi. Labi nospēlējām pirmās 20 minūtes, bet pēc tam bija lielākas problēmas. "Liepāja" spēlēja ar tālām piespēlē, uzvarēja cīņas otrajā stāvā un mums nebija viegli. Tomēr izturējām, aizsardzība un vārtsargs paveica lielu darbu, tāpēc izdevās vadību nosargāt. Ja aizsardzība nostāv "uz nulles”, vienmēr paveras labas iespējas uzvarai."
Viktors Dobrecovs, FK "Liepāja" galvenais treneris: "Laikam jau var teikt, ka esmu apmierināts ar pašu spēli, bet ne iznākumu. Tik daudz momentu un tik labi momenti kā šodien, droši vien mums nebija sanākuši, pat visas trīs spēles skaitot kopā. Nebiju tādu momentu pirms tam, tāpēc esmu ar spēli apmierināts, bet šodien pietrūka realizācijas. Varbūt trūka noskaņošanās, ko varu nosaukt par savu kļūdu, lai gan es komandai teicu, ka mačam jābūt gatavam jau pirms tā, mačs nesākas tikai tad, kad atskan pirmā svilpe. Varbūt tā ir mūsu vaina, ka koncentrācijas nebija līdz galam."

Alfa devās starta sastāvā, kā vērtējat viņa sniegumu? Vai uzskatāt, ka attaisnojās spēlēšana ar vienu izteiktu uzbrucēju?
Ašvorts: "Jūs sakāt, ka viens uzbrucējs, bet es teiktu, ka mēs spēlējam ar trim. Varējām spēlēt 4-5-1, bet tas tomēr vairāk bija 4-3-3, ko es arī vēlējos. Domāju, Alfa nopelnīja šo iespēju un to izmantoja labi. Viņš ir jauns spēlētās, tikai 19 gadus vecs, bet treniņos sevi nodemonstrēja ļoti labi, tāpēc vēlējos viņam iedot šo iespēju. Iepriekšējo maču labi nospēlēja Rečickis un Pauļus, tāpēc šo duetu jaukt nevēlējos.
Ja jau ātri guvāt vārtus, tad šāda izvēle izrādījās pareiza?
"Tā var teikt. Vispār jau ir tā, ka uzvar komandas, bet, ja ir zaudējums, tad vainīgs ir treneris. Ar to negribu teikt, ka Viktors ir kaut kur vainīgs, bet kopumā tā pieņemts uzskatīt.”
Rezervē palika Žigjevs un Mujeci. Tas nozīmē, ka viņi fiziski nebija gatavi, vai tas tika darīts taktisku apsvēru dēļ?
"Tikai taktisku apsvērumu dēļ. Izlēmām spēlēt ar citādāku taktisko shēmu, tāpēc bija arī jāizvēlas, kuru uzbrucēju likt priekšā, bet Karlsons pirms tam bija guvis divus vārtus, tāpēc spēlēja tieši viņš. Zinājām, ka ar "Liepāju" spēles vienmēr ir smagas, bieži vien ir neizšķirti, tāpēc, ja nu mūs gaidītu 120 minūšu spēle, bija nepieciešamas spēcīgas maiņas."
Siņeļņikovs pirmo reizi pēc ilgāka laika nespēlēja aizsardzībā, vai esat apmierināti ar viņa sniegumu?
"Jā, viņš nospēlēja ļoti labi. Nomainīju viņu tikai tāpēc, ka nopelnīja dzelteno kartīti, un es negribēju riskēt ar vēl vienu brīdinājumu un palikšanu mazākumā.”

Toress vēl nav gatavs doties laukumā no mača sākuma
Dobrecovs: "Jāsāk ar to, ka, protams, kausu neesam uzvarējuši un bija uzdevums to izdarīt, taču bija skaidrs, ka ar "Ventspili" spēle nebūs viegla. Zinot Toresa bumbas kontroli, negribējām riskēt, lai, nedod Dievs, atgadās atkal kāda trauma. Tāpēc sākumā atstājām viņu malā, jo priekšā jau vēl garš čempionāts. No kausa esam izkrituši, bet jānovēl veiksme "Ventspilij", lai uzvar kausā. Mēs mierīgi gatavosimies nākamajām čempionāta spēlēm un dziedēsim traumas. "
Sezonas sākums tiešām padevies smags. Vai to ietekmē smagais kalendārs, vai varbūt tiešām spiež čempionu tituls?
"Smags tas ir visiem. Čempionāta līderiem ir seši punkti un viņi nav izvairījušies no zaudējuma. Neviens nav, tikai "Ventspils", bet priekšā vēl gara sezona. Laiks visu saliks pa vietām. Vēlreiz varu pateikt, ka šīs dienas spēle kopumā man patika, tā kā varu ar optimismu skatīties uz priekšu. Mūsu spēle uzlabojas."

Pol, kuru komandu vēlaties pretī pusfinālā?
Ašvorts: Vēlos "Babīti", bet noteikti būs "Jelgava". Tad sanāks tā, ka četru nedēļu laikā ar "Jelgavu" spēlēsim trīs reizes. Vispār kā anglis esmu pārliecināts, ka kauss jāizspēlē sezonas beigās, un es nesaprotu, kāpēc Latvijā izdomāts darīts tā. Ir tikai pareizi, ja komanda jau pirms sezonas zina, kā jāveido tās budžets, vai tā spēlēs Eiropas kausos vai nē. Tāpēc finālam būtu jānotiek oktobrī, varbūt septembra beigās, tas jāskatās pēc laika apstākļiem. Katrā ziņai, tām jābūt sezonas beigām. Tagad divas komandas jau zina, ka kauss viņām neko izšķirs.”
Dobrecovs: Vienīgi, tad mums pārejas sezonā būs jānospēlē divus kausus, un es nezinu, vai mēs to varam. Taču tiešam var piekrist, jo gada beigās var būt viena komanda, bet nākamajā sezonā kaut kas mainās. Tāpēc būtu labāk, ja pārietu atpakaļ uz kausa finālu gada beigās. Tad tu jau aptuveni redzi, kurš esi turnīra tabulā un tas ietekmē spēli kausā. Šobrīd ir tā, ja esi trijniekā, interese par kausu var būt mazāka. To gan negribu teikt, par šodienas spēli, bet kopumā. Šodien noteikti bija laba spēle, bet piekritīšu Polam, ka kausa finālā jānotiek rudenī."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja