Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Spartakam" divi noraidījumi zaudējumā "Daugavpilij", "Liepāja" apspēlē Smilteni

Rolands Eliņš

"Spartakam" divi noraidījumi zaudējumā "Daugavpilij", "Liepāja" apspēlē Smilteni
Foto: Sanita Ieva Sparāne/Optibet Virslīga

"Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņā aizvadītas pirmās astotdaļfināla spēles, un par savu vietu ceturtdaļfinālā parūpējās Virslīgas komandas "Daugavpils" un "Liepāja", kā arī Nākotnes līgas komanda "Dinamo Rīga".

Dienas pirmajā spēlē tikās divas Virslīgas komandas – Jūrmalas "Spartaks" un BFC "Daugavpils". Daugavpils komanda Virslīgā uzvarējusi divās no trim savstarpējām spēlēm, un pie panākuma izdevās tikt arī šodien, kamēr "Spartaks" pabeidza spēli nepilnā sastāvā un ar vairākiem brīdinājumiem.

"Spartakam" jau pirmajā puslaikā tika parādītas trīs dzeltenās kartītes, taču lielākais trieciens bija 44. minūtē, kad par asu izklupienu pretiniekam kājās tika noraidīts Ņikita Bērenfelds.

Otrajā puslaikā 57. minūtē 18 gadus vecais Oļģerds Raščevskis veiksmīgi tika pie bumbas soda laukumā un raidīja to vārtos no tuvas distances, un jau pēc dažām minūtēm "Spartakam" tika vēl viens noraidījums, otro brīdinājumu saņemot Aleksandram Solovjovam, kurš ar kāju trāpīja pa muguru nedaudz pakritušajam Kasparam Kokinam. Spartakieši protestēja, laukumā izskrēja arī "Spartaka" ģenerāldirektors Edgars Gauračs, taču par to sarkano kartīti saņēma arī Gauračs pats, tiekot izraidīts no spēles.

"Spartakam" spēlējot divu vīru mazākumā, atspēlēties tā arī neizdevās, un "Daugavpils" iekļuva Latvijas kausa ceturtdaļfinālā. "Spartakam" gan sankcijas ar šajā spēlē fiksētajiem noraidījumiem varētu nebeigties, jo spēles protokolā fiksēts ieraksts, ka "pēc spēles "Spartaka" līdzjutējs uzspļāva galvenā tiesneša virzienā".

To pašu paveica arī Nākotnes līgas komandas "Dinamo Rīga", kas ar 2:0 pieveica otrajā līgā spēlējošo SK "Spēks". Pirmais puslaiks beidzās neizšķirti, bet 50. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Marks Petunovs. Pēc tam 81. minūtē "Dinamo Rīga" pārsvaru dubultoja ar Pjotra Pavlovska sitienu vārtos.

Rezultāts 0:0 bija arī pēc pirmā puslaika Cēsīs, kur "Smiltene/BJSS" uzņēma "Liepāju". Otrajā puslaikā "Liepāju" vadībā izvirzīja Mārtiņš Ķigurs, vārtu priekšā apspēlējot divus pretiniekus un skaisti atzīmējot savu atgriešanos pēc savainojuma. Ķiguram šie bija pirmie vārti kopš iepriekšējā gada septembra.

Drīz pēc tam Daniils Hvoiņickis ar tiešo brīvsitienu panāca 2:0, bet 78. minūtē Milans Mirosavļevs nokārtoja 3:0. Serbu uzbrucējam tie bija pirmie vārti "Liepājas" sastāvā, un viņa komanda droši iesoļoja ceturtdaļfinālā.

"Atbildīga spēle" Latvijas kausa astotdaļfināli

Dat.LaiksSpēleRez.
07.08.17:00Spartaks - Daugavpils0:1
18:00Spēks - Dinamo Rīga0:2
20:00Smiltene - Liepāja0:3
08.08.14:00Auda - Metta
16:00Rēzekne - Albatroz/Jelgava
18:00Tukums 2000 - Riga
09.08.13:30Skanste - RFS

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 21:54, pirms 3 gadiem
Liepāja, kas ir EIROKAUSU komanda, moins, šādi mocās ar SMILTENI, moins, viela pārdomaam

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:01, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Liepāja, kas ir EIROKAUSU komanda, moins, šādi mocās ar SMILTENI, moins, viela pārdomaam
ja neievēroji, tad Liepāja spēlēja ar otro sastāvu - Dodo pat pieteikumā nebija! Liepājai totāls pārsvars bumbas kontrolē un pārējos rādītājos - Nu nav arī tāda spēku atšķirība starp 1.līgas top komandām un Virslīgas vidusmēra komandām. 0:3 ir godīgs rezultāts - varēja būt arī 0:5.

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:08, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: ja neievēroji, tad Liepāja spēlēja ar otro sastāvu - Dodo pat pieteikumā nebija! Liepājai totāls pārsvars bumbas kontrolē un pārējos rādītājos - Nu nav arī tāda spēku atšķirība starp 1.līgas top komandām un Virslīgas vidusmēra komandām. 0:3 ir godīgs rezultāts - varēja būt arī 0:5.
Dodo nospēlēja 90 min ko tu te lej

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:10, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Liepāja, kas ir EIROKAUSU komanda, moins, šādi mocās ar SMILTENI, moins, viela pārdomaam
Ko teiksi ka Riga FC zaudēja Maltiešie....

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:30, pirms 3 gadiem
Liepāja normāli toto nomauca spēlējot uz under 3.5 ceru ka būs mūža bans

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:39, pirms 3 gadiem
Kims Čenuns rakstīja: Liepāja normāli toto nomauca spēlējot uz under 3.5 ceru ka būs mūža bans
Tu laikam spēli neredzēji - Smiltene labi, ja varēja vispār bumbu pārsist pāri laukuma centra līnijai. Atceros kā 1.līgas komandas bija neapmierinātas ar Latvijas kausa formātu - es tā arī nesapratu, kas ir mainījies kopš pastāv iespēja, ka kādam no 1.līgas klubiem var ielozēt pretiniekos arī citu 1.līgas klubu un nevis uzreiz Virslīgas klubu.

     [+] [-]

, 2021-08-07 22:46, pirms 3 gadiem
Par Solovjola noraidijumu varētu piekrist,bet Bērenfeldam bija jābūt dzeltenā,Tiesnesi arī iedeva kaut kādu amatieri,sods tikai spartakam,BFC vispar čalis neko nedeva