Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu

Emils Ozerinskis

"Riga" atspēlējas un pendeļu sērijas astotajā kārtā izrauj Superkausu
"Riga FC" svin Superkausa izcīnīšanu. Foto: LFF

Pēc 11 gadu pārtraukuma Latvijas futbolā atgriezusies Superkausa izspēle, kurā Latvijas čempionvienība RFS tikās ar Latvijas kausa īpašnieci "Riga". Gotjē Mankendā vārti ļāva "Riga" vienībai tikt līdz pendelēm, kurās Riharda Matrevica sniegums deva Simo Valakari komandai pirmo sezonas trofeju.

Gada pirmais Rīgas derbijs sākās ar asu un nepiekāpīgu spēli. Divas reizes spēles ievadā pamatīgi pa kātiem dabūja Petrs Marešs, bet rīdzinieku rindās sitienu pa degunu saņēma Useniu Niangs. Galvenajam tiesnesim Edgaram Maļcevam pacietības mērs bija pilns pēc Hrvojes Babeca lēciena Ādama Marhijeva kājās, sodot horvātu ar dzelteno plāksteri.

Pie pusstundas robežas RFS pārkāpa noteikumus pie sava soda laukuma, tieši pretī vārtiem, kas deva "Riga" vienībai labu brīvsitiena iespēju. Šķēlienu uzņēmās Babecs, taču bumba pārspurdza nedaudz pāri Jevgenija Nerugala sargāto vārtu pārliktnim.

Rezultāts uz spēles tablo izmainījās 43. minūtē, kad RFS tika pie stūra sitiena. Vārti tika gūti nedaudz neraksturīgā manierē. Lašam Odišarijam nolūza sitiens, "Riga" futbolistiem noraugoties, kur nu bumba paliks. Bumba nonāca pie Stefana Paniča, kurš, atrodoties ar muguru pret vārtiem, atspēlēja bumbu Žigam Lipuščekam. Slovēnis daudz negaidīja un spēra bumbu vārtos, izvirzot RFS komandu vadībā ar 1:0.

Otrā puslaika sākumdaļā iespēju izlīdzināt rezultātu izniekoja Lukass Kardozu, kurš bumbu raidīja nevis vārtos, bet gan trieca bērnu piepūšamo atrakciju virzienā. Simo Valakari nebija apmierināts ar spēles attīstību, nolemjot veikt trīskāršo spēlētāju maiņu, sūtot laukumā pagājušās sezonas labāko Virslīgas vārtu guvēju Marko Regžu.

Bezkompromisa cīņa, negriežot ceļu nevienam, turpinājās arī otrā puslaika vidū, kad pamatīgu sadursmi piedzīvoja Marešs un uz maiņu nākušais Gotjē Mankendā. Kongo DR futbolists uzlidoja gaisā un apmeta kūleni. Abi futbolisti gan tika cauri sveikā. Vien mazu brītiņu vēlāk pats Mankendā guva vārtus, izraujoties sitiena pozīcijā pēc lieliskas Brajana Orosko piespēles. Lai gan Nerugals aizskāra bumbu, tomēr tā ielidoja vārtu tīklā, rezultātam kļūstot neizšķirtam - 1:1.

Potenciāli lieliska iespēja atgūt vadību RFS bija no brīvsitiena pozīcijas. Pie pašas soda laukuma līnijas sitienu uzņēmās Jānis Ikaunieks, taču viņam neizdevās iegriezt bumbu vārtu augšējā stūrī, tai lidojot pāri vārtu šķērsstabam. Savukārt spēles 88. minūtē izdevību izraut panākumu jau pamatlaikā izšķērdēja Emersons, neizmantojot Ismaela Diomandē uzdāvināto bumbu.

Sesto reizi pēc kārtas RFS un "Riga" spēlēs pamatlaikā netika noskaidrots uzvarētājs. Tādēļ Viktors Morozs gaidāmajai pēcspēles sitienu sērijai nolēma laukumā sūtīt ļoti pieredzējušo Pāvelu Šteinboru.

Pēcspēļu sitienu sēriju ar sitienu zem pārliktņa sāka El-Baširs Ngoms, bet Jānis Ikaunieks mēģināja bumbu raidīt Daugavā nevis Riharda Matrevica sargātajos vārtos. Marko Regža dubultoja "Riga" pārsvaru, bet Matrevics atvairīja Stefana Paniča sitienu - 2:0.

Šteinbors nelielu cerību stariņu RFS deva ar Dašķeviča sitiena atvairīšanu, bet Matrevicam nācās bumbu makšķerēt ārā no tīkliņa pēc Lipuščeka raidījuma vārtu vidū. Šteinbors atvairīja arī Orosko sisto bumbu, bet RFS neticībā nācās saķert galvu pēc Lemajiča sitiena garām vārtu stabam. Šteinbors piektajā sērijā atvairīja trešo pretinieku pendeli pēc kārtas. Par sērijas pagarināšanu parūpējās Roberts Savaļnieks, trāpot pašā stūrītī, kur ar pirkstu galiem Matrevics netika līdz bumbai.

Sestajā sērijā Babam Musā izdevās iemānīt bumbu starp vārtu stabiem. Savukārt bijušais "Riga" aizsargs ar spēku izlīdzināja pendeļu sērijas rezultātu - 3:3. Sekmīgi bija gan Mankendā, gan Marhijeva sitieni. Astotajā sērijā Jurkovskis jaudīgi sita bumbu vārtu augšējā stūrī. Ismaels Diomandē tam nespēja sekmīgi atbildēt, jo Matrevics atvairīja kotdivuārieša sitienu. Tādējādi astoņu pēcspēles sitienu kārtu sērijā ar 5:4 triumfēja "Riga".

"Riga" kapteinis Antonijs Černomordijs cēla virs galvas otro Latvijas futbola vēsturē izspēlēto Superkausu. Savukārt līdzjutēju balsojumā pie jaunākā IPhone modeļa tika RFS futbolists Roberts Savaļnieks, apliecinot savu popularitāti un plašo līdzjutēju loku.

RFS - "Riga" 1:1 (1:0), 4:5 p.s.s.
Vārti: Lipuščeks 43' - Mankendā 70'
Brīdinājumi: Emersons, Odišarija - Babecs, Musā
RFS: Nerugals (Šteinbors 90'+2) - Marešs (Zelenkovs 74'), Lipuščeks, Prenga, Savaļnieks - Paničs, Marhijevs - Emersons, Ikaunieks, Odišarija (Diomandē 79') - Lemajičs.
Riga: Matrevics - Jurkovskis, Musā, Černomordijs, Ngoms - Ngenā (Orosko 53'), Babecs, Iberiko - Kardozu (Mankendā 64'), Taivo (Regža 53'), Niangs (Dašķevičs 53').
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

Rīgas derbiji

TurnīrsRFS uzvaras"Riga" uzvarasNeizšķirts
Virslīga10912
Latvijas Kauss31-
Superkauss01-

  +2 [+] [-]

, 2024-03-02 16:31, pirms 2 mēnešiem
Man ir aizdoma, ka RFS vajadzētu labāku vārtsargu pameklēt, ja grib Eirokausos atkal kaut ko sasniegt. Lai atvaino Nerugals un Šteinbors, bet ir sajūta, ka ar to būs par maz.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-02 16:41, pirms 2 mēnešiem
FC Rīga fani atkal kopā. Nu jau ar citu treneri Valakari. Kapteinis tas pats Çernomordijs.

  +4 [+] [-]

, 2024-03-02 16:53, pirms 2 mēnešiem
Šteinbors atvairīja 3 pendeles un tev tas liekas par maz?

  -1 [+] [-]

, 2024-03-02 17:15, pirms 2 mēnešiem
sveiks rakstīja: Šteinbors atvairīja 3 pendeles un tev tas liekas par maz?
Ko Pasaules kausā atsistas 5 pendeles deva Horvātam Livakovičam? Vai Timam Krulam?

Tu labāk paskaties, ka pats Šteinbors jau pērnajā sezonā virslīgā nospēlēja tikai 9 spēles, dažas spēles LV kausā un Eirokausos, izlasē 1, ja nekļūdos. Šodien pat spēli nesāka vārtos. Ar Nerugalu, droši vien, virslīgā pietiks, par ko vairāk gan šaubos

  +3 [+] [-]

, 2024-03-02 17:48, pirms 2 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Ko Pasaules kausā atsistas 5 pendeles deva Horvātam Livakovičam? Vai Timam Krulam?

Tu labāk paskaties, ka pats Šteinbors jau pērnajā sezonā virslīgā nospēlēja tikai 9 spēles, dažas spēles LV kausā un Eirokausos, izlasē 1, ja nekļūdos. Šodien pat spēli nesāka vārtos. Ar Nerugalu, droši vien, virslīgā pietiks, par ko vairāk gan šaubos
Sakritība vai nē, bet Šteinbors vietu vārtos pazaudēja pēc alko skandāla. Bet Eirokausiem ne priekš RFC, ne RFS sāpīgākā vieta nav vārti. Abām komandām tā ir smaile. Neviena no Rīgām nevar lepoties, ka tai būtu, kāds tiešām labs uzbrucējs - finišeris. Lai piedod Regža - Eiropas līmenī viņš vēl nav gatavs (un šajā ziņā viņš r veicis pareizo izvēli, ka nemūk uz Eiropu, tajā pašā laikā ceru, ka pēc 1-2 gadiem dosies uz saprātīgu Eiropas līgu). To pašu var teikt arī par abu Rīgu smailes leģionāriem - atsevišķās spēlēs var izšaut, kā pērn Mankendā, bet ilgtermiņā kvalitāte trūkst.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-02 18:20, pirms 2 mēnešiem
Vārtu rāmī abas komandas nu nekādi nevar trāpīt, izņemot tās divas iespējas,bet pendeļu sērijā abi vārtsargi malači 🍻🍺😎lai veicās sezonā abām komandām 🤪

     [+] [-]

, 2024-03-02 18:42, pirms 2 mēnešiem
Uzskatu, ka tai derbija tabulā šo maču (arī 2023. gada kausa finālu) vajadzēja skaitīt pie ničiem vai ieviet ko līdzīgu kā ir hoķī OTW un OTL.

     [+] [-]

, 2024-03-02 19:09, pirms 2 mēnešiem
Cik var tam Paničam dot sist pendeles? Jau 3 spēlēs nav iesitis.

     [+] [-]

, 2024-03-03 00:05, pirms 2 mēnešiem
hmm... šī trofeja vizuāli ir daudz simpātiskāka nekā Virslīgas trofeja! Domāju, ka priekš Virslīgas, vai Latvijas kausa vajag pilnīgi citu vizuālu konceptu - Latvijas kausa trofejai vajadzētu nedaudz pašpikot no Bundeslīgas trofejas, kas izskatās kā tāds milzīgs šķivis!