Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Svaress pagarinājumā iesit "Liverpool" un kļūst par Urugvajas čempionu

Agris Suveizda

Svaress pagarinājumā iesit "Liverpool" un kļūst par Urugvajas čempionu
Luiss Svaress. Foto: imago/Enzo Santos Barreiro/Scanpix

Trešo reizi četru sezonu laikā un 49. reizi vēsturē pie Urugvajas titula futbolā ticis Montevideo klubs "Nacional", kas izšķirošajā mačā pagarinājumā pārspēja "Liverpool" (4:1). Ar diviem vārtiem šajā spēlē izcēlās urugvajiešu un argentīniešu uzbrucēji Luiss Svaress un Emmanuels Džiglioti. Titulētākais klubs Urugvajā gan joprojām ir pagājušā gada čempions "Penarol" (51), bet dalītā trešajā vietā ir trīs klubi ar četriem tituliem.

Kā daudzās citās Dienvidamerikas valstīs, arī Urugvajā futbola čempionāts norit vairākās daļās. Pirmajā daļā jeb Apertura titulu izcīnīja "Liverpool", kas 15 spēlēs sakrāja 32 punktus un par četriem punktiem apsteidza "Nacional", bet otrajā daļā jeb Clausura titulu ar 34 punktiem 15 spēlēs ieguva "Nacional", par četriem punktiem apsteidzot "River Plate" un par sešiem punktiem – ceturtās vietas īpašnieci "Liverpool".

Sezonas kopējais tituls Urugvajā tiek izcīnīts izslēgšanas spēlēs – pusfinālā tiekas abu turnīra daļu čempiones, bet pusfināla uzvarētājai finālā jātiekas ar abu turnīra daļu summētās tabulas līderi. Bieži vien gan pusfināls ir faktiskais fināls, ja kopējās tabulas līdere uzvarējusi arī kādā no turnīra daļām, un tā bija arī šajā gadījumā – līdz ar to "Nacional" un "Liverpool" titulu sadalīja savstarpējā pusfinālspēlē. Svaress 50. minūtē izvirzīja vadībā "Nacional", 68. minūtē Tjago Vesino no 11 metru atzīmes panāca izlīdzinājumu, taču "Liverpool" 81. minūtē palika mazākumā un pagarinājumā ielaida trīs vārtus.

35 gadus vecais Svaress savā pirmajā klubā "Nacional" atgriezās šā gada jūlijā un Urugvajas čempionātā 14 spēlēs guva astoņus vārtus. "Nacional" viņš pārstāvēja arī 2005./06. g. sezonā, 29 spēlēs gūstot 12 vārtus. Eiropā viņš pārstāvēja Nīderlandes klubus "Groningen" un "Ajax", Anglijas "Liverpool" un Spānijas "Barcelona" un "Atletico". Urugvajas izlasi drīzumā gaida Pasaules kausa finālturnīrs, kurā tiksies ar Dienvidkoreju, Portugāli un Ganu. Atlasē Svaress 14 spēlēs guva astoņus vārtus. Nākamā gada sākumā Svaress varētu pievienoties Losandželosas "Galaxy".

     [+] [-]

, 2022-11-06 03:08, pirms gada
Liverpool spēlē arī Urugvajas čempī?😳