Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"AZ Alkmaar" treneris nākamajā sezonā būs Verbīks

"AZ Alkmaar" treneris nākamajā sezonā būs Verbīks
Hertjans Verbīks
Foto: AFP/Scanpix

Par pašreizējo Nīderlandes čempionu "AZ Alkmaar" galveno treneri no nākamās sezonas iecelts Hertjans Verbīks, kurš šosezon diezgan veiksmīgi strādā pie "Heracles Almelo" komandas stūres. Trenera amatā viņš nomainīs Diku Advokātu.

47 gadus vecais holandiešu speciālists pie "AZ Alkmaar" stūres nomainīs savu tautieti Diku Advokātu, kurš, kā zināms, komandu vadīs tikai līdz šīs sezonas beigām, bet pēcāk jau kļūs par Krievijas izlases galveno treneri. Verbīks ar pašreizējiem Nīderlandes čempioniem parakstījis līgumu uz trim gadiem. Iepriekš trenera karjeras laikā Verbīks trenējis "SC Heerenveen", "Heracles Almelo" un "Roterdamas "Feyenoord''. Šo sezonu Verbīks pabeigs kā "Heracles Almelo" treneris, kopā ar komandu aizvadot diezgan veiksmīgu sezonu (vienu kārtu līdz sezonas beigām komanda ieņem 6. vietu – R.Z.).

"Klubs ir parakstījis līgumu ar treneri, kurš ļoti labi saprot "AZ Alkmaar" futbola filozofiju. Laika periodā, kad viņš strādāja ar "SC Heerenveen" un "Heracles Almelo", viņš pierādīja, ka prot diezgan veiksmīgi no jaunajiem futbolistiem dabūt ārā maksimumu. Kā treneris viņš ir sasniedzis lieliskus rezultātus. Mēs meklējām holandiešu treneri, kurš ir stingras disciplīnas piekritējs, un kura mērķu labad spēlētāji gatavi ziedot sevi no A līdz Z. Verbīkam piemīt abi šie kritēriji," jauno komandas treneri paslavēja "AZ Alkmaar" kluba futbola direktors Marsels Brandss.

Arī pats treneris neskopojās ar komplimentiem kluba virzienā: "Ar filozofiju un mērķiem, kādi ir "AZ Alkmaar", esmu pārliecināts, ka ar šo komandu ir liela iespēja gūt lielisku izaicinājumu. Šis klubs man asociējas ar labu organizāciju un izcilām iespējām nākotnē."

Izmantotie resursi:
eredivisie.nl