Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievijā aizdomas par netīru spēli, Karpins atgriežas amatā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievijā aizdomas par netīru spēli, Karpins atgriežas amatā
Aleksandrs Keržakovs nav pelnījis kapteiņa apsēju
Foto: ITAR-TASS

Krievijas futbola Premjerlīgas 17. kārtā netrūka skaļu notikumu. No amata tika atlaists spānis Unaī Emerī, kura vietu ieņems Valērijs Karpins, savukārt visskaļāk tika runāts par aizdomīgo Permas "Amkar" un Mahačkalas "Anzhi" spēli.

"Amkar" un "Anzhi" spēle nav bijusi tīra?

Permas "Amkar" savā sniegotajā laukumā līdz pat kompensācijas laikam turēja sev izdevīgo 1:1 pret Mahačkalas "Anzhi", tomēr beigās ielaida. Šai spēlei tika pievērsta īpaša uzmanība vēl pirms tās sākuma, jo klīda runas par iespējamo spēles iznākuma sarunāšanu. Abu klubu pārstāvji to kategoriski noliedza, toties daudzi totalizatoru kantori nemaz nepieņēma likmes uz šo dueli. Pēc spēles Permas "Amkar" galvenais treneris Nikolajs Trubačovs nekautrējās slavēt savus padotos par parādīto sniegumu, vienlaicīgi atzīstoties, ka laukumā nelaida visus labākos spēkus, lai labāk sagatavotos nākamajām spēlēm. Interesanti, ka "Amkar" arī piekrita pārcelt maču par dienu vēlāk, jo "Anzhi" vēl ceturtdien nācās spēlēt Eiropas līgā. Eļļu ugunī pielēja Sanktpēterburgas "Zenit" pussargs Vladimirs Bistrovs, kurš pēc nospēlētā 1:1 ar Maskavas CSKA savos izteikumos bija īss: "Labāk noskatieties spēles "Amkar" - "Anzhi" pēdējās minūtes!".

Karpins atgriežas, Emenike cietumā?

Jau iepriekš rakstījām, ka no darba ticis atlaists Maskavas "Spartak" galvenais treneris Unaī Emerī, kurš pie komandas stūres stājās pirms sezonas sākuma. Viņa vadībā klubs jau izstājies no Čempionu līgas un Krievijas kausa, kā arī ieņem tikai septīto vietu Premjerlīgā. Spāņa vietu ieņems Valērijs Karpins, kurš šo amatu ieņēma laikā no 2009. līdz 2012. gadam. Tiek minēts, ka trenera vietu viņš ieņems līdz gada beigām, bet nebūs pārsteigums, ja šajā amatā viņš uzkavēsies arī ilgāk.

"Spartak" uzbrucējs Artjoms Dzjuba būs spiests šķirties no divu nedēļu algas par nievājošajiem izteicieniem par Emerī pēc zaudējuma "Dinamo" (1:5), kad viņš bija ļoti kodolīgs: "Jautājiet mūsu trenerītim." Vēlāk Dzjuba atvainojās par šādiem izteicieniem, vienlaicīgi neslēpjot, ka Emerī vadībā komandas mikroklimats bijis ļoti slikts. Ar to "Spartaka" problēmas vēl nebeidzas, jo Stambulas prokuratūra pieprasa uz laiku no 1 līdz 3 gadiem cietumā iesēdināt komandas uzbrucēju Emanuelu Emeniki, kurš tiek vainots tīšā traumas simulācijā laikā, kad viņš vēl spēlēja Turcijā. Tieši šādā veidā viņš savulaik ticis pie iespējas spēlēt "Fenerbahce" (aizbildinoties ar savainojumu, tīšām nespēlēja pret šo pašu komandu).

Spaleti asi izsakās par Keržakovu un Deņisovu

Ar skaļiem izteicieniem nav skopojies "Zenit" galvenais treneris Lučāno Spaleti, kurš asi atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par Migela Dani iecelšanu komandas kapteiņa amatā: "Kapteini izvēlos es, nevis jūs. Es ar komandu esmu katru dienu, tādēļ zinu, ko man izvēlēties. Atņēmu kapteiņa apsēju no Vjačeslava Malafejeva, jo viņš pats izteicās, ka tas viņam ir papildus slogs. Dani ir tas futbolists, kuram šis apsējs būs papildus stimuls. Jūs gribētu redzēt komandas kapteiņa veidolā kādu no vietējiem spēlētājiem? Jūs uzskatāt, ka Deņisovs un Keržakovs pēc saviem izteicieniem partneru virzienā ir pelnījuši būt par kapteiņiem [abi bija ļoti neapmierināti ar Halka un Vitsela iegādi par tik lielu naudu]? Par kapteiņiem kļūst spēlētāji, kuri patiešām pārdzīvo par "Zenit", nevis komentē to, kuri futbolisti būtu jāiegādājas. Mani interesē tikai čempiona tituls, nevis futbolists ar kapteiņa apsēju."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-27 16:46, pirms 12 gadiem
Kā jau bija pamanīts:

spinaats, 2012-11-26 20:07, vakar
Šodien netīrais krievu futbols visā savā krāšņumā.

90.minūte Amkar 1 -1 Anži uz Anži livē kofs 2.00 +3min
salīdzinājumam
90.minūte Rubin 0 -0 Volga(mazākumā) uz Rubin livē kofs 8.00 +4min

Kauns.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 16:50, pirms 12 gadiem
"Jautājiet mūsu trenerītei " Es saprotu , ka Nauris ir čangalis bet tomēr no vakardienas Sport Express vajadzētu tulkot precīzi!

  +4 [+] [-]

, 2012-11-27 17:12, pirms 12 gadiem
Pilniigs sviests..Draaziis to Anzhi, jo Cska un Zenit saak kaads trauceet!
87. min Anzhi shauj devītniekā, vaartsargs izvelk! Tad kapec?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-27 17:25, pirms 12 gadiem
skatijos Anzhi otro puslaiku, speele kaa speele, jo tuvaak tuvojaas beigaam jo lielaaks spiediens no Anzhi puses, jo negribeeja zaudeet svariigus punktus

Buutu labaaka realizaacija, vai veiksme, jo vaartusargs bija lielisks, buutu sagraavushi pretiniekus

     [+] [-]

, 2012-11-27 18:31, pirms 12 gadiem
Nu bija tie vaarti biku aizdomiigi. Pats diivainaakais, ka aizsargs pilniigi briivs atdeva bumbu anzhi speeleetaajam uz centra pusi. Un peec paaris sek zaudeeja vaartus.
Amkar Anzhi (1-2)-(26.11.2012) - YouTube

     [+] [-]

, 2012-11-27 18:44, pirms 12 gadiem
Runa bija par trenerīti vai trenerīšiem vīriešu dzimtē, Anži ar šādiem grēkiem kādreiz izcēlās, bet šajā gadījumā aizdomas varētu būt par Amkar sastāva izvēli uz konkrēto spēli, jo komandas komplektāciju nevar nosaukt par zvaigžņotu, turklāt vēl šajā spēlē Amkar iztika bez 7 pamatsastāva spēlētājiem. Spaletti kritizēja arī Halku, par apliecinājumu tam nomainot viņu pēc pirmā puslaika, runa attiecībā uz Keržakovu un Denisovu bija par to, ka viņi vairs nevar būt par komandas kapteiņiem, jo iepriekš kritizējuši jaunos (Halku un Vitselu, Spaleti, gan neprecizēja) komandas biedrus.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-27 20:02, pirms 12 gadiem
Tas ka Amkar neizlika spēcīgāko sastāvu jau nav nekāds brīnums viņiem patiešām nav milzīgas jēgas lekties ar lielajiem dūžiem (CSKA, Zenit un Anzhi) cīņā par 3p labāk ir pacīnīties par uzvaru pret tiešajiem konkurentiem cīņā par palikšanu augstākajā līgā. Kad premjerlīgā Wolverhampton un Blackpool spēlēs pret Manchester United uzlaida otro sastāvu tad kkā neviens nerunāja par sarunātām spēlēm.

     [+] [-]

, 2012-11-28 08:56, pirms 12 gadiem