Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Ajax" pārspēj "Feyenoord" kausa izcīņas pirmajā finālmačā

"Ajax" pārspēj "Feyenoord" kausa izcīņas pirmajā finālmačā
Mača varonis - Sims de Jongs
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes kausa izcīņas ("KNVB Cup") finālā vakar aizvadīta pirmā spēle. Amsterdamas "Ajax" savā laukumā, pateicoties holandiešu pussarga Sima de Jonga pusotras minūtes laikā gūtajiem diviem vārtiem jau pašā mača sākumā, ar 2:0 pārspēja Roterdamas "Feyenoord" futbolistus.

Aptuveni 10 dienas pirms Nīderlandes kausa izcīņas izšķirošās spēles kļuva zināms, ka šogad uzvarētājs tiks noskaidrots pēc diviem (mājās un viesos), nevis viena mača, kā tas bijis jau labu laiku (kopš 1983. gada). Šāds solis, kurš tika pieņemts pēc kopējām diskusijām, kurās piedalījās Nīderlandes Futbola federācijas, abu klubu, kā arī abu pilsētu – Amsterdamas un Roterdamas – pārstāvji, bija pavisam vienkāršs – drošība un nekārtību riska mazināšana starp abu klubu faniem, kuru naids savā starpā stiepjas jau vairāku gadu garumā.

Lai nu kā, vairāki šo vēsti uztvēra ar entuziasmu, jo pirmo reizi 30 gadu laikā par galveno trofeju cīnīsies galvenie ienaidnieki - "Ajax" un "Feyenoord". Eļļu ugunī šim mačam pielēja arī nesenie notikumi vietējā čempionāta "Eredivisie" ietvaros. Proti, pirms nedēļas "Feyenoord" spēlētājiem bija iespēja diezgan krasi apgrūtināt ceļu uz čempionāta zeltu "FC Twente" futbolistiem, kuri pašreiz vienu kārtu līdz sezonas beigām par vienu punktu apsteidz "Ajax". Neizšķirta vai "Feyenoord" uzvaras gadījumā "Twente" turnīra tabulā zaudētu pirmo vietu, taču tā spēle, kuru "Feyenoord" viesos zaudēja ar 0:2, bija pamats rast atbildes uz vairākiem jautājumiem. Piemēram, vai "Feyenoord" tīšām atdeva spēli, lai ieriebtu "Ajax"...

Lai nu kā, ja tā tiešām būtu, tad roterdamiešiem vakar bija jāpierāda savs pārākums pār "Ajax", taču tas viņiem diezgan pārliecinoši neizdevās. Visa mača gaitā "Ajax" bija pārāki visos spēles elementos un vairākas reizes spēles rezultāts varēja kļūt pat graujošs. Amsterdamieši spēlēja vienkārši, taču ar diezgan lielu mērķtiecību uz pretinieku vārtiem. Jau 7. minūtē praktiski kļuva zināms, kurš būs šī mača uzvarētājs. Kārtējās uzvaras viens no kaldinātājiem bija talantīgais holandiešu pussargs Sims de Jongs (21), kurš guva divus vārtus gandrīz pusotras minūtes laikā. Pēc piedzīvotā šoka ''Feyenoord'' sniegums mača gaitā tā arī neuzlabojās, pie tam viesiem pat paveicās, ka netika piedzīvots zaudējums ar vairāku vārtu pārsvaru.

Atbildes mačs tiks aizvadīts pēc divām nedēļām, 6. maijā, Roterdamā.

Nīderlandes kausa izcīņas fināls, pirmā spēle (25. aprīlis)

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Ajax – Feyenoord2:0 (2:0)De Jongs 6'; 7'

Nīderlandes kausa ieguvēji pēdējos 10 gados

GadsKomanda
2009.SC Heerenveen
2008.Feyenoord
2007.Ajax
2006.Ajax
2005.PSV
2004.FC Utrecht
2003.FC Utrecht
2002.Ajax
2001.FC Twente
2000.Roda JC

Nīderlandes kausu izcīnījušās komandas

VKomandaTitulu skaits
1.Ajax17
2.Feyenoord11
3.PSV8
4.Qiuck Den Haag4
5.AZ Alkmaar; Sparta; Utrecht; HFC3

11 komandas titulu ieguvušas divas reizes, 17 – vienu.

Saistītie raksti:
1/2 - Nīderlandes kausa finālā – ''Ajax'' pret...
1/4 - ''Feyenoord'' sagrauj ''PSV'' un iekļūst kausa...
1/4 - Bijusī ''Ventspils'' pretiniece ''Heerenveen''...
1/8 - Nīderlandes kausā "Ajax" grauj ar 14:1,...
1/8 - ''AZ'' zaudē ''Feyenoord'' un izstājas no...
1/16 - ''Ajax'' uzvar papildlaika pēdējā minūtē un...
1/16 - Čempione ''AZ Alkmaar'' tikai papildlaikā uzvar...
1/16 - ''Feyenoord'' ar grūtībām uzvar un turpina cīņu...
1/32 - Cīņu par Nīderlandes kausu turpina visi favorīti

Izmantotie resursi:
knvb.nl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja