Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Galatasaray" un "Palermo" atlaiž Terimu un Gatuzo

Agris Suveizda

"Galatasaray" un "Palermo" atlaiž Terimu un Gatuzo
Fatihs Terims
Foto: AP/Scanpix

Turcijas spēcīgākais futbola klubs Stambulas "Galatasaray" savā mājaslapā oficiāli paziņojis par galvenā trenera Fatiha Terima atlaišanu. Par līdzīgu soli izšķīrās Itālijas B Sērijas klubs "Palermo", kas no amata atbrīvoja leģendāro Džennāro Gatuzo.

"Kluba valde pēc tam, kad Fatihs Terims noraidīja piedāvājumu vēl uz diviem gadiem pagarināt līgumu, tā vietā ir nolēmusi izbeigt līgumu starp viņu un klubu. Vēlamies pateikties Terima kungam par darbu un vēlam viņam visu to labāko karjeras turpinājumā," teikts Stambulas kluba paziņojumā.

Kamēr presē klīda runas par arvien pieaugušo nesaprašanos starp Terimu un kluba vadību, "Galatasaray" paziņojumā sacīja, ka pēdējā laika notikumi ir negatīvi ietekmējuši kluba vērtības: "Pirmām kārtām, mūsu valde ir atbildīga par šo vērtību aizsardzību un nodošanu nākamajām paaudzēm. Lai pārtrauktu negatīvās ietekmes palielināšanos mūsu sabiedrībā, valde vienbalsīgi ir nolēmusi paziņot Terima kungam, ka viņa līgums ir izbeigts."

Pēdējo divu sezonu Turcijas čempione ir neveiksmīgi sākusi šo sezonu un trim neizšķirtiem pēc kārtas pievienoja sagrāvi Čempionu līgā pret Madrides "Real" - 1:6. "Tas ir tāds kauns. Dažreiz vajag tikai nelielas kļūdiņas, lai zaudētu meistarīgai komandai, kas ir tikai nedaudz labāka par tevi. Šajā līmenī līdzjūtībai nav vietas. Atvainojos "Galatasaray" faniem - visa vaina ir jāuzņemas man," pēc smagā zaudējuma teica Terims. Turcijas Futbola federācija pēc Terima atlaišanas jau paziņoja, ka veic pārrunas par ilgtermiņa līguma noslēgšanu - nesen Terims, pie izlases stūres aizstājot Abdullahu Avdži, noslēdza īstermiņa līgumu uz vienu gadu.

Tikmēr jau pēc sešām spēlēm (septiņi punkti, 12.vieta) darbu zaudējis slavenais Džennāro Gatuzo, kurš starpsezonā kļuva par Itālijas B Sērijas kluba "Palermo" galveno treneri. "Ar īstenu un dziļu nožēlu informēju, ka Džennāro Gatuzo ir atbrīvots no pirmās komandas galvenā trenera amata," sacīja kluba prezidents Mauricio Dzamparīni. "Ņemot vērā, cik ļoti cienu Gatuzo kā cilvēku un viņa milzīgo darba ētiku, ļoti nožēloju. Diemžēl mēs kopīgi, iespējams, spērām pārāk platu soli, ļaujot viņam piedzīvot pirmo pieredzi kā trenerim tik prasīgā vietā kā Palermo. Rezultāti ir pierādījuši, ka kļūdījāmies."

Gatuzo pagājušajā sezonā spēlēja vienā komandā ar Latvijas izlases vārtsargu Andri Vaņinu un kluba juku laikos kļuva par "Sion" spēlējošo treneri. Par jauno "Palermo" galveno treneri ir kļuvis Džuzepe Jakīni, kura pēdējā pieturvieta bija "Siena". "Palermo" prezidents Dzamparīni ir pazīstams kā ļoti ekstravaganta personība, kas ne tikai nebaidās izteikt dzēlīgas piezīmes masu medijos, bet arī nebaidās jau pēc pirmajām neveiksmēm atbrīvot galveno treneri. Pēdējo divarpus gadu laikā šī bija jau divpadsmitā treneru nomaiņa.

Izmantotie resursi:
Uluslararasż Paidar Demir & Dešer Eraybar Voleybol
Sito Ufficiale - U.S. Città di Palermo

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja