Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlandes čempione ''Twente'' atradusi Maklārenam aizvietotāju

Nīderlandes čempione ''Twente'' atradusi Maklārenam aizvietotāju
Mišels Prudoms
Foto: uefa.com

Par pašreizējās Nīderlandes čempiones ''FC Twente'' galveno treneri kļuvis beļģu speciālists Mišels Prudoms, kurš iepriekšējās četras sezonas strādāja Beļģijā, trenējot ''Gent'' un ''Standard Liege''.

Kā zināms, ''FC Twente'' šogad otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par Nīderlandes čempioni. Līdz ilgi gaidītajam titulam komandu aizveda angļu speciālists Stīvs Maklārens (49), kurš kluba strādāja kopš 2008. gada vasaras. Divu sezonu laikā Maklārena darbs nepalika nepamanīts. Proti, pirmajā sezonā komanda vietējā čempionātā ''Eredivisie'' finišēja 2. vietā, kā arī iekļuva Nīderlandes kausa finālā (pendelēs zaudēja ''SC Heerenveen'' – R.Z.), bet ar otro piegājienu Maklārenam izdevās tikt pie kārotās trofejas. Pašreiz Maklārens, kurš agrāk trenējis Anglijas Premjerlīgas klubu ''Middlesbrough'' un Anglijas izlasi, jau ir kļuvis par Vācijas Bundeslīgas kluba ''Wolfsburg'' galveno treneri.

Jau ilgu laiku klīda runas, ka par čempionu treneri varētu tikt iecelts beļģu speciālists Mišels Prudoms, kurš iepriekšējos četrus gadus (visu trenera karjeru) strādāja Beļģijā, pa diviem gadiem pavadot ''Gent'' (2008.-2010.g.) un ''Standard Liege'' (2006.-2008.g.) komandās. 51 gadus vecais treneris šosezon kopā ar ''Gent'' Beļģijas čempionātā (''Jupiler Pro League'') ieņēma augsto 2. vietu, kā arī triumfēja Beļģijas kausa izcīņā. Savukārt, strādājot par ''Standard'' treneri, otrajā sezonā viņš aizveda komandu līdz valsts čempiontitulam. Tiek lēsts, ka ''Twente'' un Prudoms parakstīs līgumu uz trijiem gadiem.

Jāatzīmē, ka Prudoms, kurš profesionālo karjeru beidza 1999. gadā, savulaik bija viens no labākajiem pasaules vārtsargiem. Tieši viņš bija pirmais, kurš savā īpašumā ieguva leģendārā PSRS vārtsarga Ļeva Jašina balvu, kā 1994. gada Pasaules kausa izcīņas labākais vārtsargs.

Izmantotie resursi:
ad.nl

  +3 [+] [-]

, 2010-05-24 16:26, pirms 14 gadiem
Cerams, ka būs labs trenneris.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-24 18:16, pirms 14 gadiem
Jankuks rakstīja: Cerams, ka būs labs trenneris.
ir jau labs