Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"River Plate" atgriežas Argentīnas futbola virsotnē

Rolands Eliņš

"River Plate" atgriežas Argentīnas futbola virsotnē
"Club Atletico River Plate" atkal Argentīnas virsotnē
Foto: AFP/Scanpix

Par Argentīnas čempionvienību futbolā kļuvusi "River Plate", kura šādu titulu iegūst 36. reizi savā vēsturē un pirmo reizi kopš nepatīkamās izkrišanas no augstākās līgas 2011.gadā.

Argentīnas futbola spēcīgājā līgā "Primera Division" aizvadīta pēdējā 19. kārta, kurā čempionu titulu nodrošināja "River Plate" futbolisti. "River Plate" pirms vakardienas spēlēm tuvākos sekotājus "Estudiantes" apsteidza par diviem punktiem, taču visus jautājumus par čempionu izdzēsa "Estudiantes" zaudējums "CA Tigre" ar 1:2, turklāt šajā spēlē titula pretendente izvirzījās vadībā, bet pēc tam pieredzēja divu savu futbolistu noraidījumus.

Savukārt "River Plate" ar 5:0 sagrāva 14. vietā palikušo "Quilmes AC" (īpaši iespaidīgs bija trešo vārtu guvums, kad Kristians Ledesma realizēja spēcīgu tālsitienu. Skat. video!) un ar 37 gūtiem punktiem ieguva Argentīnas čempionu titulu, kurš ir jau 36. kluba vēsturē. Savukārt komandas trenerim Ramonam Diasam šis bija astotais tituls kopā ar "River Plate". Iepriekšējo titulu "River Plate" ieguva 2008. gadā, kad to vadīja tagadējais Spānijas čempionvienības Madrides "Atletico" treneris Djego Simeone.

Slavenajam Argentīnas klubam šis panākums nācis pēc apkaunojošā snieguma iepriekšējos gados, kad "River Plate" pirmo reizi savā vēsturē izkrita no "Primera Division", kur gan tika pavadīta tikai viena sezona, un jau 2012./2013. gada sezonā klubs atkal bija Argentīnas elitē, kad tika iegūta otrā vieta.

Argentīnas izlases kandidātu sarakstā Pasaules kausa finālturnīram "River Plate" pārstāv tikai pussargs Gabriels Merkado, bet kopumā kandidātos ir pieci "Primera Division" pārstāvji, ieskaitot Agustinu Orionu un Fernando Gago no "Boca Juniors", kura pēdējā kārtā ieguva otro vietu. Gago gan nesen guva smagu savainojumu, kas viņa dalību Brazīlijas turnīrā var apdraudēt.

Ledesma ar iespaidīgu tālsitienu nokārto "River Plate" čempionu titulu

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2014-05-19 13:55, pirms 10 gadiem
Vai tad viņi bija izkrutusi -forsaki terpi!