Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Izskrējušais fans palīdz "Spartak" salauzt "Rubin"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Izskrējušais fans palīdz "Spartak" salauzt "Rubin"
"Spartak" futbolisti
Foto: ITAR-TASS

Krievijas Premjerlīgas pirmajā 5. kārtas spēlē Maskavas "Spartak" otrā puslaika beigu daļā prata gūt divus vārtus, no 0:1 panākot sev uzvaru ar 2:1 pār Kazaņas "Rubin". Savā debijas spēlē ar precīzu raidījumu izcēlās brazīlietis Romulo.

"Spartak" un "Rubin" mačs bija viens no diviem gaidītākajiem piektās kārtas dueļiem. Ar īpašu nepacietību tiek gaidīta arī Sanktpēterburgas "Zenit" un Mahačkalas "Anzhi" spēle, kas notiks rīt. Maskavieši cīņu ar "Rubin" uzsāka krietni vien aktīvāk, pirmajās 25 minūtēs daudz vairāk kontrolējot bumbu, taču tikai vienu reizi Sergejam Rižikovam patiešām nācās glābt savējos. "Rubin" aktivizējās puslaika vidū, kad pilnīgi nepiesegts no 12 metriem varēja iesist Rondons, bet sitiens īsti neizdevās. Kas neizdevās viņam, 36. minūtē izdevās Bibrasam Natho no 11 metru soda sitiena atzīmes - 1:0. Pendeli nopelnīja Alans Kasajevs, kurš meistarīgi uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja Rafaelu Karioku. Karioka pašās puslaika beigās varēja reabilitēties, taču viņa tālsitienu atvairīja Rižikovs. Vērts piebilst, ka pirmā puslaika beigās sākās pamatīgs lietus, kas ietekmēja bumbas kustību gan spēles pirmajā pusē, gan arī otrajā.

Otrajā puslaikā "Spartak" ātri veica trīs maiņas, tomēr tas gaidīto rezultātu nedeva. Ne pie vieniem, ne otriem vārtiem momenti īsti neveidojās. Par jautrāko epizodi kļuva viena no "Spartak" fana izskriešana laukumā. Futbola baudītājs draudzīgi aprunājās ar Andreju Dikaņu un vienu no maskaviešu aizsargiem, pēc kā paša spēkiem pameta laukumu, bet apsardzes darbinieki uz šo skatītāja darbību praktiski nereaģēja. Šāda "varoņdarba" iedvesmoti "Spartak" devās uz priekšu un savu paveica! 73. minūtē Žano sitienu no zem pārliktņa Rižikovs izvilka, bet pēc sekojošā stūra sitiena vārtus savā debijas spēlē guva brazīlietis Romulo! 84. minūtē klibojošais Velitons ierāvās soda laukumā, kur pret viņu tika izdarīts noteikumu pārkāpums. Aizsūtot bumbu uz vienu, bet vārtsargu uz otru pusi, 2:1 panāca Dmitrijs Kombarovs. Atlikušajā laikā "Rubin" pamanījās izveidot trīs momentus, bet visi palika nerealizēti. Sēzars Navass trāpīja pa pārliktni, Rondona sitienu atsita Dikaņs, bet Romāns Jerjomenko sita nedaudz garām vārtiem.

Krievijas Premjerlīga, 5. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Spartak - Rubin2:1Romulo; D.Kombarovs (11m) - Natho (11m)
Volga - Lokomotiv
Krasnodar - Rostov
Dinamo - Terek
Mordovia - CSKA
Anzhi - Zenit
Krylya Sovetov - Amkar
Alania - Kuban

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKomandaP
1.Zenit12
2.Spartak12
3.Rubin9
4.Anzhi7
5.Lokomotiv7
6.Terek7
7.Krylya Sovetov7
8.Krasnodar6
9.Kuban6
10.CSKA6
11.Amkar4
12.Mordovia4
13.Alania4
14.Volga3
15.Rostov1
16.Dinamo0

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1Bibrass NathoRubin5
2.Aleksandrs KeržakovsZenit4
Jura MovsisjansKrasnodar4
4.Danilo NekoAlania3

     [+] [-]

, 2012-08-18 14:40, pirms 12 gadiem
super mačš...Dikaņ izvilka 2 punktus