Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Alanyaspor" grauj un pirmo reizi vēsturē iekļūst Turcijas kausa finālā

Andrejs Siliņš

"Alanyaspor" grauj un pirmo reizi vēsturē iekļūst Turcijas kausa finālā
Papiss Sisē

Ceturtdien Turcijas kausa pusfināla atbildes spēlē futbolā "Alanyaspor" vienība ar rezultātu 4:0 sakāva "Antalyaspor", divu spēļu summā triumfējot ar 5:0 un pirmoreiz vēsturē iekļūstot finālā.

Pusfināla pirmais mačs norisinājās 4. martā, kad "Alanyaspor" viesos izcīnīja minimālu uzvaru (1:0), pat neskatoties uz to, ka pēdējo pusstundu pavadīja mazākumā. Vienīgos vārtus Žunioram Fernandesam izdevās gūt tieši mazākumā, kompensācijas laika izskaņā.

Šodien Fernandess atkal bija ierindā, taču par galveno varoni kļuva senegāliešu veterāns Papiss Sisē. 35 gadus vecais uzbrucējs guva trīs vārtus, bet "Alanyaspor" savā laukumā (bez skatītāju klātbūtnes) uzvarēja ar 4:0. Izskaņā mājinieki guva vēl vienus vārtus, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tiesnesis fiksēja noteikumu pārkāpumu, un vārtu guvums netika skaitīts. Līdz ar to mačā "Alanyaspor" uzvarēja ar 4:0, bet divu spēļu summā pat vēl graujošāk - 5:0.

"Alanyaspor" iekļuva Turcijas kausa finālā pirmo reizi vēsturē. Finālā pretī stāsies astoņkārtējie kausa ieguvēji "Trabzonspor", kas savā pusfinālā divu spēļu summā ar 5:2 uzveica "Fenerbahce". Pēdējo reizi "Trabzonspor" kausu izcīnīja pirms desmit gadiem, bet finālā iepriekšējo reizi spēlēja 2013. gadā.