Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nihats pieliek punktu karjerai

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Nihats pieliek punktu karjerai
Nihats Kahvedži
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas izlases futbolists Nihats Kahvedži nolēmis pieliktu punktu futbolista karjerai. Šādu lēmumu viņš pieņēmis, jo vairāk nekā pusgada laikā nav spējis sev atrast klubu. Turcijas izlasē Kahvedži aizvadīja gandrīz 70 spēles.

32 gadus vecais Nihats Kahvedži aizvadījis spilgtu karjeru, kuru viņš iesāka un noslēdza turku klubā "Besiktas". Līdz pat 2002. gadam viņš spēlēja Turcijā, bet pēc tā pārcēlās uz Spāniju, kur demonstrēja savu meistarību līdz pat 2009. gadam. Sākumā viņš pārstāvēja "Real Sociedad", bet noslēdza Spānijas periodu "Villareal" rindās.

Spānijā viņš aizvadīja vairāk nekā 200 spēles, gūstot vārtus katrā trešajā mačā. 2007./2008. gada sezonā viņš "La Liga" iesita 18 vārtus, taču nākamajā gadā palika uz nulles. Šī iemesla dēļ viņš atgriezās "Besiktas", taču tā arī nespēja atgūt rezultativitāti. Vēl vairāk, viņam bija arī disciplīnas problēmas (mača laikā pat saķērās ar komandas biedru Rikardu Kvarešmu). 2011. gada maijā līgums tika ar viņu lauzts, bet atrast jaunu darbavietu viņam tā arī neizdevās.

Nihata kontā ir 69 spēles Turcijas izlases rindās (19 vārti), kurai viņš palīdzēja 2002. gadā izcīnīt Pasaules kausa bronzas godalgas. Tāpat viņš spēlēja arī 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kļūstot par grupu turnīra spēles pret Čehiju galveno varoni. Tieši divi viņa vārtu guvumi pēdējās mača minūtēs palīdzēja turkiem izcīnīt uzvaru ar 3:2. Šis panākums garantēja vietu ceturtdaļfinālā. Vēlāk turki tika līdz pat pusfinālam, kur piekāpās Vācijai.

Izmantotie resursi:
Goal.com
Voetbalnieuws & Uitslagen | SoccerNews.nl |...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-18 11:26, pirms 13 gadiem
"Līdz pat 2002. gadam viņš spēlēja Turcijā"

skan tik neticami, vai ne? viņam 22 gadi tad bija tikai.

baigi žēl, ka tik agri beidz karjeru. vispār žēl bija skatīties uz viņa karjeras kritumu pēc EURO 2008. man liekas, ka tieši tajā EČ viņš parādīja cik labs ir un tā bija viņa karjeras kulminācija. to, ka viņš prata sist zināja visi vēl no Sosjedadas laikiem, taču to, cik izcils komandas spēlētājs un kapteinis viņš patiesībā bija, daudzi uzzināja vien 2008.gadā. tas bija viņa gads un gols pret čehiem bija vienkārši fascinējošs. tas bija augstākās klases gols, kurā bija ielikts viss, ko vien augstākās klases uzbrucējs var ielikt. visa Turcija tad bija lieliska, bet Nihats bija tās motors gan uz laukuma, gan spēlētāju prātos.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-18 12:07, pirms 13 gadiem
ne pirmais ne peedeejais futbolists, kuram peekshnji pazuud vaartu garsha. tikai briinos ka neviena komanda vinju vairaak negribeeja redzeet savaas rindaas. varbuut paaraak lielu algu gribeeja, jo nu Turcijas liigas lejasgala komandas gan jau labpraat ieguutu tik pieredzeejushu speeleetaaju un vaartu garsha gan jau arii atgriestos vismaz daljeeji

     [+] [-]

, 2012-01-18 15:10, pirms 13 gadiem
Tiešām jābrīnās, ka šāda līmeņa spēlētāji nespēj atrast klubus. Varēja vēl mierīgi 3-4 sezonas augstākajā līmenī spēlēt, varbūt pat vairāk. Žēl, ka nākas aiziet šādā veidā no futbola.