Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Skotijas "Old Firm" derbijā "Rangers" pārsteidzoši izslēdz "Celtic"

Rolands Eliņš

Skotijas "Old Firm" derbijā "Rangers" pārsteidzoši izslēdz "Celtic"
"Rangers" futbolisti izbauda uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Glāzgovas komandu duelī Skotijas kausa pusfinālā līmeni zemāk spēlējošā „Rangers” pēcspēles sitienos pieveica savu izseno konkurenti „Celtic” (2:2, p.s. 5:4) un iekļuva finālā.

„Old Firm” ir viens no pasaules lielākajiem un senākajiem derbijiem, kura aizsākumi meklējumi pirms gandrīz 130 gadiem. Pēdējā laikā abi titulētākie Skotijas klubi, kuri kopā ieguvuši 100 Skotijas čempionu titulus, tikušies ļoti reti, jo „Rangers” pirms dažiem gadiem finansiālu problēmu dēļ bija spiests atstāt vietējo Premjerlīgu.

Pēdējo piecu gadu laikā „Old Firm” līdz ar to tika izspēlēts tikai vienreiz, kad pagājušā gada februārī komandas satikās Skotijas kausā, un „Celtic” uzvarēja ar 2:0. Šodien notika otrais derbijs pēc „Rangers” pazemināšanas un arī šoreiz tas bija kausa izcīņā, pusfinālā. „Celtic” kā pārliecinoša Premjerlīgas līdere šajā mačā tika uzskatīta par izteiktu favorīti, kamēr „Rangers” šosezon spēlēja pirmajā līgā un nodrošinājusi atgriešanos Premjerlīgā nākamsezon.

Šodienas mačā „Rangers” vadībā izvirzījās pirmā, kad 16. minūtē precīzi sita pieredzējušais Kenijs Millers. „Celtic” izdevās atspēlēties otrā puslaika sākumā, Erikam Svjatčenko trāpot precīzu sitienu ar galvu. Tas noveda intrigas pārpilno maču pie papildlaika, kurā abas komandas vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem. Arī šoreiz vadībā pirmā tika „Rangers”, bet „Celtic” futbolists Toms Rogičs 106. minūtē paspēja rezultātu izlīdzināt.

Papildlaika izskaņā spēcīgs „Celtic” pārstāvja Līga Grifitsa soda sitiens nodārdināja „Rangers” vārtu pārliktni, taču rezultāts nemainījās, un nācās ķerties pie pēcspēles sitieniem. Tajos pēc pirmajām sešām kārtām bija neizšķirts 4:4, taču tad papildlaika varonis Rogičs 50 tūkstošu skatītāju klātbūtnē kļūdījās, un „Rangers” varēja svinēt uzvaru.

Skotijas kausa finālā „Rangers” cīnīsies ar „Hibernian”, kas arī šosezon spēlē pirmajā līgā un pagaidām ieņem trešo vietu. Tas būs pirmais fināls Skotijas vēsturē, kurā nepiedalīsies neviena komanda no augstākās līgas.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2016-04-17 20:51, pirms 8 gadiem
Bet nu kā Roberts aizsita garām

  +1 [+] [-]

, 2016-04-17 21:17, pirms 8 gadiem
Deilam jau sen laiks iet projām.