Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Ajax'' šķirsies no talantīgajiem Sulejmani un Aisati?

''Ajax'' šķirsies no talantīgajiem Sulejmani un Aisati?
Miralems Sulejmani un Ismails Aisati
Foto: www.ajax1.nl

Nīderlandes kluba ''Ajax'' divi jaunie un talantīgie futbolisti - serbu uzbrucējs Miralems Sulejmani un holandiešu uzbrūkošā tipa pussargs Ismails Aisati – sezonas beigās varētu pamest Amsterdamas klubu, vēsta holandiešu laikraksts ''Sportweek''.

21 gadus vecais serbu uzbrucējs Miralems Sulejmani, kurš paspējis aizvadīt arī sešas spēles Serbijas izlases rindās, Amsterdamas klubam pievienojās 2008. gada vasarā, kad par klubam rekordlielu summu – 16,25 miljoniem eiro - pārcēlās no ''SC Heerenveen'' un parakstīja līgumu uz pieciem gadiem. Lai nu kā, talantīgais futbolists līdz šim tā arī nav spējis sevi līdz galam pierādīt un iedvest uzticību treneros, pārsvarā sildot rezervistu soliņu. Nepilnu divu sezonu laikā Sulejmani, par kuru interesi izrādīja arī ''Chelsea'', ''Everton'', ''Fulham'' un ''Birmingham City'', ''Ajax'' rindās vietējā čempionāta ietvaros piedalījies 43 spēlēs un guvis 10 vārtus (šosezon tikai divi, vēl astoņi mači un vieni vārti Eiropas līgā).

Arī 21 gadus vecais holandiešu uzbrūkošā tipa pussargs Ismails Aisati ''Ajax'' komandai pievienojās 2008. gadā, parakstot līgumu uz četriem gadiem. Uz Amsterdamu Aisati pārcēlās no Eindhovenas ''PSV'', kurā zaudēja regulāru vietu komandas pamatsastāvā. Lai nu kā, arī Amsterdamā viņš pie spēlēšanas ticis gaužām reti, jo spēlētāju vajājušas traumas. Talantīgais saspēles veidotājs, kurš ir visu laiku jaunākais Nīderlandes spēlētājs, kurš ir iznācis laukumā Čempionu līgā (2005. gadā Aisati bija 17 gadu, iepriekš jaunākais bija Raiens Bābels), šī perioda laikā vietējā čempionāta ietvaros piedalījies tikai 23 mačos un guvis četrus vārtus (šosezon 14 mačos gūti trīs vārti, tāpat divi mači arī Eiropas līgā). Pēdējā informācija liecina, ka futbolistu atpakaļ vēlas iegūt ''PSV''.

Kluba vēlme šķirties no abiem spēlētājiem, kuri šo divu sezonu laikā tā arī nav spējuši sevi pierādīt, ir saprotama. Tikai neskaidrs ir viens – kurš klubs būtu gatavs par šiem spēlētājiem maksāt vismaz tuvu tai summai, par kādu viņi tika iegādāti...

Izmantotie resursi:
sportweek.nl

     [+] [-]

, 2010-04-16 22:02, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Afellajs arī stabili dosies prom, bet ne tāpēc, ka slikti spēlē, tāpēc, ka lielie klubi pārtrumpos...