Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Turcijā sezonu ieskandina "Galatasaray" triumfs

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Turcijā sezonu ieskandina "Galatasaray" triumfs
Mača varonis Fernando Muslera
Foto: AP

Sestdienas vakarā "Torku Arena" stadionā Konjā noskaidrots Turcijas Superkausa ieguvējs. Aizraujošā cīņā "Galatasaray" futbolisti pēcspēles soda sitienu sērijā ar 3:0 pārspēja "Besiktas", divus 11 metru sitienus atvairot Fernando Musleram. Pēc 90 minūtēm rezultāts nebija atklāts, bet papildlaikā pa reizei izcēlās katra no vienībām.

"Besiktas" aizvadītajā sezonā pēc septiņu gadu pārtraukuma triumfēja Turcijas čempionātā. Valsts titulētākais klubs "Galatasaray" palika tikai sestais, toties trešo gadu pēc kārtas uzvarēja kausa izcīņā, finālā tiekot galā ar "Fenerbahce". Toreiz uzvaras vārtus guva vācietis Lukašs Podoļskis, kurš arī šovakar devās pamatsastāvā kopā ar Vesliju Sneideru. Pretinieku pusē rezervē tika atstāts no Barselonas šovasar atceļojušais brazīlis Adriano un portugāļu ekscentriskais pussargs Rikardu Kvarežma. Priekšējā līnijā šosezon "Besiktas" nāksies iztikt bez pērnās sezonas snaipera Matio Gomesa (26 vārti 33 spēlēs) - viņš pēc īres līguma beigām atgriezies Itālijā.

Besiktas: Zengins - Beks, Marselo, Ujsals (Adriano 106’), Tošičs - Arslans (Šišmanoglu 73’), Hatčinsons - Frejs (Kvarežma 46’), Ezjakups, Sahans - Tosuns
Galatasaray: Muslera - Karole, Balta, Šedjū, Liness - Cidžerdži, Inans - Bruma, Sneiders, Gumušs (Eztekins 88’) - Podoļskis (Derdijoks 44’)

Stambulas komandas spēlēja dinamisku futbolu un nebaidījās uzbrukt, tiesa, ilgāku laiku līdz labām izdevībām nenonāca. Pirmie bīstamie momenti radās "Galatasaray", kas arīdzan paši sev gandrīz atveda golu, kad Musleram nācās būt modram pēc aizsarga neveiklas atspēlēs. Līdz pārtraukumam urugvajiešu vārtu vīrs glāba vēlreiz pēc bīstamas standartsituācijas. Oguzans Ezjakups no soda laukuma kreisās malas spēcīgi sita tuvajā stūrī, taču Muslera lēcienā ar vienu roku bumbu atvairīja. Īsi pirms puslaika beigām "Gala" palika bez sava uzbrucēja Podoļska, kurš pēc stūra sitiena nepatīkami piezemējās un iedzīvojās savainojumā.

Pārtraukumā "Besiktas" atsvaidzināja savu uzbrukumu, un laukumā tika sūtīts virtuozs Kvarežma. Nepagāja ilgs laiks, līdz melnie ērgļi izveidoja līdz šim labāko izdevību. Čenks Tosuns bija nedaudz ātrāks par Musleru un kritienā raidīja bumbu garām vārtsargam … un arī pāris centimetrus garām pašiem vārtiem. Turpinājumā jau draudīgāk uzbruka "Galatasaray", piespiežot pretiniekus teju ieraidīt bumbu savos vārtos. Patālu no vārtiem labs soda sitiens padevās Sneideram, taču nedaudz garām. Pamatlaika pašā izskaņā svaru kausi jau pārsvērās otrā pusē, un "Besiktas" bija divi labi momenti, lai panāktu uzvaru. Vispirms pēc Tosuna sitiena no izcilas pozīcijas glāba Muslera, bet citā momentā bumba aizripoja gar pašu stabu.

Ar 90 minūtēm nepietika, lai noskaidrotu uzvarētāju un gūtu vārtus. Arī papildlaikā uzvarētājs neiezīmējās, toties tika gūti vārti. 100. minūtē "Galatasaray" nopelnīja standartsituāciju labajā flangā. Sneiders skaisti iegrieza uz tālo stabu, kur pienācīgi netika nosegts Hakans Balta, netraucēti ar galvu raidīdams bumbu vārtos! Var diskutēt, vai bija aizmugure, taču vārtu guvums tika atzīts. Ērgļi neapjuka un 107. minūtē prata atspēlēties, kad Kvarežmas piespēli gar vārtiem neapdomīgi tālāk savā cietoksnī novirzīja kamerūniešu aizsargs Aurēliens Šedjū. "Besiktas" atlikušajā laikā iespieda pretiniekus, taču viss noveda līdz soda sitienu sērijai. Šeit "Galatasaray" nosvērti realizēja trīs sitienus, kamēr "Besiktas" pārdega un palika sausā – divreiz vietā bija Muslera, bet Ezjakups raidīja bumbu krietni pāri vārtiem. 3:0, un "Gala" 15. reizi izcīna Turcijas Superkausu!

TURCIJAS SUPERKAUSA DALĪBNIEKI

KlubsUzv.Zaud.
Galatasaray158
Fenerbahce99
Trabzonspor83
Besiktas811
Eskisehirspor10
Goztepe11
Ankaragucu 11
Bursaspor03
Altay02
Genclerbirligi01
Kocaelispor01
Sakaryaspor01
Kayserispor01

     [+] [-]

, 2016-08-14 00:29, pirms 8 gadiem
tak visiem pofig par šito līgu