Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Sācies klubu Pasaules kauss, ceturtdaļfinālā iekļūst Jaunzēlandes "Auckland City"

Rolands Eliņš

Sācies klubu Pasaules kauss, ceturtdaļfinālā iekļūst Jaunzēlandes "Auckland City"
Oklendas futbolisti atzīmē uzvaru
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā oficiāli sācies FIFA klubu Pasaules kauss, kurā kvalifikācijas spēli aizvadīja Marokas "Moghreb Tetouan" un Jaunzēlandes "Auckland City". Spēles laikā vārti netika gūti, bet pēcspēles sitienos uzvarēja Oklendas futbolisti.

FIFA klubu Pasaules kauss norisinās kopš 2000. gada, un tā pašreizējā čempione ir Minhenes "Bayern". Savu titulu gan Vācijas klubam nav iespēju aizstāvēt, jo kā Čempionu līgas uzvarētāja Eiropu šogad pārstāv Madrides "Real".

Karaliskais klubs turnīrā gan iesaistīties tikai vēlāk, taču vakar aizvadīta pirmā spēle, kurā tika noskaidrots atlikušais ceturtdaļfinālists. Par šo vietu sacentās rīkotajās Marokas pārstāve "Moghreb Tetouan" un OFC Čempionu līgas uzvarētāja "Auckland City", kura ir visbiežākā šī turnīra dalībniece, taču pēdējos trīs gados ne reizi nebija spējusi pārvarēt pirmo kārtu.

Arī šoreiz tā pamatlaikā nespēja pierādīt savu pārākumu, vārti netika gūti arī papildlaikā, taču pēcspēles sitienu sērijā Jaunzēlandes kluba futbolisti tomēr uzvarēja 4:3.

Turnīra sistēma paredz, ka "Auckland City" ceturtdaļfinālā spēkosies ar CAF Čempionu līgas uzvarētāju "ES Setif" no Alžīrijas, bet otrā ceturtdaļfinālā spēkosies CONCACAF un AFC konfederāciju spēcīgākās komandas, proti, "Cruz Azul" (Meksika) un "Western Sydney Wanderers" (Austrālija).

Galvenās favorītes iesaistīsies cīņā tikai pusfinālā, kas norisināsies pēc nedēļas. Madrides "Real" 16. decembrī sagaidīs Meksikas un Austrālijas klubu dueļa uzvarētāju, bet Argentīnas "San Lorenzo" cīnīsies vai nu pret "Auckland City" vai "ES Setif". Jāpiezīmē, ka Madrides "Real" vēl ne reizi nav ieguvusi klubu Pasaules kausa titulu, un tās labākais sasniegums pagaidām ir ceturtā vieta 2000. gadā. Fināls paredzēts 20. decembrī.

Savukārt pirmo starptautisko titulu kopš 1997. gada ieguvusi Argentīnas "River Plate", kura "Copa Sudamericana" finālā pārspēja Kolumbijas "Atletico Nacional" ar 2:0 un divu spēļu summā uzvarēja 3:1. Prestiža ziņā šis ir otrs spēcīgākais turnīrs Dienvidamerikā, atpaliekot vien no "Copa Libertadores", turklāt "River Plate" ar vakardienas uzvaru nodrošinājusi savu dalību "Copa Libertadores" nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

     [+] [-]

, 2014-12-11 12:20, pirms 10 gadiem
Bez varintiem Real čempioni.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-11 13:35, pirms 10 gadiem
Es domaaju,ka pret Ronaldo tiks turnira laikaa iedotas vismaz 2 pendeles,un ja rezultaats prasiis Real izlidzinaat vai gut uzvaru speles beigas ,pienjemu ,ka vismaz 3

     [+] [-]

, 2014-12-11 13:55, pirms 10 gadiem
Es ceru ka real uzvares,bet bez apsaubaamiem vartiem,piemeram,tiiras aizmugures,ko tiesnesi nepamanis, vai Ronaldu necentiisies skaisti nokrist bez kontakta,lai tiesnesis to atziniigi novertee par pendeli ,gribu,lai tas tiek izdariits godigi,lai nebutu nekaadu saubu,jo Real neredzu,kurs no tiem klubiem speetu uzvareet,bet es protams par eiropu