Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Zurich" sūdz tiesā Gaurača un Bulvīša komandas biedru par pārkāpumu laukumā

Andrejs Siliņš

"Zurich" sūdz tiesā Gaurača un Bulvīša komandas biedru par pārkāpumu laukumā
Artis Lazdiņš un Sandro Vīzers Latvijas un Lihtenšteinas spēlē 2013. gada martā
Foto: AP/Scanpix

"Zurich" futbola kluba vadība nolēmusi sūdzēt tiesā latviešu futbolistu Edgara Gaurača un Naura Bulvīša pārstāvētās "Aarau" komandas spēlētāju Sandro Vīzeru par rupju noteikumu pārkāpumu laukumā, kas liks beigt karjeru Cīrihes komandas veterānam Žilam Japī-Japo.

Svētdien notikušajā spēlē starp "Zurich" un "Aarau" 19. minūtē "Aarau" pussargs Sandro Vīzers rupji pārkāpa noteikumus, ielecot ceļgalā "Zurich" pussargam Žilam Japī-Japo. Vīzers nekavējoties saņēma sarkano kartīti un pameta laukumu, un arī Japī-Japo nebija spējīgs turpināt spēli. Cīrihes klubs vēlāk paziņoja, ka spēlētājam konstatēts krustenisko saišu plīsums, meniska plīsums, nopietns krimšļa bojājums, saplēsts ceļgala kauls un dziļi augšstilba nobrāzumi.

Līdz ar to arī 32 gadus vecajam Japī-Japo, kurš karjeras laikā spēlējis arī Beļģijā un Francijā un desmit gadus pārstāvējis Kotdivuāras izlasi, nāksies noslēgt spēlētāja karjeru.

"Absolūti nožēloju notikušo. No manas puses nebija nekāda nodoma tā darīt. Man bijusi liela pieredze ar savainojumiem, tāpēc nevienam tādus nevēlu," Vīzers jau paspējis nožēlot notikušo, tomēr "Zurich" kluba vadība nolēmusi rīkoties. Proti, iesniegta prasība tiesā pret Vīzeru par tīšu cilvēka savainošanu.

21 gadu vecais Vīzers par futbolistu izauga Šveicē, kur arī pārstāvējis vairākus Šveices klubus, kā arī vācu "TSG 1899 Hoffenheim". No 2010. gada Vīzers pārstāv arī Lihtenšteinas pieaugušo valstsvienību. Izlases sastāvā Vīzers spēlējis arī pret Latviju.

Vīzera pārkāpums pret Japī-Japo

Izmantotie resursi:
101greatgoals.com

     [+] [-]

, 2014-11-11 12:37, pirms 10 gadiem
Sitadus perdeljus ara no futbola.Del tadiem idiotiem citi beidz karjeru.Butu 20 gadi Yapi,tas butu vel briesmigak.

     [+] [-]

, 2014-11-11 12:39, pirms 10 gadiem
Auč.. izskatās briesmīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-11 13:09, pirms 10 gadiem
Baigais Jeblonskis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 15:48, pirms 10 gadiem
toto_ansis rakstīja: Ej un pierādi ka tas nebija netīšām.
Runa iet par profesionālu sportu, profesionālā sportā ir tāda lieta kā ''shit happens''
Tu tak esi viens necilvēcīgs kadrs. Starp citu - dzīvē "shit happens" ir arī netīša slepkavība, traumēšana utt. Bet tur vismaz ir sekas. Analoģiski - ja džekam jābeidz karjera dēļ pretinieka rupja gājiena, tad vainīgajam tīri taisnīgi ar pienāktos DSQ (uz labu laiku). Esmu arī par to, lai hoķī (un citos sportos) tas, kurš notraumējis pretinieku spēlētāju, pārkāpjot noteikumus un nospēlējot rupji - lai izlaiž vismaz tikpat, cik tas, kam jāārstē trauma.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-11 17:23, pirms 10 gadiem
toto_ansis rakstīja: Atceries kā Ivananu pirms vairākām sezonām vienā kautiņā ''izslēdza''?
Tur bija noteikumu pārkāpums jo par kautiņiem dod 5min NHL:ā.
Nekādu tiesu utml darbību nebija, un dēļ tā gājiena Ivanans savu formu tā arī nekad neatguva kas pierādījās arī spēlējot ģinamā un karjeru bija spiests beigt.
Vai tiešām abpusēju cimdu nomešanu (kas nozīmē, ka tas nav uzbrukums, vienpusēja rupjība) Tu ieliki vienā plauktā ar Jablonskveidīgu uzbrukšanu no muguras, kad pretspēlētājs nav gatavs un viņam vienkārši dod pa galvu, vai iegrūž ar seju ledū (Mūra gadījums)? Pilnīgi cita situācija un abpusēji kautiņi NHL fakitiski ir legalizēti - ir abpusējs noraidījums, bet tiesneši neiejaucas procesā. Esmu pret apzinātu vienpusēju rupjību, vai īpaši neveiksmīgu neapzinātu rupjību (atkal šeit neierindojot abpusēju NHL kautiņu bez aizliegtiem paņēmieniem), kad cietušajam aiziet karjera pa pieskari, vai jāizlaiž pussezona/sezona.

p.s. Nebiju gluži domājis arī tiesu darbus ārpus sporta kompetences, es par diskābeļiem no paša sporta. Par administratīvajām/krimināllietām lai domā cietušais, vai policija.