Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" piederošajam Turanam Turcijā piespriež 32 mēnešu nosacītu cietumsodu

Agris Suveizda

"Barcelona" piederošajam Turanam Turcijā piespriež 32 mēnešu nosacītu cietumsodu
Arda Turans. Foto: imago/Seskim Photo/Scanpix

Turcijas futbola zvaigzne Arda Turans saņēmis divu gadu un astoņu mēnešu cietumsodu par šaujamieroča izmantošanu publiskā vietā, radot bailes un paniku, neatļautu ieroču glabāšanu un apzinātu traumu radīšanu.

Tiesa nolēma, ka verdikta stāšanās spēkā tiek atlikta, līdz ar to Turanam reāls cietumsods draud tikai tādā gadījumā, ja viņš piecu gadu ilgā pārbaudes periodā atkal pārkāps likumu. Iepriekšējā gadā Turans Stambulas naktsklubā izraisīja kautiņu ar dziedātāju Berkaju Šāhinu, salaužot viņam degunu. Vēlāk Turans ieradās slimnīcā, izdarot šāvienu zemē.

Turans arvien ir Spānijas granda "Barcelona" īpašums, līgumam esot spēkā līdz nākamā gada vasarai, taču kopš 2018. gada ziemas viņš atrodas īrē vienā no Turcijas stiprākajiem klubiem "Basaksehir". Stambulas klubs Turanu incidenta dēļ sodīja ar divarpus miljoniem turku liru jeb gandrīz 400 tūkstošiem eiro.

Madrides "Atletico" rindās kļuvis par vienu no vadošajiem uzbrūkošajiem pussargiem Eiropā, Turans 2015. gada vasarā par 34+7 miljoniem eiro pārcēlās uz "Barcelona". Viņa pāreja gan izvērtās katastrofāla. Kluba spēlētāju reģistrācijas aizlieguma dēļ Turans sākt spēlēt drīkstēja tikai janvārī, bet jaunajā komandā viņš tā arī neiedzīvojās un divus gadus vēlāk tika izīrēts "Basaksehir". Katalonijas kluba kreklā Turans Spānijas čempionātā piedalījās 36 spēlēs, sākot 23 un gūstot piecus vārtus, bet Čempionu līgā viņš sāka vienu no astoņām spēlēm un guva četrus vārtus – visus pret Menhengladbahas "Borussia".

Turana nedienas turpinājās arī dzimtenē, par tiesneša asistenta pagrūšanu saņemot rekordlielu 16 spēļu diskvalifikāciju. Pusotra gada laikā Turans Turcijas Superlīgā ir piedalījies 28 spēlēs, 17 reizes izejot pamatsastāvā un gūstot divus vārtus. Šosezon Turans ir spēlējis visās trīs kārtās. Turcijas izlasē Arda 100 spēlēs ir guvis 17 vārtus, bet laukumā nav bijis kopš 2017. gada oktobra sakāves mājās pret Islandi (0:3).

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-11 18:11, pirms 5 gadiem
ganksteris jopcik..