Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Benfica" izcīna Portugāles Superkausu

"Benfica" izcīna Portugāles Superkausu
Foto: AFP/Scanpix

Lisabonas "Benfica" vakar pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Rio Ave" futbolistus un izcīnīja Portugāles Superkausu. Lisabonas vienībai tā bija piektā Superkausa trofeja kluba vēsturē.

Bijušā Portugāles futbola spēlētāja un trenera Kandidu de Oliveiras vārdā nosaukto Portugāles Superkausu valsts čempioni un kausa ieguvēji sadala kopš 1979.gada. Šogad pie kārotās trofejas tika čempionvienība Lisabonas "Benfica", kas finālā tikai pēcspēles sitienos pārspēja "Rio Ave". Mača pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet 11 metru sitienu sērijā Limas, Bebes un Luizau precīzie sitieni nodrošināja uzvaru "Benfica".

Lisabonas klubam tā bija piektā Superkausa trofeja kluba vēsturē, bet vēl 11 reizes "Benfica" spēlēja finālā. Iepriekšējos piecos gados šo trofeju izcīnīja "Porto", kas ar 20 uzvarām ir pārliecinoši vadībā izcīnīto Superkausu skaita ziņā. Otrajā vietā ir "Sporting" ar septiņiem tituliem, bet "Rio Ave" šī gada fināls bija pirmais kluba pastāvēšanas vēsturē.

Portugāles čempionāts startēs nākamajā nedēļas nogalē. "Benfica" titula aizstāvēšanu sāks ar spēli pret "Pacos de Ferreira", bet pirmā spēle notiks jau piektdien, kad "Porto" uzņems "Maritimo".

Izmantotie resursi:
FPF
Live scores, results, fixtures, tables,...