Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais Islandes galvenais treneris Hadlgrīmsons pārceļas uz Kataru

Agris Suveizda

Bijušais Islandes galvenais treneris Hadlgrīmsons pārceļas uz Kataru
Heimirs Hadlgrīmsons. Foto: AFP/Scanpix

Kataras galvaspilsētas Dohas futbola klubs "Al Arabi" paziņojis par islandiešu speciālista Heimira Hadlgrīmsona kļūšanu par komandas galveno treneri.

51 gadu vecais Hadlgrīmsons līdz šim nebija strādājis ārpus dzimtenes. Vispirms viņš ilgus gadus strādāja vietējos klubos, trenējot gan sievietes, gan vīriešus un visilgāk pavadot IBV, bet 2011. gadā viņš pievienojās Islandes izlasei. Divus gadus Hadlgrīmsons bija Lāša Lāgerbeka asistents, tad trīs gadus viņi izlasi vadīja divatā, bet pēc vēsturiskā "Euro 2016" finālturnīra zviedrs devās prom un atstāja komandu Hadlgrīmsona pārziņā.

Islandes veiksmes stāsts turpinājās, un izlase ar 22 punktiem desmit spēlēs izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā, pirmoreiz kvalificējoties arī Pasaules kausam. Finālturnīru islandieši sāka ar neizšķirtu pret Argentīnu (1:1), taču tad zaudēja Nigērijai (0:2) un Horvātijai (1:2) un palika pēdējā vietā grupā. Hadlgrīmsons nolēma atkāpties no amata.

Tagad Islandi vada cits zviedru speciālists Ēriks Hamrēns, taču Nāciju līgas turnīrs islandiešiem bija katastrofāls – zaudējumi Šveicei (0:6, 1:2) un Beļģijai (0:3, 0:2) un izkrišana uz B līgu. "Euro 2020" kvalifikācijā Islande spēlēs vienā apakšgrupā ar Franciju, Turciju, Albāniju, Moldovu un Andoru.

"Al Arabi" septiņas reizes ir kļuvis par Kataras čempionu, taču iepriekšējoreiz tas notika 1997. gadā. Šosezon "Al Arabi" ar 21 punktu 15 spēlēs ieņem sesto vietu 12 klubu konkurencē. Rezultatīvākais komandā ar sešiem vārtiem ir vietējais spēlētājs Mohameds Salāhs. Pirms Hadlgrīmsona vienību trenēja horvāts Lūka Bonačičs.