Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Karlušs tiek atsaukts no Krievijas čempionāta. Karjeras beigas?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Karlušs tiek atsaukts no Krievijas čempionāta. Karjeras beigas?
Vai Robertu Karlušs atvadās no futbolista karjeras?
Foto: ITAR-TASS

Krievijas Premjerlīgas klubs Mahačkalas "Anzhi" no komandas pieteikuma atlikušajai sezonas daļai izsvītrojis brazīlieti Robertu Karlušu. Tas varētu nozīmēt, ka futbolista karjera Karlušam ir noslēgusies.

Robertu Karlušs "Anzhi" pievienojās 2011./2012. gada sezonas priekšvakarā, kopš tā laika komandas rindās Premjerlīgā aizvadot 25 spēles. Viņš kļuva par komandas reklāmas seju un kapteini, kurš aktīvi sāka darboties kluba treniņprocesā, asi cīnoties arī pret pastāvošo rasismu krievu fanu vidū.

Pēdējo reizi laukumā viņš devās 2011. gada septembrī, pamazām pievēršoties trenera arodam. Tā kā treneru nomaiņas Mahačkalā bijusi ierasta parādība, tieši Karlušs bieži uzņēmās pagaidu asistenta pienākumus. Ja vēl iepriekšējā gada izskaņā viņš tika pieteikts spēlēm, bet laukumā nedevās, tad šī gada pirmajā spēlē viņa nebija pat pieteikumā.

Šodien Mahačkalas "Anzhi" oficiāli izsvītroja Karlušu no komandas pieteikuma atlikušajai sezonas daļai. Karlušs līdz šim izvairīgi runāja par karjeras beigām, bet nu izskatās, ka šim dzīves posmam punkts ir pielikts. Kluba pārstāvji no sīkākiem komentāriem par karjeras beigšanu, pagaidām, izvairās.

Spēcīgā sitiena īpašnieks Krievijas Premjerlīgā atzīmējās ar trīs vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm. Savas futbolista karjeras laikā malējais aizsargs kļuva par Pasaules Kausa ieguvēju, divas reizes iekļauts šī turnīra simboliskajā izlasē, trīs reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā, četras reizes uzvarēja Spānijas čempionātā, kā arī ticis pie daudziem citiem neskaitāmiem tituliem.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

Slēpts komentārs: netirelis

 +48 [+] [-]

, 2012-03-09 14:13, pirms 13 gadiem
kopš kura laika viņš ir KARLUŠS?

 +10 [+] [-]

, 2012-03-09 14:20, pirms 13 gadiem
Soda sitienus savā laikā viņš blieza kā ne viens. Pat varenais Kāns bija bezspēcīgs..

 +27 [+] [-]

, 2012-03-09 14:23, pirms 13 gadiem
CARLOS!!! nevis KARLUŠS.
Varjs, Svaruss un t.t. Zaje*ali jau.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-03-09 14:29, pirms 13 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ej pamācies latviešu valodu, tad arī sapratīsi, kāpēc vārdi tiek rakstīti šādi. Nevis autors ir jocīgs, bet gan tas, kurš izdomāja šo mēsla likumu.
Pofig likums, ja kops atceros vinu vins vienmer ir bijis karlos, tad kepc peksni jabut karlusam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-03-09 14:35, pirms 13 gadiem
besī, kad neviens oficiālais avots nekomentē tik nozīmīgus priekš atbalstītājiem notikumus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-09 16:07, pirms 13 gadiem
var jau izdomāt. varbūt vēl Kārlis?

  -2 [+] [-]

, 2012-03-09 17:02, pirms 13 gadiem
DADZIS rakstīja: kopš kura laika viņš ir KARLUŠS?
Kopš tā laika, kad pievienojās "Anzhi"!!!

  +5 [+] [-]

, 2012-03-09 17:59, pirms 13 gadiem
Latviski cilvēka uzvārds jāraksta tā, kā izrunā. Attiecīgi jābūt nevis Karlušs, bet Karloss

  +7 [+] [-]

, 2012-03-09 18:59, pirms 13 gadiem
Lielākā daļa pārmetumu, ko sportacentra komentētāji velta autoriem saistībā ar personvārdu atveidošanu, ir pilnīgas muļķības un līšana jomā, no kuras cilvēki nekā nejēdz. Bet šajā gadījumā varētu būt citādi, jo izskatās, ka Brazīlijas portugāļu valodā Carlos patiešām izrunā ar s, nevis š galā.
Šeit var noklausīties gan Portugāles, gan Brazīlijas izrunu: Carlos pronunciation: How to pronounce Carlos...
Un šim brazīliešu dziedonim izruna arī ir rakstīta kā [ʁoˈbeɾtu ˈkaɾlus]: Roberto Carlos (singer) - Wikipedia, the free...

  -1 [+] [-]

, 2012-03-09 19:08, pirms 13 gadiem
domāju, ka sen bija zināms, ka ar to arī atšķirās Brazīlijas portugāļu valoda no Portugālijas portugāļu valodas. tikai EURO 2004 laikā uzzināju, ka portugāļiem nobeigumi ir ar Š un U. gan pirms tam, gan arī pēc tā visi brazīļi bija Ronaldo, Rivaldo, Karloss, bet portugāļu Ronaldū, Figū, Kveirošs. un, ja arī tas nav kaut kādā veidā pareizi, kam tas interesē? vesela futbola fanu paaudze Latvijā bija augusi uz Ronaldo un Karlosa un ne par kādiem Ronaldū un Karlušiem tie nepārkļūs pēkšņi karjeras norietā. mani Toļiks pārliecina vairāk, nekā SC.com autori, lai cik gudri un precīzi viņi būtu.

     [+] [-]

, 2012-03-09 21:04, pirms 13 gadiem
Varbūt vienkārši taisās no Krievijas prom, piemēram, atpakaļ uz savu dzimto Brazīliju?

     [+] [-]

, 2012-03-10 00:36, pirms 13 gadiem
termometrs rakstīja: domāju, ka sen bija zināms, ka ar to arī atšķirās Brazīlijas portugāļu valoda no Portugālijas portugāļu valodas. tikai EURO 2004 laikā uzzināju, ka portugāļiem nobeigumi ir ar Š un U. gan pirms tam, gan arī pēc tā visi brazīļi bija Ronaldo, Rivaldo, Karloss, bet portugāļu Ronaldū, Figū, Kveirošs. un, ja arī tas nav kaut kādā veidā pareizi, kam tas interesē? vesela futbola fanu paaudze Latvijā bija augusi uz Ronaldo un Karlosa un ne par kādiem Ronaldū un Karlušiem tie nepārkļūs pēkšņi karjeras norietā. mani Toļiks pārliecina vairāk, nekā SC.com autori, lai cik gudri un precīzi viņi būtu.
Par Karlosu - nekad nekur neesmu dzirdējis,ka kāds teiktu "Karlušs", šķiet,ka arī portugāļu valodā ne. Varbūt izdosies atrast,kur viņš pats savu vārdu izrunā. Šķiet,ka šoreiz autoram nav taisnība.
Nu bet ja vispār skatās - nu kāds vēl toļiks. Tu pats būtu priecīgs,ja Zimbabvē kāds pareizi izrunātu tavu vārdu. Nez kura pusē tad tu būtu - tāda vietējā toļika,vai tā,kurš beidzot pareizi pateiktu. Un ja tu,piemēram, Čavi satiktu - tu teikti "čau Havi" ? pa toļika modei?

     [+] [-]

, 2012-03-10 00:41, pirms 13 gadiem
Bet nu ja par tēmu - dēļ šī džekiņa vispār sāku par Real madrid fanot. Tajos laikos,kad viņš bija komandas vienīgais superstārs.

     [+] [-]

, 2012-03-10 10:24, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Par Karlosu - nekad nekur neesmu dzirdējis,ka kāds teiktu "Karlušs", šķiet,ka arī portugāļu valodā ne. Varbūt izdosies atrast,kur viņš pats savu vārdu izrunā. Šķiet,ka šoreiz autoram nav taisnība.
Nu bet ja vispār skatās - nu kāds vēl toļiks. Tu pats būtu priecīgs,ja Zimbabvē kāds pareizi izrunātu tavu vārdu. Nez kura pusē tad tu būtu - tāda vietējā toļika,vai tā,kurš beidzot pareizi pateiktu. Un ja tu,piemēram, Čavi satiktu - tu teikti "čau Havi" ? pa toļika modei?
kamān, man jau nav statuss, kas man ļauj tikties vai runāt par šiem cilvēkiem tik publiski, ka būtu jādomā par vismazāko lietiņu saistībā ar viņu uzvārdiem. tik ilgi kamēr es esmu parasts futbola fans, kas komentē pie SC rakstiem, es tos saukšu tā, kā man vieglāk, patīkamāk un kā Toļiks mācīja.

     [+] [-]

, 2012-03-10 12:19, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Par Karlosu - nekad nekur neesmu dzirdējis,ka kāds teiktu "Karlušs", šķiet,ka arī portugāļu valodā ne.
Portugāļu valodā "Carlos" izrunā kā "Karlušs". Savukārt Brazīlijā, kā jau droši vien zini, ir dažas būtiskas atšķirības (piemēram, Alvess, nevis Alvešs, Karluss, nevis Karlušs utt), tomēr pēc likumiem reģionālās īpatnības nav jāņem vērā un jāatveido pēc klasiskās portugāļu valodas. Tāpat arī Dienvidamerikas spāniski runājošajās zemēs ir atšķirības, tomēr jāatveido pēc klasiskās izrunas.

Piemērs par Karlušu. Bijušais "Benfica" pussargs Karlušs Martinšs (Carlos Martins) Golo Carlos Martins | Benfica - Groningen |...