Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

papildināts Krievijas futbolā briest spēļu atdošanas skandāls

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievijas futbolā briest spēļu atdošanas skandāls
Jurijs Krasnožans
Foto: ITAR-TASS

Maskavas "Lokomotiv" vadība no amata atbrīvojusi komandas galveno treneri Juriju Krasnožanu, ar kuru daudzi līdzjutēji saistīja lielas cerības. Šāds lēmums tiek pamatots ar aizdomām par apzinātu spēles rezultāta ietekmēšanu.

Jurijs Krasnožans ir labi pazīstams futbola speciālists, kurš lielākos panākumus sasniedzis vadot Naļčikas "Spartak" (ar šo klubu savulaik strādājis arī "Jūrmalas" treneris Soferbijs Ješugovs). Viņa vadībā komanda ar ne to lielāko budžetu bija spējīga iekost līgas varenajiem. Iepriekšējā sezonā klubs ilgi cīnījās par vietu Eirokausos, tomēr to neieguva. Krasnožana vadībā kluba pamatsastāvā nostiprinājās Latvijas vārtsargs Aleksandrs Koliņko, bet tuvu pārejai uz šo vienību bija arī Aleksejs Višņakovs. Ar Maskavas "Lokomotiv" viņš sāka strādāt 2010. gada beigās, sezonas ievadā palīdzot klubam sasniegt atzinīgus rezultātus. Ar 18 punktiem vienība ir piektā, tikai par punktu atpaliekot no pirmās pozīcijas.

Pirmdien "Lokomotiv" vadība oficiāli paziņoja par Krasnožana atlaišanu. Iemesls ir gaužām vienkāršs: klubam ir aizdomas, ka Krasnožans apzināti ietekmējis "Lokomotiv" - "Anzhi" mača rezultātu. Toreiz Maskavā galvaspilsētas klubs piekāpās ar 1:2.

Mahačkalas klubs kategoriski noliedzis jebkādu saistību ar netīrajām lietām, pieprasot arī atvainošanos no "Loko" puses. Iespējams, ka lieta nonāks arī līdz tiesai. Runājot par Krasnožanu, krievu presē jau izskanējušas runas, ka viņš varētu kļūt par galveno treneri Maskavas "Dinamo". Tikmēr, "Loko" vadības grožus līdz jūnija beigām uzņemsies līdzšinējais Krasnožana palīgs Vladimirs Maminovs.

Vērts piebilst, ka skandalozo spēli pie televīzijas ekrāniem noskatījās ap diviem miljoniem Krievijas iedzīvotāju.

No citiem jaunumiem Krievijas futbolā izcelsim Alana Dzagojeva atgriešanos Maskavas "CSKA" lielajā komandā. Kādu laiku viņam nācās pavadīt starp dublieriem, jo viņš atļāvās ar ne tiem laipnākajiem vārdiem apmētāt komandas galveno treneri Leonīdu Slucki. Pa to laiku Groznijas "Terek" galvenais treneris Rūds Gulits vienā no intervijām atzinis, ka darbu pieņēmis galvenokārt naudas dēļ. Viņš arī raksturojis Čečeniju kā garlaicīgu, kurā viņa draugiem nebūtu ko darīt, jo šeit nevarot iedzert.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Советский спорт
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +5 [+] [-]

, 2011-06-08 12:20, pirms 13 gadiem
Lokomotīve paziņoja,ka tā ir kluba iekšējā lieta,tā kā nekāda skandāla nebūs.Būs tikai visāda veida izdomājumi gan presē,gan arī citos mēdijos,jo gluži vienkārši kluba vadība īstos iemeslus nekomentē,tātad attiecīgi reaģē arī prese,kura šo "skandālu" arī izpūš katrs pēc saviem ieskatiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-08 12:21, pirms 13 gadiem
Krasnožans tika pamests zem vilciena dēļ Sjomina sataisītajiem s*diem. 2010. g sezonā Sjomins sarunājis ,ka Anzhi atdos spēli un Loko 2011/2012 sezonā atdos tos 3 punktus atpakaļ .

Krasnožans sanāca norunas ķīlnieks - Loko esot piedāvājuši atpirkties ar naudu, bet Mahačkala ietipepās un pieprasīja atdot parādu tikai punktos .

Kad sākās skandāls ,tad vienkārši bija jāatrod vainīgais .

  -1 [+] [-]

, 2011-06-08 12:37, pirms 13 gadiem
Nekas no tā skandāla nebūs, iedos kādam miljonu un vis, kā jau parasti notiek krievijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-06-08 12:50, pirms 13 gadiem
no šīs sezonas Anzhi pieder jaunam īpašniekam ar bezizmēra naudas līdzekļiem, tā kā domāju, ka tagad jau tā ir cita komanda un ar sportiskām ambīcijām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-06-08 15:10, pirms 13 gadiem


Būtu smieklīgi, ja Gullits būtu paziņojis, ka Groznija ir skaista pilsēta, kur dzīvot ar ģimeni, bet Terek ir komanda ar kuru viņam ir pa spēkam uzvarēt čempionu līgā
skaidrs, ka viņš tur ir tikai dēļ naudas, lielas naudas

  +2 [+] [-]

, 2011-06-08 15:30, pirms 13 gadiem
"Viņš arī raksturojis Čečeniju kā garlaicīgu pilsētu"??????
līdz šim bija republika...........

  -1 [+] [-]

, 2011-06-08 15:36, pirms 13 gadiem
Nav nekāds brīnums, jo pagājušajā sezonā Naļčikā bija diezgan dīvainas lietas. Un ne jau Naļčikā vien. Parasti tās komandas, kas atdod speles vāc 1/3 no budžeta, pārējo sapelnot t.s "melnajā tirgū". Ir klubi Krievijā kur pat sastāvs tiek speciāli atlasīts ar tādiem speletajiem, kuri ir so lietu profesionāļi. Vienkarši LOKO nebija īsta vieta, kur nodarboties ar tadam lietām. Tad ir jādodas dziļāk Azijas vidienē.

     [+] [-]

, 2011-06-08 15:59, pirms 13 gadiem
Krievijā spēļu atdošanas skandāls briest jau gadiem un briedīs tālāk ..

par konkrēto spēli izskatās Krasnožans izvēlētēs kā kraiņijs un var tikai minēt spēle tiešām atdota vai nē ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-06-08 17:50, pirms 13 gadiem
Gulita vārdi iespārda!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-08 19:32, pirms 13 gadiem
"Krievijas futbolā briest..."
par šo gadījumu jau tiek diskutēts labu laiku Tā gadās Nauri,ja tikai reizi nedēļā tiek pārskatīta kaimiņvalsts sporta notikumu dzīve.

  -1 [+] [-]

, 2011-06-08 22:31, pirms 13 gadiem
Labvēlis rakstīja: "Krievijas futbolā briest..."
par šo gadījumu jau tiek diskutēts labu laiku Tā gadās Nauri,ja tikai reizi nedēļā tiek pārskatīta kaimiņvalsts sporta notikumu dzīve.
Nedirs. Naurim darba ar Virslīgu pietiek. Nafig viņam vēl Krieviju tagad obligāti ķert vajag klāt? Man, piemēram, interesē uzzināt tikai, kā tur gājis mūsējiem, proti, Cauņam, Kļavam, Koļinko, Rafaļskim un Gauračam. Ja tev interesē vairāk, var jau atrast arī citas vietas.

     [+] [-]

, 2011-06-09 00:40, pirms 13 gadiem
Nu davaj pacanchikI!!!

     [+] [-]

, 2011-06-09 00:41, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Gulita vārdi iespārda!
Bet ne tikai! Dzīvot tādā islamistu zemē, kur pat iedzert nevar, - tas ir traki!
Droši vien gan jau ārzemniekiem kaut kur "pa kluso" (kā mūsējie ar kandžu) niopirkt var, bet tāpat, tāda sabiedrība ir ellīgi garlaicīga. Vismaz no mana, Rietumu puses cilvēka, skatījuma.