Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Turcijas futbola federācija totalizatoru skandālā attaisno top klubus

Andrejs Siliņš

Turcijas futbola federācija totalizatoru skandālā attaisno top klubus
"Fenerbahce" brazīliešu uzbrucējs, rezultatīvākais spēlētājs, komandas kapteinis Alekss
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas Futbola federācija attaisnojusi vairākus top klubus, kas bija iesaistīti totalizatoru skandālā 2010./2011. gada sezonā, tostarp arī pagājušās sezonas čempioni "Fenerbahce".

Turcijas Superlīgas izslēgšanas spēlēs palikusi viena spēle, kurā arī tiks noskaidrota čempione. Šobrīd Stambulas "Galatasaray" par vienu punktu apsteidz savas pilsētas otru klubu "Fenerbahce", un abas savā starpā arī izspēlēs pēdējo maču. Uzvarētāja automātiski tiks Čempionu līgas grupu turnīrā, bet vicečempionei būs vieta trešajā kvalifikācijas kārtā Čempionu līgai.

Tikmēr federācija turpina izmeklēšanu par 2010./2011. gada sezonas totalizatoru skandālu, kurā bija iesaistītas 22 spēles konkrētajā sezonā. Kopumā krimināllietā iesaistītas 93 personas, tostarp klubu pārstāvji, tiesneši, spēlētāji un treneri. Federācija attaisnojusi valsts labākos klubus, norādot, ka pārkāpumiem nav bijusi pierādījumi.

Tieši šī skandāla dēļ "Fenerbahce" tika šosezon izslēgta no dalības Čempionu līgā, un tās vietu ieņēma pagājušā gada Turcijas vicečempione "Trabzonspor".

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2012-05-08 15:40, pirms 12 gadiem
Tāpēc nekad jums tur nekas arī ''nemainīsies''.

Kāda sakritība, ka TOP klubus attaisnoja...