Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Paragvajas "Nacional" izrauj neizšķirtu pirmajā "Libertadores" kausa finālspēlē

Agris Suveizda

Paragvajas "Nacional" izrauj neizšķirtu pirmajā "Libertadores" kausa finālspēlē
Hulio Santakruss svin vārtu guvumu
Foto: AP/Scanpix

Paragvajas galvaspilsētā Asunsjonā notikusi Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra "Libertadores" kausa pirmā finālspēle. Tajā mājiniece "Nacional" tikai trešajā kompensācijas laika minūtē izrāva neizšķirtu pret Argentīnas "San Lorenzo" (1:1).

Pirmajā puslaikā "San Lorenzo" trāpīja pa vārtu stabu, bet līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida 65 minūtes, kad Mauro Matoss pēc Ektora Viljalbas centrējuma uzreiz no gaisa raidīja bumbu vārtos (1:0). Mājiniekiem gan izdevās izglābties – kompensācijas laikā Fredijs Bareiro pēc centrējuma bumbu pasita tālāk soda laukumā, un Hulio Santakruss, apsteidzot vārtsargu, izrāva neizšķirtu (1:1).

Atbildes spēle jau pēc nedēļas notiks Argentīnā. Tā kā "Libertadores" kausa finālā neņem vērā izbraukuma vārtu likumu, atkārtota neizšķirta gadījumā abām komandām būs jāspēlē pagarinājums. Interesanti, ka pirmajā finālspēlē gan "Nacional", gan "San Lorenzo" pamatsastāvā bija tikai pa vienam leģionāram un tas bija no pretējās valsts. Attiecīgi "Nacional" vārtus sargāja argentīnietis Ignasio Dons, bet viesiem spēlēja paragvajietis Nestors Ortigosa.

Nacional" un "San Lorenzo" bija tuvu tam, lai nespētu izkļūt no savas grupas. "Nacional" otro vietu grupā izrāva ar uzvaru pār "Botafogo" (3:0), bet "San Lorenzo" tikai 83. minūtē nodrošināja nepieciešamo panākumu pret "Santa Fe" (3:2) un apsteidza Venecuēlas "Zamora", kas piekāpās "Atletico Mineiro" (0:1). Gan "Nacional", gan "San Lorenzo" grupā izcīnīja astoņus punktus sešās spēlēs.

Izslēgšanas cīņās "Nacional" izslēdza divus Argentīnas klubus – "Velez" (1:0, 2:2) un "Arsenal" (1:0, 0:0), kā arī Urugvajas "Defensor" (2:0, 0:1). Savukārt "San Lorenzo" vispirms tika galā ar Brazīlijas klubiem "Gremio" (1:0, 0:1, 4:2 pendelēs) un "Cruzeiro" (1:0, 1:1), bet pusfinālā apspēlēja arī Bolīvijas "Bolivar" (5:0, 0:1).

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-07 19:56, pirms 10 gadiem
Paldies par rakstu! Atbildes spēle būs jāpaskatās