Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

”Corinthians” uzvar ”Boca Juniors” un iegūst "Libertadores" kausu

”Corinthians” uzvar ”Boca Juniors” un iegūst "Libertadores" kausu
"Corinthians" spēlētāji priecājas par uzvaru
Foto: AFP Photo/Scanpix

Šorīt ar Brazīlijas čempionu ”Corinthians” uzvaru savā laukumā noslēdzies Dienvidamerikas klubu prestižākais turnīrs – "Libertadores" kausa izcīņa. Uzvara tika gūta divu spēļu summā ar 3:1 (1:1 pēc pirmās spēles), par otrās spēles galveno varoni kļuva brazīlietis ar Kataras pasi – Emersons Šeiks, kurš otrā puslaika sākumā guva abus vārtus mājinieku labā. Titulētajam Brazīlijas klubam tas ir pirmais šāda veida panākums.

Ceļš uz finālu

Argentīnas klubs ”Boca Juniors” Libertadores kausa izcīņā spēlēja jau desmito reizi, pie kam sešās no tām bija izdevies arī uzvarēt. Tikmēr Brazīlijas ”Corinthians” vienībai tas bija pirmais kausa fināls. Pirmo nosacījumu, lai komandas spēlētu šā gada "Libertadores" kausā, tās izpildīja aizvadītajā ziemā, kad decembrī ”Corinthians” kļuva par Brazīlijas čempioniem, bet ”Boca Juniors” uzvarēja Argentīnas rudens čempionātā (Apertura). Abas komandas sāka turnīru no otrās kārtas (grupu turnīrs), kur brazīlieši uzvarēja savā grupā atstājot aiz sevis Meksikas klubu ”Cruz Azul” un pa vienai Venecuēlas un Paragvajas vienībai. ”Boca Junors” turpretim grupā piekāpās brazīliešu ”Fluminense” (spēlē Eiropā labi pazīstamie Deku un Freds).

Izslēgšanas spēlēs ”Boca” tika galā ar ”Union Espanjola” no Čīles, jau minēto ”Fluminense” un ”Universidad de Chile” vienību. Pirmajā kārtā ”Corinthians” uzveica Ekvadoras klubu ”Emelec” un nākamajās kārtās tika smagāki (vismaz nosacīti) pretinieki – divas pašmāju vienības ”Vasco da Gama” (vicečempioni; uzvara otrās spēles 87’ minūtē, Paulinju gūtie vārti) un jauno spīdekļu Neimāra un Ganso pārstāvētā ”Santos’’, kas tika pieveikta ar 2:1 (1:0 pirmajā spēlē). Uzvaras vārti jau minētajam Emersonam Šeikam.

Pirmā spēle

Pirmā spēle tika aizvadīta 27.jūnijā Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā. Spēle noslēdzās 1:1 un abi vārti, tāpat kā šodienas spēlē, tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms izcēlās argentīnietis Ronkaglia (72.min.), bet vēlāk rezultātu izlīdzināja Romarinju (Emersons Šeiks atdeva precīzu piespēli). Šajā mačā laukumā uz maiņu devās arī Portugāles izlasē iepazītais Liedsons.

Izšķirošais mačs

Izšķirošā spēle tika aizvadīta šorīt agri no rīta (pēc Latvijas laika) San Paulu. Arī pirmais puslaiks šoreiz noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet jau otrā puslaika pašā sākumā Emersons Šeiks uztvēra Danilo piespēli un pārmeta bumbu pāri viesu rezerves vārtsargam Sebastianam Sosam. Pamatvārtsargs Augustins Orions kādā no spēles epizodēm savainoja celi un jau pirmajā puslaikā bija spiests atstāt laukumu.

Emersons izcēlās vēl vienā no epizodēm, puslaika vidū, kad rupji kļūdījās viesu aizsargs Sčiavi un Kataras brazīlietim bija iespēja iziet viens pret vienu ar vārtsargu. Tie 33 gadus vecajam brazīlietim bija piektie vārti turnīrā. Par rezultatīvāko spēlētāju gan kļuva argentīnietis Matias Alustiza no Ekvadoras kluba ”Deportivo Quito”, kam 8 precīzi raidījumi. Uzvara nodrošināja ”Corintians” klubam vietu Pasaules klubu kausa izcīņā Japānā. Eiropu šajā turnīrā pārstāvēs Londonas ”Chelsea”.

Pēdējo 10 gadu "Libertadores" kausa ieguvēji

GadsKlubsValstsOtrās vietas ieguvējsValsts
2012CorinthiansBrazīlijaBoca JuniorsArgentīna
2011SantosBrazīlijaPenarolUrugvaja
2010InternacionalBrazīlijaGuadalajaraMeksika
2009EstudiantesArgentīnaCruzeiroBrazīlija
2008LDU QuitoEkvadoraFluminenseBrazīlija
2006Boca JuniorsArgentīnaGremioBrazīlija
2005InternacionalBrazīlijaSao PauloBrazīlija
2004Once CaldasKolumbijaBoca JuniorsArgentīna
2003Boca JuniorsArgentīnaSantosBrazīlija

Izmantotie resursi:
goal.com
soccerway.com