Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maklārens otro reizi vadīs "Twente"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Maklārens otro reizi vadīs "Twente"
Stīvs Maklārens
Foto: Pa Wire/Scanpix

Bijušais Anglijas izlases treneris Stīvs Maklārens ceturtdien oficiāli apstiprināts Nīderlandes kluba "Twente" galvenā trenera amatā. Šo komandu Maklārens trenēs otro reizi savā trenera karjerā. Līgums noslēgts uz divarpus gadiem.

"Twente" otrdien šķīrās no Ko Adriānses, Maklārenam uzreiz kļūstot par galveno kandidātu uz radušos vakanci. Šodien anglis oficiāli iecelts trenera amatā.

50 gadus vecais Maklārens savulaik jau vadījis "Twente", to 2010. gadā aizvedot līdz Nīderlandes čempiona titulam. To viņš paveica savā otrajā sezonā pie "Twente" stūres.

2010. gada maijā Maklārens pārcēlās uz Bundeslīgas klubu "Wolfsburg", taču tajā ilgāk par sezonu neizturēja. Šo sezonu viņš sāka Anglijas Čempionāta klubā "Nottingham", taču oktobrī sliktu rezultātu dēļ pēc nieka 10 spēlēm atkāpās no amata.

Treneru karjeru Maklārens, kurš savulaik strādājis par Aleksa Fergusona asistentu, sāka 2011. gadā pie "Middlesbrough" stūres, ar šo komandu tiekot līdz UEFA kausa finālam (zaudējums pret "Sevilla"). No 2006. gada līdz 2007. gadam Maklārens trenēja Anglijas izlasi, ar to nekvalificējoties EURO 2008.

"Twente" pēc "Eredivisie" pirmā apļa jeb 17 spēļu kārtam ar 33 punktiem ieņem 3. vietu, no līderes "AZ Alkmaar" atpaliekot piecus punktus.

Maklārens intervijā runā ar nīderlandiešu akcentu

Izmantotie resursi:
FIFA.com - Fédération Internationale de...