Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Karjeru beidz Premjerlīgas rekordists Garets Berijs

Andrejs Siliņš

Karjeru beidz Premjerlīgas rekordists Garets Berijs
Garets Berijs. Foto: PA Wire / Scanpix

39 gadu vecumā profesionāla sportista karjerai punktu pielicis angļu futbolists Garets Berijs, kurš pēdējos trīs gadus pārstāvēja "West Brom" vienību un savulaik pārstāvēja Anglijas izlasi, kā arī ir Anglijas Premjerlīgas rekordists aizvadīto spēļu skaita ziņā.

Berijs karjeru sāka 1998. gadā un pirmos 12 gadus pavadīja "Aston Villa" vienībā. Vēlāk Berijs pārstāvēja "Manchester City", "Everton" un "West Brom". "Aston Villa" rindās Berijs piedalījās 423 spēlēs, kas ir astotais lielākais rādītājs kluba vēsturē, bet kopumā Premjerlīgā Berijs nospēlējis 653 mačus, kas ir Premjerlīgas rekords.

Pēdējās divas sezonas "West Brom" sastāvā Berijs aizvadīja Anglijas Čempionātā, un kopumā profesionāļa karjerā futbolists piedalījās 832 mačos, gūstot 67 vārtus. Aizvadītajā sezonā Berijs nospēlēja tikai sešas spēles un pēdējo no tām aizvadīja martā pirms koronavīrusa pandēmijas.

Pussargs Berijs 12 gadu laikā (2000-2012) 53 reizes izgāja laukumā arī Anglijas izlases sastāvā. Berijs bija valstsvienības sastāvā "Euro 2000" laikā, tomēr laukumā tā arī neizgāja nevienā spēlē. Izlases rindās Berijs guva trīs vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/