Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Pogbā sola iesūdzēt tiesā mediju par ziņām, ka viņš vēloties atstāt Francijas izlasi

Rolands Eliņš

Pogbā sola iesūdzēt tiesā mediju par ziņām, ka viņš vēloties atstāt Francijas izlasi
Pols Pogbā. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas futbolists Pols Pogbā asi nosodījis britu medija "The Sun" sniegto informāciju par to, ka viņš vēloties atstāt Francijas izlasi valsts prezidenta Emanuela Makrona izteikumu dēļ.

"The Sun" šodien vēstīja, ka Mančestras "United" zvaigzne Pols Pogbā grasoties beigt savu karjeru Francijas izlasē, protestējot pret Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumiem par islāmu, kas sekoja pēc zvērīgās skolotāja Samuela Patī slepkavības. Tā tika paveikta reliģisku motīvu vadīta, jo Patī skolā runas brīvības koncepta skaidrošanai bija izmantojis pravieša Muhameda attēlus. Francijas prezidents Makrons pēc tam publiski iestājās par runas brīvību Francijā un solīja turpināt cīņu ar ekstrēmismu.

Pogbā Francijas izlasē aizvadījis 72 spēles un guvis desmit vārtus. Viņš uz "The Sun" ziņoto atbildēja ar kategorisku noliegumu savos sociālajos tīklos, norādot, ka tie ir pilnīgi izdomājumi, jo viņš neko tādu nav ne teicis, ne pat iedomājies.

"Esmu šokēts un sadusmots par to, ka daži "mediji" izmanto manu vārdu, lai rakstītu pilnīgi nepatiesus virsrakstus patiešām jūtīgā tēmā par šobrīd notiekošo Francijā," rakstīja Pogbā. "Turklāt šeit vēl tiek iemaisīta Francijas izlase un mana reliģija."

"Es kategoriski iestājos pret visām vardarbības izpausmēm," uzsvēra 27 gadus vecais Francijas futbolists. "Diemžēl daži mediji nerīkojas atbildīgi savā darbā, ļaunprātīgi izmanto savu stāvokli un nepārbauda, vai tas, ko viņi raksta vai pārpublicē, ir patiesība. Tas veida baumu ķēdi, un šiem cilvēkiem vienalga, kā tas ietekmē citus."

Pogbā arī apliecināja, ka plāno juridiskā ceļā vērsties pret šīs ziņas publicējušo mediju, kā arī visiem pārējiem, kuri izplata šo informāciju, ko Pogbā nosauca par "viltus ziņām".

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2020-10-26 20:20, pirms 3 gadiem
Respekts par korekto rīcību!

     [+] [-]

, 2020-10-26 23:22, pirms 3 gadiem
Vārda brīvība nenozīmē apmelošanas atļaušanu. Par saviem izteikumiem, publicējumiem utt. katram jāuzņemas atbildība. Pret fake news cepējiem jāvēršas ar atbilstošu bardzību. Malacis čalis, ka stingri pateica patiesību, un derētu arī tiesā nolikt pie vietas tos feikotājus.