Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Par "Reading" galveno treneri apstiprināts Adkinss

Par "Reading" galveno treneri apstiprināts Adkinss
Jaunais "Reading" galvenais treneris Naidžels Adkinss
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt Anglijas Premjerlīgas kluba "Reading" preses konferencē apstiprināts, ka par jauno komandas galveno treneri kļuvis Naidžels Adkinss, kurš iepriekš vadījis citu Premjerlīgas "Southampton". Adkinss vienošanos ar klubu, kurā līgumsaistības ir arī uz Vulverhemptonas "Wanderers" izīrētajam Latvijas izlases kapteinim Kasparam Gorkšam, panācis līdz 2016.gada vasarai.

Vienošanās ar kluba īpašnieku Antonu Zingarēviču tika parakstīta pirmdienas vakarā, bet jau šodien Adkinss ar jauno trenera asistentu Endiju Krosbiju vadīs pirmo treniņu "Hogwood Park" stadionā.

Kluba īpašnieks atklāja, ka ir apmierināts ar noslēgto vienošanos, jo uzskata, ka Adkinss ir ideāls treneris "Reading" vajadzībām. "Viņš tiek cienīts, viņa sasniegumi runā paši par sevi un viņam ir vairākas nepieciešamās īpašības – Adkinss ir progresīvs, attīsta spēlētājus, piekopj uzbrukuma futbolu, bet, pats galvenais, zina, kā uzvarēt spēles jebkādā līmenī."

"Šī vienošanās tika noslēgta, paturot prātā gan īstermiņa, gan ilgtermiņa mērķus," norāda Zingarevičs. "Zinu, ka kluba līdzjutēji ar nepacietību gaidīja jaunumus divu nedēļu garumā, un esmu pārliecināts, ka viņi piekritīs man, kad teikšu, ka bija vērts gaidīt. Novēlu Naidželam un Endijam veiksmi, un tagad mēs koncetrējamies uz astoņām ļoti svarīgām Premjerlīgas spēlēm."

Naidžels Adkinss savu profesionālo futbolista karjeru sāka 1983.gadā, stāvot Tranmēras "Rovers" vārtos un kļūstot par kluba jaunāko vārtsargu 17 gadu vecumā. Pēc trim gadiem Adkinss pārvācas uz "Wigan Athletic", kur sargāja cietoksni 155 mačos. Viņa futbolista karjerai pamatīgi traucēja savainojumi, dēļ kuriem Adkinss pārtraucēt spēlēt 1996.gadā. Pēdējos trīs karjeras gadus jaunais "Reading" treneris pavadīja Velsas klubā "Bangor City", izcīnot Velsas čempionāta uzvarētāja titulu un iegūstot Līgas kausu. Paralēli "Bangor City" vārtu sargāšanai, Adkinss sāka arī savu trenera karjeru.

No 1996. līdz 2006.gadam Adkinss strādāja "Scunthorpe" kluba sistēmā par fizioterapeitu, bet pēc tam atsāka savu trenera karjeru. Pēc darba "Scunthorpe" bijušais vārtsargs kļuva par "Southampton" galveno treneri, palīdzot klubam no 1.līgas (pēc spēka – trešā) nokļūt līdz Premjerlīgai. Kopā 323 dažādu Anglijas futbola turnīru spēlēs Adkinsa vadītās komandas "Scunthorpe" un "Southampton" izcīnījušas 150 uzvaras un 69 reizes nospēlējušas neizšķirti. Sešās ar pusi sezonās Anglijā trenera statusā Adkinsa pārstāvētās komandas četras reizes izcīnījušas tiesības spēlēt augstāka līmeņa turnīros.

Izmantotais avots:
Reading FC - The Official Site

  -1 [+] [-]

, 2013-03-26 12:39, pirms 11 gadiem
Cerēsim arī šis treneris dos vēl kādu iespēju Gorkšam uzspēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-26 13:01, pirms 11 gadiem
Uzskatu, ka Reading atbalstitaji var but priecigi par to, ka Atkinss tika apstiprinats! Vins prot no speletajiem izveidot komandu, un ta ir ipasiba, kas nepiemit visiem treneriem. Un tas ko vins izdarija Sauthemptona runa pats par sevi!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-26 15:13, pirms 11 gadiem
starp citu Gorksh jau gandriiz tika uz Southamptonu,kad Adkinss veel bija ar Sveetajiem Championship liigaa. taatad iespeejams Kasparam uzticeesies. viena lieta-Gorksh jaunaaks nepaliek..

     [+] [-]

, 2013-03-26 15:29, pirms 11 gadiem
izskatās, ka raksts ir tulkots ar google translator palīdzību.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-26 16:19, pirms 11 gadiem
Lielisks treneris, bet vislielākais prieks, ka Gus Poyet pateica NE!

     [+] [-]

, 2013-03-28 22:46, pirms 11 gadiem
camoooooon Reading.