Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"West Ham" kļūst par galveno Londonas olimpiskā stadiona iemītnieci

Agris Suveizda

"West Ham" kļūst par galveno Londonas olimpiskā stadiona iemītnieci
Aina no Londonas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas
Foto: AFP/Scanpix

Londonas mērs Boriss Džonsons šodien paziņojis, ka Anglijas Premjerlīgas klubs "West Ham" kļūs par galveno Londonas olimpiskā stadiona iemītnieku. "West Ham" jaunajā stadionā ievāksies 2016.gada augustā un ik gadu par tā īri maksās divus miljonus sterliņu mārciņu.

Beidzot noslēgusies vairākus gadus ilgā cīņa par iemītnieka statusu Londonas olimpiskajā stadionā. "West Ham" piekrita piedāvātajiem nosacījumiem un vienojās par 99 gadus ilgu īres līgumu. "West Ham" arī nācās paaugstināt summu, kas klubam būs jāinvestē stadiona pārbūvē. Sākotnēji "West Ham" negribēja maksāt neko, bet beigu beigās summa pieauga līdz 15 miljoniem sterliņu mārciņu.

Londonas olimpiskā stadiona ietilpība no 80 tūkstošiem vietu tiks samazināta līdz 60 tūkstošiem, un tiks paplašināts stadiona jumts. Tādējādi olimpisko stadionu īsā laika periodā no vieglatlētikas stadiona varēs pārvērst futbola stadionā - pārbīdot tribīnes tuvāk laukumam. Tiek lēsts, ka stadiona pārbūve maksās no 150 līdz 190 miljoniem sterliņu mārciņu.

Šā gada rudenī sāksies jumta pārbūve, un tiek cerēts to pabeigt līdz 2015.gada rudenim, kad Anglija uzņems Pasaules kausa izcīņu regbijā. Pēc tam atkal notiks pārbūves darbi, kuriem vajadzētu tikt pabeigtiem līdz 2016.gada vasarai, kad stadionā ievāksies "West Ham". 2017.gadā stadions uzņems pasaules čempionātu vieglatlētikā. Līdz šim "West Ham" spēlēja aptuveni 35 tūkstošu vietu ietilpīgajā "Boleyn Ground", no kā pārdošanas klubs nolīdzināt 70 miljonus mārciņu lielo parādu. "West Ham" šobrīd ar 33 punktiem 29 spēlēs Premjerlīgā ieņem 14.vietu.

Izmantotie resursi;
BBC - Homepage
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

  -1 [+] [-]

, 2013-03-22 19:04, pirms 12 gadiem
Vareja jau kadam specigakam Londonas klubam iedot stadionu.

     [+] [-]

, 2013-03-22 19:04, pirms 12 gadiem
Uz Londonas derbijiem jau lkm būs pilns, bet, ja West Ham neuzlabos pozīcijas līgā, netiks eirokausos, tad diez vai tur būs pilns stadions ar skatītājiem, jo tomēr nav šim klubam tik daudz finanses kā grandiem, bet jābrīnās vien ir, ka atradās nauda stadiona pārbūvēšanai un nez kā būs ar uzturēšanas izdevumiem un nākotnes komandas budžetu!? :/

     [+] [-]

, 2013-03-22 19:45, pirms 12 gadiem
gan kāds arābs, tutes galva pārņems klubu un angļi lēkādami varēs doties uz stadionu

     [+] [-]

, 2013-03-22 22:55, pirms 12 gadiem
vahtanidis rakstīja: Vareja jau kadam specigakam Londonas klubam iedot stadionu.
viniem ir pasiem savi stadioni un nav jaire

     [+] [-]

, 2013-03-23 01:42, pirms 12 gadiem
Cerams ka West Ham visspār paliks PL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja