Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Joksta komandas biedrs atlaists par spēles notikumu sarunāšanu

Agris Suveizda

Joksta komandas biedrs atlaists par spēles notikumu sarunāšanu
Kristians Montanjo
Foto: AP/Scanpix

Latvijas U21 izlases futbolista Edija Joksta pārstāvētais klubs "Oldham Athletic" pēc pašu veiktās iekšējās izmeklēšanas nolēmis atlaist kolumbiešu uzbrucēju Kristianu Montanjo, kurš tiek turēts aizdomās par noteiktu spēles notikumu sarunāšanu. Kolumbieša puse ir sašutusi par kluba rīcību, kaut arī kriminālā izmeklēšana vēl nav noslēgusies.

"Pēc kluba veiktās izmeklēšanas saistībā ar Kristiana Montanjo rīcību un ilgām diskusijām ar mūsu juridiskajiem padomniekiem kluba valde ir pieņēmusi lēmumu nekavējoties atlaist spēlētāju," teikts kluba paziņojumā. "Neskatoties uz notiekošo kriminālo izmeklēšanu, uzskatām, ka spēlētāja rīcība aptraipa ne tikai 'Oldham Athletic", bet arī futbola autoritāšu vārdu, un spēlētājs ir ļoti nopietni pārkāpis kluba disciplīnas noteikumus."

"Montanjo ir sarūgtināts, uzzinot, ka "Oldham Athletic" ir nolēmusi izbeigt ar viņu līgumu," sacīja kolumbieša advokāts. "Neskatoties uz pretēju informāciju, viņš tika atstādināts ar pilnu algas izmaksu, lai klubs varētu veikt izmeklēšanu. Viņš tagad gatavos apelāciju pret kluba neseno un negaidīto lēmumu izbeigt līgumu, kas šķita neloģisks, jo izrādās, ka nav veikta pareiza izmeklēšana."

"Turklāt vēl turpinās kriminālā izmeklēšana un nav izvirzītas apsūdzības. Klubs parasti savas izmeklēšanas ietvaros iztaujātu spēlētāju, taču tā vietā tas izvēlējās ilgas diskusijas ar saviem juristiem," Montanjo advokāts turpināja. "Kristians visu laiku ir bijis pieejams, lai runātu ar klubu, un saprotams, ka viņš vēlētos, lai klubs un tā fani saprastu, ka viņš noliedz saistību ar piedalīšanos ļaundarībā."

"Tomēr izrādās, ka klubs jau priekšlaicīgi ir pieņēmis savu lēmumu, pamatojoties uz nepārliecinošiem materiāliem, kas šobrīd ir pieejami. Montanjo kategoriski noliedz, ka ir iesaistīts spēļu sarunāšanā un gaida kriminālo izmeklēšanu, kuras laikā viņš pilnībā sadarbosies," sacīja kolumbieša advokāts.

Jau vēstījām, ka Anglijā pirms nepilnām desmit dienām tika aizturētas sešas personas, kuras tiek turētas aizdomās par konkrētu spēles notikumu (spot-fixing - no angļu val.) sarunāšanu. Viens no viņiem bija arī pēc spēka otrās līgas kluba Blekbērnas "Rovers" uzbrucējs Dadlijs Kempbels, kurš savulaik ir aizvadījis divas spēles Anglijas izlasē. Ne pret vienu no spēlētājiem pagaidām nav izvirzītas konkrētas apsūdzības.

Kristians Montanjo, kuram pirms nedēļas apritēja 22 gadi, uz Angliju pārcēlās jau ļoti agrā vecumā, pievienojoties "West Ham" U12 vecuma grupas komandai. Kolumbietis "Oldham Athletic" pievienojās pagājušajā sezonā, piedaloties 30 spēlēs un gūstot vienus vārtus. Šosezon Montanjo kontā ir desmit spēles, no kurām sešas sāktas pamatsastāvā, un divi gūti vārti.

21 gadu vecais Edijs Joksts Anglijas pēc spēka trešajā līgā joprojām nav debitējis, piecas reizes iekļūstot komandas pieteikumā. "Oldham Athletic" ar 22 punktiem 19 spēlēs 24 komandu konkurencē ieņem 16.vietu, taču ir aizvadījusi par spēli mazāk nekā konkurentes. Vakar "Oldham Atheltic" FA kausā ar 4:1 pieveica "Mansfield Town" un iekļuva trešajā kārtā, kur piektajā janvārī viesosies pie "Liverpool".

Izmantotie resursi:
Official Website of Latics - Oldham Athletic...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2013-12-18 20:51, pirms 11 gadiem
Ibi atlaida... Lajukam DD tagad nevajag jaunu daudzpusīgu uzbrucēju, kurš var pildīt ne tikai savus tiešos pienākumus?