Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Manchester United" pieveic "Reading" un iekļūst ceturtdaļfinālā

Andris Mednis
Andris Mednis

"Manchester United" pieveic "Reading" un iekļūst ceturtdaļfinālā
Luišs Nani
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Anglijas (FA) kausa izcīņā tika aizvadīta astotdaļfināla spēle, kurā "Manchester United" savā laukumā tikās ar citu Premjerlīgas klubu "Reading". Laukuma saimniekiem visu spēli piederēja ievērojams pārsvars, kuru realizēt gan izdevās tikai otrajā puslaikā, kad "Manchester United" trīs minūšu laikā guva divus vārtus. "Reading" spēja vienus vārtus atgūt, tomēr laukuma saimnieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:1.

Pēc nedēļas vidū aizvadītās spēles Čempionu līgā pret Madrides "Real" laukuma saimnieku sastāvā Alekss Fērgusons bija veicis lielas izmaiņas. Spēlei pieteikts nebija Veins Rūnijs un Patriss Evrā, bet rezervē palika Robins van Pērsijs. Jāatzīmē, ka pēc savainojuma sadziedēšanas pirmo reizi laukumā atgriezās Ešlijs Jangs. "United" bija lieliska iespēja gūt vārtus jau pirmajā uzbrukumā, kad Havjēra Ernandesa sitienu pa vārtiem bloķēja aizsargs, Denijam Velbekam un Antonio Valensijam atkārtotie sitieni neizdevās. Mājiniekiem piederēja pārsvars, bet "Reading" lielāko bīstamību pie pretinieka vārtiem spēja izveidot tikai standartsituāciju laikā. 22. minūtē "United" vēl vienu uzbrukumu pārvērta lieliskā vārtu gūšanas iespējā, bet pēc Toma Kleverlija tālsitiena un atkārtotā Janga sitiena divas reizes lieliski vārtos nospēlēja Adams Federiči.

Spēles 38. minūtē traumu guva "Manchester United" aizsargs Fils Džounss, kurš šajā spēlē pildīja labās malas aizsarga pienākumus. Fērgusons veicot piespiedu maiņu laukumā sūtīja Luišu Nani, bet Valensija tika novirzīts spēlēt malējā aizsarga vietā. 45. minūtē Nani izdevās lielisks tālsitiens uztverot bumbu uzreiz no gaisa, bet bumba trāpīja pa vārtu kreiso stabu. Otro puslaiku laukuma saimnieki atsāka ar uzbrukumiem, bet viesi aizsardzībā spēlēja organizēti un "Manchester United" spēlētājiem nokļūt labās sitienu pozīcijās soda laukumā nokļūt neļāva.

"Reading" turpināja precīzi spēlēt savā aizsardzības zonā, un 63. minūtē Fērgusons bija spiests laukumā laist galveno uzbrukuma ieroci van Pērsiju, kurš nomainīja Jangu. "United" spiediens uz pretinieku vārtiem kļuva vēl pamatīgāks un 69. minūtē beidzot laukuma saimniekiem izdevās gūt vārtus. Valensija no labās malas piespēlēja soda laukumā Nani, kurš šoreiz bumbu apstrādāja un uzreiz neatvairāmi raidīja vārtu kreisajā stūrī. "Reading" divas minūtes vēlāk bija laba iespēja rezultātu izlīdzināt, bet pēc Adama Le Fondra sitiena lielisks vārtos bija Davids De Hea. Uzreiz nākamajā uzbrukumā mājinieki rezultāta pārsvaru dubultoja. Šoreiz Nani izpildīja centrējumu no labās malas, bet Ernandess savā stilā, apsteidzot aizsargu un vārtsargu, ar galvu raidīja bumbu vārtos (2:0).

Negaidīti intriga spēlē atgriezās 82. minūtē. Pēc centrējuma "Manchester United" soda laukumā kļūdījās centra aizsargi, kā rezultātā Frederiks Makenufs nonāca viens pret vārtsargu un raidīja bumbu vārtos garām De Hea (2:1). Viesi protams centās gūt otros vārtus, kas ļautu rezultātu izlīdzināt un iegūt pārspēli jau savā laukumā. Savukārt "Manchester United" atbildēja ar vairākiem ļoti bīstamiem pretuzbrukumiem. Jau kompensācijas laikā "Reading" vārtsargs Federiči paspēja divas reizes piedalīties komandas uzbrukumos pretinieka soda laukumā, jau pēc neilga brīža jau glāba komandu savos vārtos pēc Ernandesa sitiena, bet laukuma saimnieki nosargāja uzvaru ar rezultātu 2:1. Tādējādi "Manchester United" iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kurā savā laukumā tiksies ar pāra "Middlesbrough" - "Chelsea" uzvarētāju.

Anglijas kausa stotdaļfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Luton Town (5) - Millwall (2)0:3 (0:2)Henrijs 12' Hulss 36' Nguesāns 86'
Milton Keynes Dons (3) - Barnsley (2)1:3 (0:2)Boudičs 61' - Degnals 3'90'+1 Heirvuds 19'
Arsenal - Blackburn (2)0:1 (0:0)Kazims 72'
Oldham Athletic (3) - Everton2:2 (1:1)Obita 13' Smits 90'+4 - Aničebe 24' Džagelka 48'
Manchester City - Leeds United4:0 (2:0) Turē 5' Agvero 16'(11m) 74' Tevess 52'
Huddersfield (2) - Wigan1:4 (0:2)Novāks 62' - Makmanamans 31' Konē 40' 89' Makarturs 56'
Manchester United - Reading2:1 (0:0)Nani 69' Ernandess 72' - Makenufs 82'
Middlesbrough (2) - Chelsea27.02.

Anglijas kausa ceturtdaļfināli

Spēle
Oldham (3) / Everton - Wigan
Millwall (2) - Blackburn
Manchester City - Barnsley (2)
Manchester United - Chelsea / Middlesbrough (2)

  -1 [+] [-]

, 2013-02-19 00:05, pirms 11 gadiem
Nani vajadzeeja saakt no pirmaas minuutes. Kvalitatiivs speeleetaajs. Kaitina Velbeka nespeeja apstraadaat bumbu. Hernandez > Velbeks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-19 00:20, pirms 11 gadiem
Pēdējās 20 minūtes bija ļoti interesantas.

     [+] [-]

, 2013-02-19 00:22, pirms 11 gadiem
Un ja tajā pēdējā stūri vēl iesistu Reading's, es tak kājās pieceltos un aplaudētu. Malači.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-19 01:46, pirms 11 gadiem
Nani ir uz stripas..

  +1 [+] [-]

, 2013-02-19 02:12, pirms 11 gadiem
Reading paveicās,vienu iemuhļīja un baigā intriga radās,visas spēles laikā neradās kaut mazākā aizdoma,ka MU šo spēli varētu zaudēt, drīzāk parādīja to,ka MU pirms atbildes spēles pret Real iekš CL ir daudz tūžu azotē,kā Hernandez un Nani

     [+] [-]

, 2013-02-19 03:06, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: Reading paveicās,vienu iemuhļīja un baigā intriga radās,visas spēles laikā neradās kaut mazākā aizdoma,ka MU šo spēli varētu zaudēt, drīzāk parādīja to,ka MU pirms atbildes spēles pret Real iekš CL ir daudz tūžu azotē,kā Hernandez un Nani
Jā, bet taipat laikā radīja šaubas vai varēs atbildes spēlē pret Real laist Kleverliju.. cerams, ka viņš vēl uzņems formu, turklāt Džounss vai kā viņu tur tagad lv pareizi raksta, izskatās, ka guvis nelāgu traumu. Ņemot vērā ka pirmajā spēlē viņu kā DM izmantoja, grūti saprast, kas viņu aizvietos..

  +1 [+] [-]

, 2013-02-19 10:22, pirms 11 gadiem
Nani ir jāpārdod! Jā- iesita golu un atdeva piespēli, bet tik egoistisks spēlētājs MU nav vajadzīgs. Cik iespējas palaida garām - nevienam bumbu neatstās, sitīs pats pie katras izdevības. Ļoti nepatika viņa spēles stils. Tas, ka viņam ir laba tehnika, nekompensē egoismu uz laukuma. Pat Jangs, kurš agrāk bija ļoti individuāls, pārnākot uz MU sāka spēlēt komandas spēli. Nani to joprojām nespēj. Arī golu iesita, jo pielēca Van Persijam priekšā. Piespēle izskatījās domāta RVP.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-19 13:12, pirms 11 gadiem
Paskatījos izgriezto fragmentu ar Vilfrīdu Zaha no brīvdienās notikušās spēles ar Midlsbro. Protams no čempionāta spēles vēl nevar nekādus pārsteidzīgus secinājumus izdarīt, bet nu ir pārliecība ka ar to džeku SAF būs izvilcis džokeru. Spēlē abās malās, tehnika lieliska un kas pats galvenais, visu laiku pamana partnerus un atdod precīzu pēdējo piespēli. Priekš sava vecuma arī pārsteidzoši labi turās kājās, tas ir, nekrīt zemē pie pirmās saskarsmes un cīnās līdz galam. Ja nesaķers zvaigžņu slimību, no viņa var taisīt lielu zvaigzni. Bet runājot par Nani, nu jā, kad viņam spēle iet tad viss ir labi. Problēma jau tajā, ka tās labās spēles mijās ar 2-3 izgāztām. Sen jau bija laiks panākt stabilitāti, MU sastāvā neder tāds spēlētājs kurš tik bieži vienkārši laukumā pazūd jeb izdara nepārtrauktas kļūdas. Neticu vairs ka viņš spēs stabili rādīt augstākās klases futbolu, vismaz MU sastāvā. Un tādā gadījumā vasarā jāpārdod.