Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Kūmans oficiāli pārceļas uz "Everton", Bjelsa tuvojas Romas "Lazio"

Rolands Eliņš

Kūmans oficiāli pārceļas uz "Everton", Bjelsa tuvojas Romas "Lazio"
Ronalds Kūmans un "Southampton" futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs „Everton” oficiāli apstiprinājis Nīderlandes trenera Ronalda Kūmana nozīmēšanu amatā ar triju gadu līgumu, bet „West Ham” nokārtojusi nu jau bijušā „Valencia” uzbrucēja Sofiāna Fergulī pievienošanos komandai.

Bijušais Nīderlandes izlases futbolists Ronalds Kūmans iepriekšējās divās sezonās trenēja „Southampton” vienību, izcīnot septīto un sesto vietu Premjerlīgā, kas bija kluba labākie sasniegumi visā tā ilgajā vēsturē. 53 gadus vecais treneris pēc šīm veiksmīgajām sezonām izpelnījās citu klubu uzmanību, un pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka viņš vienojies ar „Everton”.

Darījuma oficiāla apstiprināšana aizkavējās, jo Kūmans bija atvaļinājumā, taču šodien „Everton” ieguvusi jaunu galveno treneri. Britu mediji vēsta, ka kompensācijā „Southampton” saņems apmēram sešus miljonus eiro. Savukārt Kūmana jaunais līgums noslēgts uz trim gadiem, un tā kopējā vērtība tiek lēsta 20 miljonu eiro apmērā.

„Everton” šosezon atlaida iepriekšējo treneri Roberto Martinesu, ar kuru priekšgalā ieguva 11. vietu Premjerlīgā. „Everton” Kūmanu uzskatīja par savu galveno kandidātu, taču baumu līmenī tika piesaukti arī Manuela Pelegrini un Unaja Emerija vārdi. Kūmans Nīderlandes izlases rindās kļuvis par Eiropas čempionu 1988. gadā un kopumā aizvadījis izlasē 78 spēles. Kā galvenajam trenerim viņam ir vairāk nekā 15 gadu pieredze Nīderlandes, Portugāles, Spānijas un Anglijas augstāko līgu klubos.

Kūmana ierašanās „Everton” gan netika uztverta viennozīmīgi. „Southampton” spiesta sākt jauna galvenā trenera meklējumus, kamēr bijušais komandas vārtsargs Arturs Borucs, Polijas izlases pārstāvis, sociālajā tīklā „Twitter” ar sašutumu atgādināja par Kūmana pavisam nesen izteikto kritiku par „lojalitātes trūkumu mūsdienu futbolā”.

Premjerlīgā šodien oficiāli ieradies arī Sofiāns Fegulī, 26 vecs Alžīrijas malējais uzbrucējs. Viņš iepriekš sešas sezonas pārstāvēja spāņu „Valencia”, taču līgums izbeidzās, un Fergulī varēja pievienoties „West Ham” bez transfēra maksas. Fegulī 243 spēlēs Valensijas komandā izcēlās ar 42 vārtiem un izteicis prieku par pievienošanos Slavena Biliča vadītajai komandai.

Savukārt bijušais Marseļas „Olympique” treneris Marselo Bjelsa ir ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar A Sērijas klubu Romas „Lazio”. Bjelsas pārstāvji jau tikušies ar „Lazio” vadību un panākta mutiska vienošanās, savukārt drīz Romā ieradīsies arī Argentīnas pieredzējušais treneris, lai parakstītu līgumu. Bjelsa ir bez kluba kopš 2015. gada astotā augusta, kad negaidīti paziņoja par aiziešanu no Marseļas komandas, kamēr „Lazio” aizvadīto sezonu noslēdza astotajā vietā Itālijā.

Izmantotie resursi:
Lazio very close to agreeing to terms with...
Ronald Koeman: Everton appoint ex-Southampton...
West Ham secure Sofiane Feghouli transfer from...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-14 18:49, pirms 8 gadiem
no manis tikai piebilde, ko daudzi nemaz nav pamanījuši - kopš 2014.gada FC Southampton GM ir ilggadīgais hokeja treneris kanādietis R.Krīgers - un redz ka labi pacēla arī futbola komandu - interesants fakts!

  -1 [+] [-]

, 2016-06-15 00:57, pirms 8 gadiem
Fergulī?

     [+] [-]

, 2016-06-15 09:16, pirms 8 gadiem
Everton fanus var apsveikt ar labu trenera izvēli

     [+] [-]

, 2016-06-15 09:59, pirms 8 gadiem
Pēdējie 2 treneri Sotonu izmantojuši kā veiksmīgu tramplīnu savās karjerās, Početino uz Tottenham un tagad arī Kūmans, cerams izdosies atrast tikpat veiksmīgu aizstājēju.