Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Morinju pirms dueļa pret "Arsenal": "Skatos uz augšu, nevis uz leju"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Morinju pirms dueļa pret "Arsenal": "Skatos uz augšu, nevis uz leju"
Žuzē Morinju. Foto: PA/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā svētdien tiks aizvadīts Ziemeļlondonas derbijs, kurā “Arsenal” savā laukumā uzņems “Tottenham Hotspur”. Viesu galvenais treneris Žuzē Morinju pirms dueļa izteicies, ka domā par vietu Čempionu līgā, tāpēc neskatās uz tabulas leju, kur atrodas arī “Arsenal”.

“Es skatos uz augšu, es neskatos uz leju. Ja “Arsenal” būtu septiņus punktus priekšā mums, tad skatītos uz viņiem. Taču mēs esam septiņus punktus priekšā viņiem, un es neskatos uz leju,” teica Žuzē Morinju. “Arsenal” un “Tottenham” vēsturiski bijušas nesamierināmas pretinieces, un Ziemeļlondonas derbijs ir viens no sezonas svarīgākajiem mačiem. Jau četras reizes pēc kārtas “Tottenham” sezonas beigās bijusi augstāk par nesamierināmajiem pretiniekiem.

“Vienmēr gatavojamies nākamajai spēlei. Ja pretī stātos “Aston Villa” vai “Newcastle”, nevis “Arsenal”, sajūtas būtu tieši tādas pašas,” teica Morinju, kurš kā Totenhemas treneris uzvarējis abos dueļos pret “Arsenal”. “Uzskatām, ka esam labāka komanda, nekā to parāda turnīra tabula. Gribam uzlabot savas pozīcijas, un tam mums nepieciešami punkti.”

“Nav svarīgi, kas nāk pretī. Nav svarīgi, vai tas ir Londonas derbijas. Tā ir Premjerlīgas spēle, jācīnās par trīs punktiem, un tieši to arī darīsim,” pauda Morinju. “Lai gan esam nesamierināmi pretinieki, negribu būt aizvainojošs. “Arsenal” ir liels klubs ar bagātu vēsturi. Varam salīdzināt viņus ar mums, jo tagad būvējam komandu labākai nākotnei. Jūtu cieņu pret šo komandu.”

Būdams “Chelsea” un “Manchester United” galvenais treneris, Morinju nevarēja lepoties ar labām attiecībām ar Arsēnu Vengeru, abu starpā vairākkārt izceļoties domstarpībām. “Negribu iet šajā virzienā. Negribu kādu aizvainot,” lūgts komentēt attiecības ar Vengeru, teica Morinju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...