Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Blaters "uzēdies", Ronaldu baidās

Andrejs Siliņš

Blaters "uzēdies", Ronaldu baidās
Krištianu Ronaldu
Foto: AP

FIFA prezidents Zeps Blaters turpina paust savu nostāju par rupjo futbolistu diskvalificēšanu, kamēr "Manchester United" pussargs Krištianu Ronaldu sācis baidīties laukumā likt lietā visas savas prasmes.

Par Blatera, kurš jau pagājušās nedēļas vidū nāca klajā ar idejām par to, ka futbolistus, kuri atkārtoti vai apzināti rupji pārkāpj noteikumus, būtu jādiskvalificē uz mūžu, upuri kļuvis "Birmingham" kapteinis Martins Teilors. Tieši pēc Teilora pārkāpuma kāju lauza Londonas "Arsenal" uzbrucējs Eduardo Da Silva.

Lai arī pēc Teilora apmeklējuma slimnīcā Eduardo pavēstīja medijiem, ka netur ļaunu prātu uz futbolistu, un arī pats Teilors paudis nožēlu un to, ka tas nav bijis tīši, Blaters tik un tā ir pārliecināts, ka "Birmingham" futbolistam ar trīs spēļu diskvalifikāciju ir krietni par maz.

"Mums ir tiesības prasīt attiecīgās valsts futbola asociācijai lietu par kādiem notikumiem," uzstājīgs ir Blaters. "Ja mēs jutīsim, ka piešķirtais sods nav pietiekams, mēs pie šīs lietas atgriezīsimies. Nupat notikušajā futbola asociāciju sanāksmē teicu, ka spēlētājs, kurš uzbrūk un savaino citu spēlētāju, ir jādiskvalificē. Ne tikai uz trim mačiem, bet uz visu mūžu atkarībā no pārkāpuma smaguma pakāpes."

Tikmēr baidīties par savu drošību sācis viens no šobrīd pasaules labākajiem (ja ne pats labākais) futbolistiem "Manchester United" pussargs Krištianu Ronaldu. "Dažkārt mēdzu teikt, ka šī ir pasaules labākā līga [Anglijas Premjerlīga - aut.piez.], bet dažkārt tā nepasargā savus talantīgākos futbolistus. Pēc tā, kas notika ar Eduardo, es baidos izmantot savu tehniku. Dažreiz tiesneši pasargā aizsargus [nedodot brīdinājumus]. Es domāju par to, ka varētu mainīt savu spēles stilu, jo ir grūti spēlēt šādos apstākļos tā, kā to esmu darījis līdz šim."

Izmantotie resursi:
www.bbc.com

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: KyMiNs

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 08:34, pirms 17 gadiem
nu tadjau tie muza diskabeli bus visai daudz tiesi EPL jo ta ir loti siva cina gan gaisa gan slucot pa zemi ar kajam pa prieksu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-03-10 09:04, pirms 17 gadiem
Nu kā lai tiesneši pieņem objektīvus lēmumus, ja visiem labi zināms ka bieži "cietēji" simulē? Cits biežāk cits retāk, bet reizēm slikti paliek skatoties silto zemju pārstāvjus kā simulē. Protams tehnika jau jauka un arī skatāmi bieži spēlē.
Slēpts komentārs: www.ivi.lv
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-03-10 09:15, pirms 17 gadiem
Ja futbolā arī būtu policisti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-03-10 09:39, pirms 17 gadiem
what a crap? zeps atkal verbāli atgremo kaut kādas nejēdzības - it's game comon. ļaujiet tiesnešiem strādāt: tas ir viņu darbs novērst rupjības un sekot līdzi spēlei un noraidīt kaut vai visu komandu.
cry baby atkal ieņuņājies. varonis atradies - kad sit golus iekšā, visu slavē, bet kad kaut kas neizdodas, visi citi vainīgi tikai ne pats.

  -3 [+] [-]

, 2008-03-10 09:42, pirms 17 gadiem
kads labakais??? Kad tas spekulants ir bijis labakais (kas tie par tituliem)????

  -4 [+] [-]

, 2008-03-10 09:52, pirms 17 gadiem
www.ivi.lv, monstrs, meen, chesis... peleekaas taustinju klabinaataaju masas? veederus uzaudzeejushi gudri di*shat? kaadreiz kaut 100 m ar bumbu esat noskreejushi, klauni?

ceru, ka no jums vismaz savaa birojaa kaads ir labaakais IT specs! nekam citam jau juus visdriizaak nederat!

  +4 [+] [-]

, 2008-03-10 09:56, pirms 17 gadiem
1) Jāievieš video tiesnesis. Pat nepārtraucot spēli, būtu iespējams tiesnesim austiņā (vai skaļi pa mikrofonu) paziņot, vai bija sods vai simulācija. Nekādu problēmu.
2) Simulanti ļoti bargi jāsoda.
3) Par apzinātām rupjībām jāaizliedz spēlēt futbols.

     [+] [-]

, 2008-03-10 10:03, pirms 17 gadiem
Andzzeys, tu esi dauns vai ka?
Sportists atradies, par savu alus vederu atbildi!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-10 10:12, pirms 17 gadiem
Andzzeys - ne nu man vēders, ne nu kas un skrējis ar esmu 100 metrus ar bumbu! Es vienkārši pateicu savu viedokli un nafig tev atkal jāsāk dirsties??? Es pat nelamājos iepriekš Un ar IT man ir maza daļa Un tagad pastāsti, kam deri tu?

  -1 [+] [-]

, 2008-03-10 10:20, pirms 17 gadiem
Protams, ka Krištianu nav pasaules labākais futbolists (kā to iespējams mums grib pateikt raksta autors), visi taču zina, ka labākais ir Huans Rikelme
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-03-10 11:29, pirms 17 gadiem
Bet kurš no tā zaudētu, ja būtu video tiesneši? Tikai tie, kas grib piedzīvot regulāras tiesnešu kļūdas. Kāpēc neizskaust kļūdas, ja ir tāda iespēja?

Par sodīšanu pēc spēles ir šāda problēma - sods ta tiks iedots, piemēram, par nosimulētu pendeli, bet rezultāts atcelts netiks. Kāpēc labāk jau spēles laikā nesalikt visu savās vietās?

  +5 [+] [-]

, 2008-03-10 11:43, pirms 17 gadiem
par lielu videotiesnesi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 12:32, pirms 17 gadiem
Hose, es nepiekrītu. Bet šis nu ir tas gadījums, kad viedokļi tik tiešām var būt dažādi un nav vienas patiesības.
Līdz ar to es ceru, ka pēc Jozefa Blatera par prezidentu kļūs kāds, kura viedoklis šajos jautājumos saskanēs ar manējiem, kamēr, piemēram, tu, Hose, noteikti ceri uz pretējo.

Dzīvosim-redzēsim.

Par tiesnešu kvalifikācijas celšanu - šāds pasākums obligāti jāīsteno. Pilnīgi piekrītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 12:59, pirms 17 gadiem
Galvenā video tiesnešu problēma manās acīs ir sistēmas ieviešanas iespējamība mazāk attīstītās valstīs. Tas būtu nereāli. Tomēr šādu sistēmu tehniski realizēt, piemēram, Anglijas premjerlīgā problēmu nebūtu. Iedomājies, cik precīzi viss tiek noteikts fotofinišos - aizmugures tiktu fiksētas bez problēmām.

Bet nu jā. Jautājums ir, vai mēs esam gatavi atteikties no tā, ka tiesneši ne vienmēr visu pamana. Jo kameras pamanītu.

Es esmu gatavs atteikties. Citi cilvēki to uzskata par nopietnu zaudējumu. Kam taisnība? Laikam jau visiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 13:31, pirms 17 gadiem
Hose, bet tad jau varam saglabāt tiesnešu kļūdīšanās iespēju (ko daudzi futbola līdzjutēji negrib zaudēt).

Laukuma tiesnesim lēmums jāpieņem nekavējoties. Tā tas ir.
Bet tādā gadījumā arī video tiesnešiem nevajag dot nekādas daudzās minūtes apspriedēm.
Manā skatījumā ideālā situācija būtu tāda, ka laukuma tiesnesis turpinātu darīt savu darbu, bet video tiesneši paralēli vērotu visus notikumus un stāstītu tiesnesim austiņās savu viedokli. Piemēram, tiesnesis nosvilpj sodu, bet viņam austiņā 5 sekunžu laikā pasaka - vecīt, bija tīrākā simulācija. Un tiesnesis savu lēmumu maina.
Ilgāku apspriedes laiku varētu dot tiešām izšķirošās epizodēs - kā neieskaitīti vārti, u.c.
Tad nekas netiktu kavēts; tiesnešiem joprojām būtu zibenīgi jāpieņem lēmumi un līdz ar to kādreiz sanāktu kļūdīties, bet nu nekad nebūtu tā, ka tiek pieņemti totāli acīmredzami nepareizi lēmumi.

  +4 [+] [-]

, 2008-03-10 13:31, pirms 17 gadiem
tiesaashana ar video paliidziibu padariitu futbolu daudz neinteresantaaku. notiek striidiiga situaacija, galvenais tiesnesis veershaas pie video tiesneshiem, tas prasa laiku un skatiitaaji ir neapmierinaati. tas futbolu padara nebaudaamu. mainiit noteikumus nevajadzeetu. piekriitu artuuram par to ka video tiesaashanu nevareetu ieviest visaa pasaulee. un tas vairs nebuutu tas ja lielajaas liigaas tiesaatu peec jaunajiem noteikumiem bet zemajaas liigaas peec vecajiem. negribaas lai ieviesh fubolaa paaraak daudz jaunos tehnologjijas briinumus.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 13:34, pirms 17 gadiem
Lai padarītu šo visu caurspīdīgu, mainītu galvenā tiesneša lēmumu gadījumos varētu līdzīgi kā regbijā šo video tiesnešu redzējumu atskaņot skaļi mikrofonā. Lai viss stadions dzird. Lai nesanāk tā, ka neviens nesaprot, kāpēc tiesneši pēkšņi kaut ko pārdomā.

  +3 [+] [-]

, 2008-03-10 13:36, pirms 17 gadiem
Ja futbolā būtu pauzes (kā hokejā), tas tiešām padarītu visu daudz neinteresantāku. Piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 13:47, pirms 17 gadiem
Labākais variants: artuurs.k., 2008-03-10 13:31
Bet ja lielajās līgās būtu video, bet mazākās nē, tad kausa mačos vispār kautkāds sviests sanāktu... Kautkādi no 5. līgas pret augstākā līmeņa komandu... Vieni pieraduši pie tā, otri pie tā... Kautkādos nenozīmīgos kausos varētu patestēt... Kautkur lasīju, ka grib vislaik ieviest sodus pēc spēles, kad izvērtē strīdīgās situācijas, kā jau te viens minēja... Tas būtu labi... Par simulācijām bargākus sodus un tiesnešus bargākus... Hose var piekrist par tiesnešu kvalifikācijas latiņas celšanu... Bet tad Virslīgā nebūtu kas tiesā...

  +1 [+] [-]

, 2008-03-10 13:49, pirms 17 gadiem
Lol, joks par virslīgu labs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 14:08, pirms 17 gadiem
Nja, par finansējumu piekrītu. Ir tā vislielākā problēma.

Arī par spēlētāju protestiem piekrītu. Bet atkal nāk prātā regbijs - kāpēc tur neviens neprotestē? Ja futbolisti zinātu, ka tiesneša vārds ir likums un protesti nav pieļaujami, tad gan jau to nebūtu.
Šobrīd diemžēl ir tā, ka daudzi tiesnešu lēmumi tiešām ir ārpus jelkādas kritikas un spēlētāji (un treneri) vienkārši nespēj nereaģēt, tajā noskatoties.

Bet nav tā, ka video var noskatīties tikai pēc svilpes. Galvenais tiesnesis jau neskatītos video. Video skatītos paralēli tiesāšanai. Un, ja, piemēram, komanda pārtver bumbu (uztaisīdama sodu) un galvenais tiesnesis to nepamana, bet pamana video tiesneši un dažu sekunžu laikā ziņo galvenajam tiesnesim, tad kāpēc gan nepieņemt šādu lēmumu? 10 sekundes ir par daudz, bet kādas 5 būtu ok. Un atkal, kā jau teicu, šādā situācijā būtu stadionā jāatskan video tiesneša balsij, ka ātri pasaka, kas un kā. Šādā situācijā pat nevajag 5 sekundes. Video tiesnesis var divu sekunžu laikā iekliegt galvenajam tiesnesim ausī "Svilp!". Un pēcāk pastāstīt, kas īsti notika.

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 14:15, pirms 17 gadiem
Hmm.. kaut gan nu jau man pašam šīs idejas sāk šķist murgainas? Varbūt jāļauj robotiem tiesāt? Japāņi tālu tikuši robotikas jomā..

  +2 [+] [-]

, 2008-03-10 14:18, pirms 17 gadiem
artuur
skats buutu unikaals
1 2 46 komentāri