Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mesi panāk brīnumbērnu Sančo: vienīgie spēlētāji ar divciparu skaitli gan vārtos, gan piespēlēs

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Mesi panāk brīnumbērnu Sančo: vienīgie spēlētāji ar divciparu skaitli gan vārtos, gan piespēlēs
Lionels Mesi. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" kapteinis Lionels Mesi vakar atdeva trīs rezultatīvas piespēles "La Liga" mačā un kļuva tikai par otro spēlētāju, kurš kādā no Top5 Eiropas līgām šosezon spējis sasniegt divciparu skaitli gan gūtajos vārtos, gan rezultatīvajās piespēles. Līdz šim to bija iespējis tikai Dortmundes"Borrusia" spēlējošais supertalants Džeidons Sančo.

Anglijas izlases un Dortmundes "Borussia" malējais pussargs Sančo bija pirmais spēlētājs Eiropas Top 5 līgās šajā sezonā, kurš spēja savākt futbola doube-double jeb divciparu skaitli gan gūtajos vārtos, gan rezultatīvajās piespēlēs. Mesi, pateicoties trīs rezultatīvām piespēlēm mačā pret "Real Betis", kļuvis par otro spēlētāju aiz Sančo – šobrīd abi ir vienīgie spēlētāji Top 5 Eiropas futbola līgās, kuri spējuši gūt vismaz 10 vārtus un atdot vismaz 10 rezultatīvas piespēles. Viņiem seko Anhels Di Marija, kuram ir astoņi vārtu guvumi un 11 piespēles, un Sadio Manē, kuram līdz divciparu skaitlim abos rādītājos pietrūkst divu piespēļu (11 vārti un 8 piespēles).

Rezultatīvākais spēlētājs, ņemot vērā gūto vārtu un rezultatīvo piespēļu summu, ir Itālijas "Serie A" spēlējošais Čīro Immobile, kurš "Lazio" rindās paguvis gūt jau 25 vārtus un atdot sešas rezultatīvas piespēles. Viņam seko Vācijas Bundeslīgas "RB Leipzig" komandā teicami spēlējošais Tīmo Verners, kuram ir 20 gūtie vārti un sešas piespēles. Sančo, kurš šosezon aizvada fantastisku sezonu, ar 12 goliem un 14 piespēlēm šobrīd atrodas trešajā vietā starp Top 5 līgu rezultatīvākajiem spēlētājiem. Mesi ir panācis Polijas izlases un Minhenes "Bayern" līderi Robertu Levandovski - abiem šobrīd ir 25 punkti.

Eiropas Top 5 līgu rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārtiPiespēlesKopā
1.Č.ImmobileLazio25631
2.T. VernersRB Leipzig20626
3.Dž. SančoDortmund121426
4.R.LevandovskisBayern22325
5.L. MesiBarcelona141125
6.V. ben JedersMonaco16723
7.K. De BreineMan. City71623
8.K. RonalduJuventus20222
9.Dž. VārdijsLeicester17421
10.K. MbapēPSG15621

Pēc "Barcelona" uzvaras pret "Real Betis" (3:2) Mesi sasniedza arī citu šīs sezonas rekordu – viņš kļuva par otro spēlētāju Top 5 līgās, kurš šosezon spējis vienā spēlē tikt pie hat-trick, bet citā mačā spējis atzīmēties ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Pirms viņa to iespēja Tīmo Vērners no "RB Leipzig".