Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Malnačs par aiziešanu no "Blackpool"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Malnačs par aiziešanu no "Blackpool"
Normunds Malnačs

Anglijas masu medijos ir parādījusies ziņa, ka Blekpūles futbola klubā par direktoru ir iecelts Kaspars Vārpiņš no Latvijas. Kā zināms, iepriekšējais Blekpūles direktors Normunds Malnačs tagad strādā par izpilddirektoru Latvijas Futbola Virslīgā. Aicinājām viņu atbildēt uz dažiem jautājumiem par savu laiku Anglijā.

Kurš bija tas lūzuma brīdis, kad reāli pārstāji strādāt "Blackpool" klubā, un kādi bija iemesli?
No Anglijas pilnībā uz Latviju pārcēlos 2011. gadā - pēc kluba izkrišanas no Premjerlīgas. Tad nākamo sezonu sekoju kluba gaitām un, kad bija nepieciešams, braucu uz Angliju uz valdes sēdēm. Bijām ļoti tuvu, lai atgrieztos Premjerlīgā, tomēr "playoff" finālā zaudējām "West Ham United". Manā Anglijas futbola karjerā tas bija trešais fināls Vemblijā un pirmais zaudējums...

Vai oficiāla "atlaišana" sekoja vēlāk?
Oficiāli iesniegumu uzrakstīju šo pirmdien, pēc valdes lūguma. Bija ļoti jocīga sajūta, lai arī veselu gadu amatā atrados formāli un par klubā notiekošo netiku informēts. Kopš 2006. gada, kad pirmo reizi ierados Blekpūlē, ir pagājuši gandrīz septiņi gadi. Tas ir liels un neaizmirstams periods dzīvē...

Vai Tava atgriešanās tur ir pilnībā izslēgta?
Grūti iedomāties, kāpēc lai tā nebūtu. Klubam ir jauns pārstāvis no Latvijas, un acīmredzot viņš turpinās pildīt manas funkcijas. Esmu ļoti pateicīgs Belokoņa kungam par iespēju iepazīt Anglijas futbola virtuvi. Anglijā iegūtas atziņas uz visu dzīvi ir izmainījušas manu dzīves uztveri. Mana vienīgā nožēla, ka Anglijā iegūtā pieredze man nav sevišķi palīdzējusi attīstīt Virslīgas futbolu. Tās tomēr ir divas pilnīgi citas pasaules.

Kāda šodien ir Latvijas saikne ar "Blackpool"?
Belokoņa kungs joprojām ir kluba prezidents un akcionārs un valdē ir pārstāvis no Latvijas! Protams, viņiem ir teikšana klubā. Belokoņa kungs tiek ļoti cienīts Blekpūlē - par viņa devumu kluba atdzimšanā!

Vai esi jaunajam direktoram nodevis visas savas zināšanas par klubu?
Diemžēl nepazīstu un neesmu ticies ar Kasparu Vārpiņu. Tomēr jau agrāk esmu sagatavojis ziņojumus un esmu pārliecināts, ka Kaspars labi tiks galā ar jaunajiem pienākumiem. Belokoņa kungs pieņem darbā tikai labus darbiniekus.

Vai šobrīd ir kaut cik ticami, ka kādu dienu "Blackpool" varētu piesaistīt kādu Latvijas futbolistu?
Laikam tagad tas vairs nav jautājums man. Tomēr, zinot kluba politiku izvairīties no transfēru maksājumiem, man būtu grūti rekomendēt kādu labu Latvijas futbolistu - zinot, ka Latvijas klubs par to neko nenopelnīs.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-07 18:47, pirms 12 gadiem
laukums pa priekshu jaasaved kaartiibaa un tad var par speeleetaajiem domaat

  -1 [+] [-]

, 2013-03-07 18:51, pirms 12 gadiem
un jaabeidz citronus kabataa baazt ta jau kaadu dienu premjerliigaa atgrieziisies
C'moon u pool
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-07 19:23, pirms 12 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Nebūtu slikti ,ka kāds Bulvītis vai Afanasjevs uzspēlētu championship...LV futbols tikai iegūtu
Afanasjevam jau 30, tāpēc diez vai šāds scenārijs būtu reāls, bet nu Bulvītis ir jaunāks un ar saviem auguma perimetriem Anglijas futbolam būtu vairāk nekā radīts.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-07 19:27, pirms 12 gadiem
Es ticu, ka, ja ne sakārtot, tad vismaz kādus acīmredzamus uzlabojumus veikt, Malnačs Latvijas futbolā spēs gan. Pērnā sezona bija ieskriešanās Futbola Virslīgai, bet nu šogad jau ar stingrajām licencēšanas prasībām redzams, ka nekāda pastaiga klubiem te nebūs, un likums ir vārds.

  -2 [+] [-]

, 2013-03-07 19:27, pirms 12 gadiem
Belokoņa kungs pieņem darbā tikai labus darbiniekus un atlaiž ......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-07 21:42, pirms 12 gadiem
Ceru ka Malčana kunga darbibas nekaites Latvijas futbolam. Labus darbiniekus neatlaiž...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-07 21:57, pirms 12 gadiem
Malnačs ir tāds bez mugurkaula! Tāds ieturēts, elegants, smalks, pēc standartiem!

Futbolā man liekas vajag tādus žoskākus vīrus!