Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Belokoņs tiesā uzvar Oistonu ģimeni un saņems vairāk nekā 35 miljonus eiro

Agris Suveizda

Belokoņs tiesā uzvar Oistonu ģimeni un saņems vairāk nekā 35 miljonus eiro
Ouvens Oistons un Valērijs Belokoņs
Foto: PA Wire/Scanpix

Londonas Augstākā tiesa šodien atzina Oistonu ģimeni, kurai pieder Anglijas futbola kluba "Blackpool" kontrolpakete, par vainīgu nekorektā kluba vadīšanā un 42 miljonu sterliņu mārciņu (47,3 miljonu eiro) samaksāšanā saviem uzņēmumiem.

Latvijas uzņēmēja Valērija Belokoņa kompānija VB "Football Assets" 2006. gadā iegādājās 20% kluba akciju un vērsās tiesā, vainojot Oistonu ģimeni minoritārā akcionāra tiesību neievērošanā, viņaprāt, netaisnīgi atstumjot gan Belokoņu, gan viņa nozīmētos direktorus no svarīgu lēmumu pieņemšanas, peļņas sadales un nedaloties ar informāciju.

Kluba galvenais akciju turētājs Ouvens Oistons un viņa dēls Kārls Oistons, kurš ir kluba vadītājs, iepriekš apsūdzības noliedza un galvoja, ka visas finansiālās operācijas tika veiktas atklāti un caurspīdīgi. Nu Augstākā tiesa lēmusi, ka Belokoņs ir bijis uzskatāms par līdzvērtīgu partneri un ka Oistonu ģimenei ir jāizpērk Belokoņa uzņēmumam piederošās akcijas par 31,27 miljoniem sterliņu mārciņu jeb 35,23 miljoniem eiro. Augstākās tiesas lēmumu klātienē ar gavilēm esot uzņēmuši 53 "Blackpool" fani.

Atgādinām, ka Belokoņam nesen tika piespriesta diskvalifikācija no Anglijas futbola, liedzot viņam ieņemt augstus amatus Anglijas klubos. Iemesls bija Belokoņam piespriestais 20 gadu cietumsods Kirgizstānā par naudas atmazgāšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas. Belokoņa puse gan uzsvēra, ka Kirgizstānā veiktā tiesvedība un spriedums nav leģitīms un ka to Latvijā, Eiropas Savienībā un daudz kur citur neatzīst un neizpilda.

"Blackpool" pašlaik spēlē Anglijas pēc spēka trešajā līgā, ar 22 punktiem 15 spēlēs ieņemot 12. vietu. Augstākās tiesas piespriestā milzīgā kompensācija var ļoti smagi atsaukties uz kluba nākotni.

Izmantotie resursi:
BELOKON WINS: Latvian awarded £31.2m -...
Oyston family, owners of Blackpool FC, ordered...

     [+] [-]

, 2017-11-06 18:40, pirms 7 gadiem
Rīt jau Latvija pret Saūda Arābiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-11-06 23:27, pirms 7 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: ko tad Kirgistānā nosaka sodu un tad tas nav leģitīms ES? , ko tad tur tādi lauki un pāķi, ka tagad uz ES to neattiecinās?
Ir gan pāķi! Tur bija valsts apvērsums! Un tagad ir autoritars režīms kas visu lemj sev par labu.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-06 23:45, pirms 7 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: ko tad Kirgistānā nosaka sodu un tad tas nav leģitīms ES? , ko tad tur tādi lauki un pāķi, ka tagad uz ES to neattiecinās?
Labāk Tev beigt savu komentētāja karjeru, goda vārds. Sākās skandalozi (ar mazo "k"), bet beidzās diezgan nožēlojami.
Slēpts komentārs: Āfrika12

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 08:19, pirms 7 gadiem
tagad Repšem beidzot būs piķis sakārtot savu ekociematu

  +1 [+] [-]

, 2017-11-07 08:31, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Lūk sēdējis 20 gadus ķurķī, bet veiksmīgi vada savu biznesu Latvijā. Tāpat kā Lavents savulaik atvēra banku ''Baltija'', sasolīja visiem mežonīgos procentus, visi tik lika un lika savu naudiņu bankā, tad kad vajadzēja atdot procentus tad pateica ka banka ir bankrotējusi un nauda pazudusi. Kaut gan neviens tolaik arī nezināja ka Lavents bija iepriekš sēdējis cietumā.
Da tu stulbs esi? Iemācies lasīt.