Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:776, Did:0, useCase: 3

PK2010 sācies... interesanti!

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

PK2010 sācies... interesanti!
Nabaga Roberts Grīns
Foto: AFP/Scanpix

Pirmās dienas dienas un pirmās piecas spēles PK2010 beigušās. Pavisam īsi izteikšu savas domas par redzēto.

Atklāšanas mačā DĀR nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Meksiku. Kas iekrita acīs? DĀR spēlētājiem ir ļoti vāja tehnika un piespēļu kultūra, toties liels fizisks spēks un līdzjutēju atbalsts. Varbūt kādu neizšķirtu DĀR vēl izcīnīs, bet grūti iztēloties, ka šai izlasei izdosies izkļūt no grupas. Pat neskatoties uz to, ka PK vēsturē vēl nav bijis gadījuma, ka mājiniecei turnīrs beidzas pēc grupu turnīra. Meksika? Sākumā šķita iespaidīga, tad ar katru minūti vājāk un vājāk. Jāpieliek pašatdevē (meksikāņi izklupienus vispār izpilda un gaisa divcīņās iesaistās?), kā arī uzbrukumu noslēdzošajā fāzē. Jā, un vārtsargam jāspēlē krietni pārliecinošāk. Ievadspēlē pret DĀR meksikāņu vārtsargs Oskars Perezs man vairāk atgādināja laukuma spēlētāju... un ne jau tikai tāpēc, ka viņa augums ir ļoti mazs (1.71m), bet arī tramīgā spēles stila dēļ – nu tik nedrošs...

Francijas spēlē redzēju lielu potenciālu, taču katastrofāli trūkst uzbrukuma noslēdzēju. Par Nikolā Anelkā spējām it kā nešaubos, taču cīņā pret Urugvaju viņš ainu vairāk bojāja (piemēram, pārtvēra ne sev adresētas piespēles un izdarīja nevajadzīgus tālsitienus), nekā deva labumu. Taču, kā jau minēju, potenciāls ir (urugvajieši tika pamatīgi nomocīti – ne velti, pēc finālsvilpes viņi laimīgi, taču arī ļoti saguruši apskāvās), tikai jāatrod pareizo ķīmiju. Urugvaja? Tās pretiniekiem noteikti jāslāpē Djego Forlans, taču arī tas var nelīdzēt – Urugvaja spēlē netipisku futbolu, mēdz mainīt spēles gaitas ātrumu (agresīvāk un ātrāk, tad atkal lēnāk, miegaināk) šai izlasei grūti piemēroties. Domāju, Francija no grupas izkļūs, DĀR nē, un otro ceļazīmi sadalīs Meksika ar Urugvaju.

Patīkami pārsteidza Dienvidkoreja – ātra, tehniska komanda. Spēlētāji perfekti atrod brīvas vietas – tas ir tikai mānīgs priekšstats, ka korejieši netraucēti saņem piespēles. Viņi vienkārši ļoti daudz skrien, atraujas no pretiniekiem, savukārt piespēlētāji (kas par piespēļu kultūru!) savus partnerus pamana. Tiesa, brīžiem nedroši spēlē aizsardzībā, īpaši ja bumba lido pa gaisu. Pret spēcīgāku pretinieku šajā ziņā var rasties problēmas. Grieķi? Ko lai saka, vidusmēra komanda, kura ne ar ko neizceļas. Pret Nigēriju organizētajiem grieķiem noteikti būs cerības, bet pret Argentīnu? Būs smagi un jānotiek brīnumam, lai izkļūtu no grupas.

Lielākais nezināmais ir Nigērija. It kā izskatījās cienīgi pret vareno Argentīnu, taču, līdzīgi kā DĀR, ļoti kliboja tehnika. Pieņemot, ka otro ceļazīmi uz 1/8 finālu sadalīs Nigērija un Dienvidkoreja, ļoti svarīgi būs, kā tiesās tiesnesis – pieļaus fizisku cīņu vai tiesās skrupulozi. Otrajā gadījumā nigēriešiem būs grūti apstādināt tehniskos korejiešus. Argentīna? Vajag nopietnāku pārbaudījumu, lai varētu spriest. Katrā ziņā izslavētais uzbrukums buksēja (vismaz momentu izmantošanas ziņā) – Mesi mēģināja n-tās reizes un nekā, Iguains savas izcilās iespējas izšķērdēja, Djego Milito savās minūtēs bāls, vienīgie vārti aizsargam. Domājams, uzbrukuma problēma turnīra gaitā tiks atrisināta – izpildītāji tomēr ir un paliek izcili. Galvenais, vai (domājot jau par „play-off”) Argentīna pratīs realizēt augstas kvalitātes spēles organizāciju, proti, arī prasmīgi aizsargāties. Ja pret Nigēriju varēja atļaut pretiniekam ļaut izgājienus divi pret divi, tad vēlāk tas neies cauri.

Visbeidzot Anglija pret ASV. Jauns turnīrs, vecā dziesma Anglijai. Lielas cerības, vilšanās, vārtsargu problēma. Tiesa, nebūt nenorakstu angļus (PK2006 nākamā pasaules čempione Itālija grupu turnīrā pret ASV arī nospēlēja 1:1!), taču līdzīgi kā Francijai, vajag atrast labākas sadarbības un shēmas. Džerards (neskatoties uz vārtiem) un Lampards bija neefektīvi, un to pašu var teikt par uzbrūkošām darbībām kopumā. Tai pat laikā – Angliju būs ļooooti grūti uzveikt pat pasaules spēcīgākajām izlasēm. Ja angļi spēlēs no aizsardzības, viņu uzlaušana būs super sarežģīts uzdevums. Citiem vārdiem, Anglijai kā allaž ir grūtības uzveikt potenciāli vājāku pretinieku, bet arī angļus sasist (uzvaru pendelēs par sasišanu neuzskatu) finālturnīrā ir ļoti grūti. Vārtsargs katrā spēlē tādas kļūdas nepieļaus... Un par ASV. Nedomājiet, ka amerikāņi viegli tiks 1/8! Punkts pret angļiem „pa lielam” neko nedod – tāpat īstās pretinieces ASV būs Slovēnija un Alžīrija. Šīs divas izlases, protams, vispirms jāredz darbībā, taču paredzu, ka, piemēram, Slovēnija ar savu augsto organizētību un pašatdevi būs ciets rieksts ASV, un visādi var būt.

Par gūto vārtu skaitu. Jā, tas nav liels (piecās spēlēs septiņi vārti, 1.4 vidēji spēlē), tomēr, manuprāt, futbols ir ļoti skatāms un aizraujošs. Varat nosaukt kaut vienu garlaicīgu spēli? Es nevaru, man visas patika! Turpinām skatīties futbolu!

Vai piekrīti man, ka futbols pirmajās piecās spēlēs bijis skatāms?

  • 170

  • 93

  • 52


1 2 38 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2010-06-12 23:57, pirms 14 gadiem
A grupa ļoti interesanta!
Tiešām žēl Greena!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-12 23:58, pirms 14 gadiem
Nu gribeetos, lai jau buutu mazliet rezultatiivaakas speeles. 2-1, 3-1, 2-2.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2010-06-13 00:01, pirms 14 gadiem
Māris Grinbergs rakstīja: Nu gribeetos, lai jau buutu mazliet rezultatiivaakas speeles. 2-1, 3-1, 2-2.
ar šo niku burnus vairs nedabūsi

  +4 [+] [-]

, 2010-06-13 00:03, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: ar šo niku burnus vairs nedabūsi
Zb ar saviem burniem. Kāds to dziru vispār ir garšojis? Varbūt īstenībā baigie mīzali

  +5 [+] [-]

, 2010-06-13 00:06, pirms 14 gadiem
crasher789 rakstīja: Zb ar saviem burniem. Kāds to dziru vispār ir garšojis? Varbūt īstenībā baigie mīzali
Parasts enerģijas dzēriens! Varbūt tev tie ir ''mīzali''

 +12 [+] [-]

, 2010-06-13 00:08, pirms 14 gadiem
emssis_19 rakstīja: Parasts enerģijas dzēriens! Varbūt tev tie ir ''mīzali''
Vispār viņi visi ir nejēdzīgi, bojā tikai iekšas (visvairāk sirdi)

     [+] [-]

, 2010-06-13 00:08, pirms 14 gadiem
Dienvidkoreja un Argentīna pašlaik visstabilāko spēli ir aizvadijušas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-06-13 00:10, pirms 14 gadiem
Autor nevaru tev piekrist,labi Lampards nebija tik redzams,bet tā pat viņš centrā visu laiku bija ar bumbu.
Gerards nospēlēja labi guva vārtus,izdarija vairākus sitienus pa vārtiem.Viņš visu laiku atradās tur,kur viņam ir jābūt.Viņš ir centra pussargs un viņam nav jābūt visās pozīcijās.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-13 00:11, pirms 14 gadiem
nu nezin man tieshi patika kaa speeleeja Perez, jo aktivaaks vaartusargs jo vairaak kontrolee situaaciju.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-13 00:15, pirms 14 gadiem
Par DAR nepiekritīšu - viņi vēl pārsteigs!
Un vispār tieši pretēji taviem novērojumiem man iekrita acīs vairākas lieliskas un straujas piespēļu sērijas vienā pieskārienā, pāris mirkļos izkārtojot labu pozīciju uzbrukuma turpinājumam!

  +7 [+] [-]

, 2010-06-13 00:16, pirms 14 gadiem
burn?

     [+] [-]

, 2010-06-13 00:20, pirms 14 gadiem
Pekrītu tam, ka ir interesanti. Interesanti salīdzināt komandas, kas savā starpā sezonā netiekas. Līdz ar to intriga ir katrā spēle. Neprognozējama.
Mazliet 'iemidzina' tas, ka visi spēlē no aizsardzības un gaida pretinieka kļūdas, lai tās izmantotu. Tas ir grūti pat lieliem meistariem. Varbūt patiesība tā, ka bumba neklausa, jo ir pārāk "viegla" /nepiesūcas ar mitrumu un līdz ar to nepaliek smagāka, kas vieglāk un precīzāk vadāma/ un reagjē uz katru sitiena niansi.
Biju gaidījis vairāk uzbrūkošu futbolu. Cerams ka tas vēl priekšā - BRA un HOL izpildījumā.

  +9 [+] [-]

, 2010-06-13 00:22, pirms 14 gadiem
bumbas ar mitrumu nepiesūcas nu jau gadus 20 kā minimums....

  +3 [+] [-]

, 2010-06-13 00:24, pirms 14 gadiem
[quote piejoda]
Dienvidkoreja un Argentīna pašlaik visstabilāko spēli ir aizvadijušas...
[/quot
Atļaušos nepiekrist. Grieķijas spēles manieri tā arī nesapratu, uz ko lika cerības...Tas ka Grieķija šinī kompānijā ir iekļuvusi nejauši pašlaik ir acīmredzams /tik pat cik kļūdaini kļūdama par Eiropas čempioni/....

     [+] [-]

, 2010-06-13 00:31, pirms 14 gadiem
... Grīna neveiksme nespēs ietekmēt ne viņa paša ne arī komandas spēli turpmāk !

     [+] [-]

, 2010-06-13 00:33, pirms 14 gadiem
ozo rakstīja: bumbas ar mitrumu nepiesūcas nu jau gadus 20 kā minimums....
Pe šiem skaisti lēnajiem atkārtojumiem ļoti labi redzams, ka bumbas trajektorija atkarīga no sitiena milimetra/it kā sit tehniski pareizi, bet bumba aizlido "nepareizi". Pie šiem ātrumiem, kad aizsargs "pielipinās" jau pēc mirkļa, sagatavot izcilu sitienu grūti pat viss lielākajam meistaram. Atļaušos minēt, ka mazliet nepieciešama arī tāda kā cūcene /īpaši tālšāvieniem/.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-06-13 00:41, pirms 14 gadiem
PK vienmēr ir interesanti! Bet atliek uzsvērt, ka aizvadītas ir tikai 2. tūrnīra diena!

 +15 [+] [-]

, 2010-06-13 00:44, pirms 14 gadiem
Nacionālsociālists rakstīja: Dievs nav mazais bērns, angļi NEKO NEKAD nevinnēs 66.gads bija tāds izņēmums , Dievs atcerās kā angļi sabumboja drēzdeni un vairākus simtus tukstošus cilvēkus
Tu ta kesi slims. Ko jauc savu vēsturi iekšā sportā?
Kas bijis, bijis. Pretīgi lasīt tavus debīlos komentārus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-13 01:00, pirms 14 gadiem
emssis_19 rakstīja: Parasts enerģijas dzēriens! Varbūt tev tie ir ''mīzali''
Kunģa čūlu spēj izraisīt....

  +3 [+] [-]

, 2010-06-13 02:01, pirms 14 gadiem
emssis_19 rakstīja: Parasts enerģijas dzēriens! Varbūt tev tie ir ''mīzali''
Paskat, paskat, kādam aizskāra vārīgo stīgu

  +9 [+] [-]

, 2010-06-13 02:47, pirms 14 gadiem
[quote nacionalsocialists]
Dievs nav mazais bērns, angļi NEKO NEKAD nevinnēs 66.gads bija tāds izņēmums , Dievs atcerās kā angļi sabumboja drēzdeni un vairākus simtus tukstošus cilvēkus

Tad pec tavas logikas jenkiem vajadzeja zaudet,jo sie uzmeta atmombumbu uz Hirosimu un Nagasaki.Plus vel sie kari kuros sie pelna naudu,sakot ar pirmo pasauels karu,otro,tad kars Koreja,Vjetnama u.c
Protams,angli kolonisti,bet tadi bija ari spani,niderlandiesi,portugali,francuzi.Bet nejau tas nosaka gala iznakumu macos,redz baltie ta saucamie amarkeni tacu ari izsava istos iezemiesus,proti indianus(nu labi vel jau niecigs procents ir palicis,bet tomer vini ri atrauti no savam tradicijam,sapratni ar dabu,jo amerika ir komercijas zeme-launuma sakne)
taka apr jebkuru lielvaru var pateikt sadus tadus negativus faktus,it ipasi par jenkiem un angliem.
Tadel teikt dievs nav mazais berns ir lieki to varesi teikt,ja sloveni klus par pasaules cempioniem vai slovaki,luk tad gan varesi teikt Dievs nav mazais berns,bet visadi citadi virs pasaules nav taisnibas durei tik speks(Veidembaums),jo civlece ir stulba.Ari es esmu stulbs.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-13 09:11, pirms 14 gadiem
Mesī centās bet usviņu regulēri noskatījaš ar vienu aci un patraucēja četri nigērieši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-06-13 10:27, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Nezin, nezin- par Lampardu var daļēji piekrist, bet teikt, ka Džerards bija nemanāms var tikai tāds, kas spēli neskatījās vai neko no tās nesaprot. Viņš bija tur kur viņam jābūt, iesaistījās visāš cīņās un kā kaptienis sauca komandu cīņā, nezinu kā radās priekšstats, ka Džerards bija neefektīvs. Manā skatījumā viennozīmīgi labākais Anglijas izlasē ( un ne jau vārtu dēļ)
Kur tu izmurgoji ka kādam liekas ka Džerards ir neredzams?

     [+] [-]

, 2010-06-13 10:55, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: Kur tu izmurgoji ka kādam liekas ka Džerards ir neredzams?
Izlasi kādreiz pašu rakstu, nevis tikai komentus

     [+] [-]

, 2010-06-13 11:27, pirms 14 gadiem
piejoda rakstīja: Dienvidkoreja un Argentīna pašlaik visstabilāko spēli ir aizvadijušas...
Argentīna? Nu nezinu, pirmā spēle nepārliecināja. Pirmajās minūtēs šķiita, nu tik būs vārtu birums, bet Mesī visu pūdelēja ...

     [+] [-]

, 2010-06-13 11:29, pirms 14 gadiem
Cerams, ka šodien birs vārti

     [+] [-]

, 2010-06-13 12:22, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Nezin, nezin- par Lampardu var daļēji piekrist, bet teikt, ka Džerards bija nemanāms var tikai tāds, kas spēli neskatījās vai neko no tās nesaprot. Viņš bija tur kur viņam jābūt, iesaistījās visāš cīņās un kā kaptienis sauca komandu cīņā, nezinu kā radās priekšstats, ka Džerards bija neefektīvs. Manā skatījumā viennozīmīgi labākais Anglijas izlasē ( un ne jau vārtu dēļ)
Jā, divcīņās bieži iesaistījās, bet pašu galveno, "paņemt midu" (jeb latviski - iegūt nozīmīgu priekšroku laukuma vidusdaļā) pret potenciāli vājāko ASV nespēja! Bumbas kontrole tikai 54%/46%, lai gan lielāko spēles daļu tablo rādīja rezultātu, kas Angliju nekādi nevarēja apmierināt.

     [+] [-]

, 2010-06-13 12:24, pirms 14 gadiem
Tāds triviāls jautajums...Par to, ka iegūst burn rāmīti, piešķir arī burn dzērienu?
kaut kā neticas, īsti nesaprotu par ko te visi tā karo...

     [+] [-]

, 2010-06-13 12:56, pirms 14 gadiem
Turnīrs sācies ..... interesanti ! Protams ,PČ nevar būt neinteresants,tomēr skaistu futbolu tā īsti vēl neesmu redzējis.(Koreja-Gr. neredzēju,varbūt tur bija).Biju vairāk gaidījis no Ang.Fra.Arg.Var jau būt ,ka labāku sniegumu parādīt traucēja starta drudzis un lielā atbildība.Bet lai vai kā,esmu pārliecināts ,labs futbols būs!
1 2 38 komentāri