Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Jankausks atgriežas Portugālē

Jankausks atgriežas Portugālē
Edgars Jankausks.

Viens no Lietuvas visu laiku labākajiem futbolistiem, uzbrucējs Edgars Jankausks atgriežas Portugālē. Iepriekš futbolists spēlēja Lisabonas ''Porto'' un ''Benfica'' komandās, bet tagad uzbrucējs parakstījis līgumu ar Lisabonas ''Belenenses'' komandu.

Šo sezonu Lietuvas futbola izlases uzbrucējs iesāka Kiprā - Larnokas ''AEL'' komandā (tika baumots, ka šī komanda izrāda interesti par Marianu Paharu), taču Kipras klubs neattaisnoja uz sevi liktās cerības un Jankausks vēlējās pamest komandu. Iemesli ļoti vienkārši - strīdi kluba vadības starpā.

32 gadus vecais uzbrucējs bija arī citu klubu redzeslokā. Par viņu nopietnu interesi izrādīja Čikāgas ''Fire'', kā arī Vācijas ''Kaiserslautern'', tomēr panākt vienošanos ar kādu no šīm komandām viņam neizdevās.

Jau vakar futbolists ieradās Portugālē, kur nokārtoja visas formalitātes, parakstīja līgumu. Tāpat viņš aizvadīja savu pirmo treniņu jaunās komandas sastāvā. ''Belenenses'' direktors Miguels Fereira atzina, ka šis būs labs papildinājums, taču līguma detaļas neizspauda.

Edgars Jankausks Portugālē aizvadīja savas karjeras spožākos mirkļus - kopā ar FC ''Porto'' viņš divu sezonu laikā triumfēja Portugāles čempionātā, izcīnīja Portugāles kausu, kā arī uzvarēja UEFA Čempionu līgā un UEFA kausā. Jāpiemin, ka šos panākumus ''Porto'' svinēja Žozē Mouriņjo vadībā. Lietuvietis Portugālē spēlēja 2001. - 2004. gadā, kad pārstāvēja ''Benfica'' un ''Porto'' komandas.

Savu karjeru Jankausks iesāka Viļņas ''Žalgirī'', vēlāk spēlēja tādās komandās kā Maskavas ''CSKA'' un ''Torpedo'', ''Club Brugge'' (Beļģija), ''Nice'' (Francija), ''Hearts'' (Skotija).

Portugāles čempionāta turnīra tabulā ''Belenenses'' pašlaik ieņem astoto vietu.

Izmantotie resursi:
www.ivartis.lt

  -2 [+] [-]

, 2008-01-31 18:30, pirms 17 gadiem
Nemaz nezināju, bet respekts. Portugāles līga ir stipra.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-31 19:02, pirms 17 gadiem
labs čalis...aukstu izstities....lai veicaas....

  +1 [+] [-]

, 2008-01-31 20:58, pirms 17 gadiem
senāk riktigi braļukas blieza..tagad malziet pierimis..

daudzos klubos spelejis!

     [+] [-]

, 2008-01-31 22:14, pirms 17 gadiem
Bet gadi jau vairs nav tie labāki viņam. Tagad visa jaunā paaudze Lietuvas spēlē vai nu Hearts vai arī Krievijas klubos.. Dažs labs vēl Čehijā vai Rumānijā.. Bet domāju, ka no Hearts daudzi vēlāk iekļūs labākās komandās, tie kuri protams sevi spēs pierādīt.