Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Banku turnīrs uzņem apgriezienus

Neviļus sāk šķist, ka Latvijas ekonomiski aktīvās sabiedrības daļas sportiskākie pārstāvji darbu raduši bankās un citās finansu struktūrās, jo citkārt konkurentus biznesa jomā jau vairākus gadus vieno kopīgi basketbola un futbola turnīri. Šajā rakstā par pēdējo no tiem.

Banku futzāla turnīru, kurš šogad notiek jau septīto(!) reizi, organizē Futbola turnīru asociācija, tā pati, kuras paspārnē un ar Triobet.com atbalstu no rudens līdz pavasarim rit populārākais amatieru futzāla čempionāts (interesenti var ielūkoties http://fta.lv/triobetcup).

2008.gada Banku čempionāts sākās 5.janvārī, šogad nedaudz neierasti, jo vispirms tika izspēlēta kausa izcīņa. Startējot dalībnieku rekordskaitam – 20 komandām – par uzvarētājiem kļuva Baltic International Bank komanda, ar vienu no akcionāriem un Padomes locekļiem Viloriju Belokoņu vārtos. Finālā BIB spraigā cīņā ar 2:1 pārspēja Parex bankas vienību, kuras aizsardzību, savukārt, stiprina bankas viceprezidents Rems Kargins.

Abas šīs komandas, līdztekus Banku augstskolai, Privatbank un Aizkraukles bankai, uzskatāmas arī par čempionāta favorītēm, ko tās veiksmīgi pierādījušas turnīra pirmajās trīs kārtās. Jāpiebilst, ka nu jau otro gadu pēc kārtas čempionāts notiek astoņās kārtās pēc Šveices sistēmas, kas nosaka, ka sākot ar trešo kārtu laukumā jātiekas turnīra tabulā blakus esošām komandām (pirmo divu kārtu pāri tika noteikti ar izlozes palīdzību).

Pēc pirmajiem trim posmiem ar maksimālo punktu skaitu – deviņiem – pirmās trīs vietas dala Banku augstskola, Baltic International Bank un Privatbank, kam ar sešiem punktiem seko piecas vienības, tostarp jau pieminētās Parex banka un Aizkraukles banka. Parex banka punktus zaudēja otrās kārtas mačā ar Privatbank (1:2), savukārt „aizkrauklieši” trešajā posmā ar 1:5 atzina Banku augstskolas studentu pārākumu. Jāpiebilst, ka arī Aizkraukles bankas sastāvā darbojas kāda finansu aprindās ļoti labi zināma persona – bankas Valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs.

Interesanti, ka trešajā kārtā tika fiksēts Banku turnīra visu laiku rezultativitātes rekords – Parex banka ar 18:1(!) sagrāva Reģionālās Investīciju bankas komandu. Deviņi vārti Roberta Stuģa rēķinā, kurš līdz ar to, ar kopumā 10 precīziem sitieniem, nostājies čempionāta rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā, šo godu dalot ar Gati Grīnbergu no Nordea bankas. Atgriežoties pie rekordrezultatīvā mača izklāsta, jāatzīst gan, ka RIB vīriem nebūt neklājās viegli, jo visu spēli nācās aizvadīt bez maiņām.

Ceturtās kārtas, kas notiks svētdien, 3.februārī, interesantākie dueļi gaidāmi mačos starp Parex banku (4.vieta) un Trasta komercbanku (6.), Banku augstskolu (1.) un Baltic International Bank (2.), Privatbank (3.) un Nordea (5.), kā arī starp Aizkraukles banku (7.) un Rietumu banku (8.). Visi turnīra mači tiek aizvadīti Rīgas 15.vidusskolā Visvalža ielā 9, pirmo spēļu sākums pulksten 10:00. Laipni aicinām pavēroties, kā futbola laukumā attiecības kārto Latvijas labākie finansisti.

Turnīra mājas lapa šeit.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-29 23:54, pirms 17 gadiem
maajaslapu gan vareeja krietni smukaaku uztaisiit

  -1 [+] [-]

, 2008-01-29 23:56, pirms 17 gadiem
!!!!!!!

     [+] [-]

, 2008-01-30 00:00, pirms 17 gadiem
Lapai nav ne vainas, tikai taa sarkanaa krasa nepatik! Ta jau savaas normaas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-30 08:40, pirms 17 gadiem
kaada zinjaa tikai sponsori????? Banku augstskolā spēle BA studenti, Aizkr. B, spēlē O.Fiļs, textā minēts Kargins un Belokoņs utt, tā kā nevaig ljechiit,,,,,,,

     [+] [-]

, 2008-01-30 08:48, pirms 17 gadiem

tie ir tikai sponsori!


Tā nu gan nav. Ja nemaldos, spēlē attiecīgās iestādes darbinieki..

     [+] [-]

, 2008-01-30 09:45, pirms 17 gadiem
sjapsis, 2008-01-30 08:48
aga.. vismaz teorētiski var spēlēt tikai darbinieki.. par to, ka spēlē kādi no malas pielasītie, var dabūt diskābeli.. pagājušo gad ar šķiet GE Maney bija vienu tehnisko zaudējumu tāpēc norāvuši.

     [+] [-]

, 2008-01-30 10:37, pirms 17 gadiem
No viņu mājaslapas:"Noslēgumā dažos vārdos par vārda salikuma „bankas (citas finansu struktūras) darbinieks” definīciju. Saskaņā ar Banku turnīra nolikumu, tajā atļauts piedalīties tikai bankas vai cita veida finansu struktūras darbiniekiem, taču turnīra septiņu gadu vēsturē, tais skaitā – četru, kopš sacensības noris FTA paspārnē, nekad nav bijis nepieciešams definēt vārdu salikumu „bankas darbinieks”, līdz ar to laiku pa laikam tika pacelti un risināti strīdīgi jautājumi, kurus tika nolemts ar nākamo – 2009.gadu – izbeigt reizi par visām reizēm. Komercbanku asociācijas prezidents telefonsarunā ar organizatoriem, atsaucoties uz futbola un basketbola turnīru dalībnieku pieteikumos atrodamo nekorekto informāciju, precīzi nodefinēja vārdu salikumu „bankas darbinieks”. Un tā, „bankas darbinieki – ir privātpersonas, ar kurām noslēgts tiešs darba līgums uz konkrēta amata vietu, atbilstoši Latvijas profesiju klasifikatoram, un kuriem ir tiesības saņemt visas darba devēja sociālās garantijas”. Analoģisku „darbinieka” definīciju var piemērot arī citām finansu struktūrām. Līdz ar to sākot „melnajā sarakstā” nokļūst tādi „amati” kā „aģent”, „praktikants”, „bankas darbinieks” un taml. Lai izbēgtu starpgadījumus, sākot ar nākamo – 2009.gadu netiks pieņemti pieteikumi, kuros sadaļā (ailē) „Ieņemamais amats” būs sniegta aizdomīga informācija vai tā izpaliks vispār."

Un tas vien pierāda to, ka līdz šim visādi aģenti, praktikanti un APSARGI (Parex, BIB, Multibanka) varēja līdz šim spēlēt. Redzēs, kas notiks nākamgad!

     [+] [-]

, 2008-01-30 10:54, pirms 17 gadiem
špīlers, 2008-01-30 10:37
nu paklau- kāpēc tu izcel amatu APSARGS? DOMĀ VIŅIEM NAV JŪTU!? ja apsargam ir tieši noslēgts darba līgums ar banku, tad kāpēc lai viņš nevarētu pārstāvēt uzņēmumu, kurā strādā? ne jau visām bankām ir līgumi ar apsardzes firmām, kurās apsargi ir apsardzes firmu darbinieki.