Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Maradona: "Pelē vienmēr būs tikai otrais labākais"

Maradona: "Pelē vienmēr būs tikai otrais labākais"
Djego Maradona
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais argentīniešu futbolists Djego Maradona nodēvējis ne mazāk slaveno brazīlieti Pelē par "vienmēr otro", reaģējot uz Starptautiskās futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasniegto "Ballon d'Or Prix d'Honneur".

Pirms divām nedēļām FIFA paziņoja par "Ballon d'Or" goda apbalvojuma piešķiršanu leģendārajam brazīlietim Pelē. Kā zināms, "Ballon d'Or" kādreiz tika pasniegta tikai tiem futbolistiem, kuri spēlēja Eiropā, bet Pele šo prestižo apbalvojumu tā arī nesaņēma, jo visu karjeru pavadīja klubos ārpus Eiropas.

Apbalvošanas laikā teiktās runas un noskaņa likušas noprast, ka 73 gadus vecais brazīlietis nav vērtējams savādāk kā vien labākais spēlētājs futbola vēsturē, tomēr bija vismaz viens cilvēks, kas tam pārliecinoši iebilda.

Argentīniešu leģenda Djego Maradona pamatīgi kritizēja pašu balvas pasniegšanas faktu. "Kā var apgalvot, ka Pelē šo balvu ir ieguvis pirmais? Es to saņēmu 1996.gadā Parīzē ("Ballon d'Or" par nopelniem futbola labā). Dēvēt viņu par pirmo šīs balvas ieguvēju ir liela kļūda," sacīja Maradona.

Maradona ne tikai izteicās negatīvi par trofeju, bet arī par pašu Brazīlijas futbola leģendu: "Manā skatījumā Pelē vienmēr paliks otrajā vietā, ja salīdzina ar mani. Pat savā valstī – Brazīlijā – viņš tika atzīts par otro labāko sportistu (pēc traģiski bojā gājušā F1 pilota Airtona Sennas). Pelē vienmēr paliks otrais – gan futbolā, gan Brazīlijas sportā."

Šī nav pirmā reize, kad slavenais argentīnietis kritizējis FIFA rīcību vai arī asāk izteicies brazīliešu kolēģa sakarā. Gan Maradona, gan Pelē savulaik tika atzīti par gadsimta labākajiem futbolistiem – argentīnietis uzvarēja interneta vidē veiktajā līdzjutēju aptaujā, bet brazīlietis šo apbalvojumu saņēma pēc tam veiktajā FIFA pārstāvju, žurnālistu un treneru aptaujā.

Maradona gan nebija īsti apmierināts ar to, ka FIFA nebija piešķīrusi balvu tikai viņam – toreiz FIFA pamatojums bija neprecīzie aprēķini par aptaujas respondentiem, kas vienkārši varētu būt pārāk jauni, lai atcerētos, kā spēlējis Pelē. Argentīnietis lika noprast, ka vienīgi viņš uzskatāms par pasaules labāko futbolisti, bet brazīlietim piešķirtā FIFA balva, maigi izsakoties, nav nekā vērta.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
Fédération Internationale de Football...