Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Ēģipte pagarinājumā pieveic Kamerūnu

Agris Suveizda

Ēģipte pagarinājumā pieveic Kamerūnu
Viens no mača galvenajiem varoņiem Ahmeds Hasans
Foto: AP/Scanpix

Šovakar norisinājās trešais Āfrikas Nāciju kausa (ĀNK) izcīņas ceturtdaļfināls. Pamatlaiks starp Ēģiptes un Kamerūnas izlasēm noslēdzās ar neizšķirtu 1:1. Jau pašā pagarinājuma sākumā ēģiptieši panāca izšķirošo pārsvaru - 3:1, un iekļuva pusfinālā, kur tiksies ar Alžīriju.

Kamerūna dominē, Hasans gūst divus vārtus

Šovakar ceturtdaļfinālā tikās iepriekšējā ĀNK finālturnīra finālistes - Ēģipte un Kamerūna.Toreiz ar 1:0 pārāki bija faraoni, taču vienīgo vārtu autors Mohameds Abutrika šajā turnīrā savainojuma dēļ nepiedalās. Toties laukumā izgāja ēģiptiešu kapteinis Ahmeds Hasans, kuram tā bija jau 170.spēle izlases rindās.

Kamēr pirmajās minūtēs abas komandas izlūkoja viena otru, izteikts pārsvars bumbas kontrolē bija seškārtējai Āfrikas čempionei Ēģiptei, taču mežonīgās lauvas ātri pārtvēra inicitatīvu, dominējot laukumā teju visu pirmo puslaiku. Uz ēģiptieša Mohameda Zidana aktivitātēm Kamerūnas futbolisti pretī lika stūra sitienu krusu (pirmajā puslaikā vien tika izpildīti 10 stūra sitieni), kā arī bīstamus centrējumus soda laukumā. Pēc viena no stūra sitieniem kamerūnieši arī izvirzījās vadībā. Ašils Emana, izpildot stūra sitienu, lieliski iegrieza bumbu tuvējā augšējā vārtu stūrī, un bumba, piepalīdzot Hasanam, iespurdza vārtu tīklā. Tomēr pēc nedaudz vairāk kā desmit minūtēm Hasans reabilitējās par neveiksmīgo epizodi un no aptuveni 30 metriem ietrieca bumbu vārtos. Jāteic, ka liela daļa vainas jāuzņemas Spānijas kluba "Espanyol" vārtsargam Karlosam Kameni. Lai arī Kamerūnai pirmajās 45 minūtēs piederēja liels pārsvars, rezultāta tablo vēstīja ko citu - 1:1.

Ēģipte iztur Kamerūnas spiedienu

Pašā otrā puslaika sākumā ēģiptiešiem bija trīs labas iespējas izvirzīties vadībā, taču tās netika izmantotas. Ar bīstamām epizodēm atbildēja arī lauvas, tomēr teicams vārtos bija pieredzējušais Esams El Hadari. Pamazām pieauga Kamerūnas spiediens. Ēģiptieši arvien lielākiem spēkiem aizsargājās, atbildot vien ar retiem, taču ļoti asiem pretuzbrukumiem. Faraonu uzbrukuma smailē vienatnē darbojās Emads Moteabs, taču viņam vairāku pretspēlētāju ielenkumā klājās ārkārtīgi smagi. Pēdējās desmit minūtes Kamerūna izmisīgi centās izraut uzvaru, bet Ēģipte tikpat izmisīgi aizstāvējās, nereti raidot bumbu pēc iespējas tālāk. Centrējumu, stūra sitienu un tālu auta iemetienu krusa nedeva gaidīto rezultātu. Vēl vairāk. Mača 90.minūtē Moteabs varēja kļūt par spēles galveno varoni, taču ar kreiso kāju no pāris metriem bumbu no gaisa raidīja gar pašu vārtu stabu. Pagarinājums.

Kamerūna sit stūrus, Ēģipte gūst vārtus

Papildlaika pašā sākumā notika negaidītais - Žeremi pavisam vienkāršā situācijā neveiksmīgi atspēlēja Kameni, bumbu pārtvēra uz maiņu iznākušais Gedo un ieraidīja to starp Kameni kājām - 2:1. Pagarinājuma piektajā minūtē netālu no soda laukuma tika nogāzts Moteabs. Līdz vārtiem nedaudz vairāk kā 30 metri, Hasans raidīja bumbu pāri sieniņai, Kameni nedaudz neveikli atsita bumbu, un tā atsitās pret vārtu pārliktni, tad pret vārtu līniju un atleca laukumā. Taču mača galvenais arbitrs nolēma vārtu guvumu ieskaitīt. Atkārtojumā skaidri varēja redzēt, ka bumba nebija vārtos, tomēr tiesnešu brigādei tādas ekstras diemžēl nav.

Kamerūna centās atspēlēties. Atkal jau pierastie centrējumi, tālās piespēles, taču daudz bīstamāk jau uzbruka arī Ēģipte, kas arvien biežāk aizskrēja pretuzbrukumos. Pagarinājuma otrajā puslaikā ātrais Gedo no savas laukuma puses aizskrēja līdz pat pretinieku soda laukumam, taču atlaida bumbu pārāk tālu un nespēja izmantot izgājienu viens pret vienu. Drīz pēc tam pie sava soda laukuma aizgulējās Aureliens Šedjū, kuru atbruņoja Gedo un varēja iziet aci pret aci ar Kameni, taču Šedjū laboja savu kļūdu, nogāžot 23 gadus veco pussargu un saņemot pelnītu sarkano kartīti. Turpinājumā vārti vairāk netika gūti, un Ēģipte svinēja smagu, taču laimīgu uzvaru. Ieskatoties statistikā, paveras interesanta aina - Kamerūna, ieskaitot kompensācijas laiku, nedaudz vairāk kā 120 minūšu laikā izpildīja 21 stūra sitienu, kamēr faraoni - nevienu. Taču uzvarētāju par nelaimi kamerūniešiem nosaka pēc gūto vārtu skaita.

ĀNK, 1/4 fināls

Ēģipte - Kamerūna 3:1 (1:1) (Hasans 37', 95', Gedo 92' - Hasans 26' (s.v.))

Izslēgšanas spēles

StadijaDatumsSpēleLaiks
1/4 fināls24.01.Angola - Gana0:1
1/4 fināls24.01.Kotdivuāra - Alžīrija2:3 (pag.)
1/4 fināls25.01.Ēģipte - Kamerūna3:1 (pag.)
1/4 fināls25.01.Zambija - Nigērija21:30
1/2 fināls28.01.Gana - Zambija/Nigērija18:00
1/2 fināls28.01.Alžīrija - Ēģipte21:30
Par 3.v.30.01.? - ?18:00
Fināls31.01.? - ?18:00
1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:34, pirms 14 gadiem
Trilleris...

  +3 [+] [-]

, 2010-01-25 20:36, pirms 14 gadiem
Man jau likās, ka tiesneši būs galvenie varoņi! Jo jau pirmajā puslaikā tika dalītas neizprotamas dzeltanās kartiņas, be nu vārti ir unikums. Bet tas neattaisno Kamerūnas zaudējumu, jo pārējie vārti tika gūti godīgi. Bet nu sāpīgi!!!

  +6 [+] [-]

, 2010-01-25 20:36, pirms 14 gadiem
Hasans spēles varonis. Divi goli savas komandas labā, viens pretinieku.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:37, pirms 14 gadiem
Jebal to Āfrikas Nacijas kausu!!!!Nu atkal Kameruuna speelee labi, bet uzvar Ēģipte!!!Kotdivuāra araa, Kameruuna aaraa, paliek Nigerija!!!
Ja uzvarees visu kausu atkal izcels Ēģipte, tad tas buus vnk briesmiigi!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:38, pirms 14 gadiem
Spēle ne visai interesanta likās. Visi goli radās gandrīz ne no kā. Kamerūnas aizsardzība un vārtu vīrs bija īpaši nepārliecinoši. Pagarinājumā mirkli pirms Ēģipte guva vārtus tieši iedomājos,ka drīz vien ēģiptieši gūs vārtus,jo Kamerunās lielais pārsvars stūra sitienos (16 vai vāirāk pret 0) šķita pārāk izsķērdīgi. Hasans spēles varonis ( hetriks,ja skaita savos vārtos raidīto bumbu un golu,pēc soda sitienu,kuru nevajadzēja skaitīt). un lai tagad FIFA vēlrez pasaka,ka nevajag video atkārtojumus,vismaz,lai noskaidrotu,vai skaitīt vārtu guvumus vai ne.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:39, pirms 14 gadiem
es ļoti ceru, ka ar laiku tiks kaut kas ieviests, lai uzlabotu tiesāšanu.. pēdējā laikā - viss pierāda to, ka kaut kas ir jādara lietas labā.. pietiek turēties pie sentēva metodēm!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:41, pirms 14 gadiem
Šajā spēlē abas komandas spēlēja labi un cīnījās līdz galam. Vienīgi papildlaikā labāki izrādījās Ēģiptieši.
Īstenībā spēlei vajadzēja beigties 2-1, jo Ēģiptes trešajā vārtu guvumā nemaz nebija gūti vārti.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:42, pirms 14 gadiem
barca0078 rakstīja: Jebal to Āfrikas Nacijas kausu!!!!Nu atkal Kameruuna speelee labi, bet uzvar Ēģipte!!!Kotdivuāra araa, Kameruuna aaraa, paliek Nigerija!!!
Ja uzvarees visu kausu atkal izcels Ēģipte, tad tas buus vnk briesmiigi!!!!
Kas tur briesmiigs?Neviens jau nelika Kameruunas speeleetaajiem bumbu dziit savos vaartos.Pa visu Aafriku nevar atrast vienu normaalu vaartsargu, tad tieshaam jaabriinaas...kaads veel pusfinaals?Lai vinji veel var iesist kaadus vaartus sev un apkaunot sevi? Jaa, bet tie tiesneshi gan...
Nedomaaju, ka kaads no mums piedziivos dienu, kad komanda no Aafrikas uzvarees PČ.Viela paardomaam...

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:43, pirms 14 gadiem
Hasanam hat trick
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:45, pirms 14 gadiem
1) tiesnesis - kā vispār viņam atļauj tiesāt vēl spēles, tik rupjas kļūdas, un galvenais regulāri, neatceros, kurā spēlē, bet šajā turnīrā jau iepriekš viņam izdevās izšķirt mača likteni.. vnk drausmas.. LMT Virslīgas klubiem vajadzētu pirms sūdzēšanās paskatīties, kā ĀNK tiesā, tad vairs iebildumu par mūsu tiesnešiem nebūtu...
2) Kamerūnas vārtsargs - godīgi sakot noraka spēli..
3) Kamerūnas taktika, lasi, treneris - priekš kam jāspēlē visu spēli tik spītīgi ar garajām piespēlēm, kas lielākoties nozīmēja bumbas zaudēšanu?

..bet kopumā patika Ēģiptes komandas vienotība un cīņaspars, un saspēle laukuma centrā - vnk lieliski, nebrīnīšos, ja viņi atkal uzvarēs ĀNK, lai gan gribētos, lai uzvar Nigērija (redzēs, kā šovakar klāsies pret Zambiju)..

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:48, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka šo ĀNK arābi (EGY vai ALG) arī uzvarēs, jo izšķirošajos brīžos izrādās aukstasinīgāki un spēlē gudrāku futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:49, pirms 14 gadiem
porToss rakstīja: Nožēlojams futbols no Ēģiptes puses. Pretīga šara un tiesnešu kļūda - un tiek 1/2 finālā.
Ļoti žēl.
..nu un ar ko tad ir labaaka Kameruunas izlase, kas no 20 stuura sitieniem taa arii nespeej radiit nevienu pusliidz labu vaartu guushanas momentu..?!

Par vienu gan ir jaapiekriit - tiesaashanas liimenis tik tieshaam ljoti piekliboja visas speeles garumaa, bet diemzheel - Aafrika paliek Aafrika..:/

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:50, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Izskatās, ka šo ĀNK arābi (EGY vai ALG) arī uzvarēs, jo izšķirošajos brīžos izrādās aukstasinīgāki un spēlē gudrāku futbolu.
Es ticu ka Nigērija to nepieljaus!!!!

  -4 [+] [-]

, 2010-01-25 20:51, pirms 14 gadiem
jeers rakstīja: ..nu un ar ko tad ir labaaka Kameruunas izlase, kas no 20 stuura sitieniem taa arii nespeej radiit nevienu pusliidz labu vaartu guushanas momentu..?!

Par vienu gan ir jaapiekriit - tiesaashanas liimenis tik tieshaam ljoti piekliboja visas speeles garumaa, bet diemzheel - Aafrika paliek Aafrika..:/
? Gols ēģiptiešu vārtos taču ielidoja pēc lieliski padota stūra.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:52, pirms 14 gadiem
barca0078 rakstīja: Es ticu ka Nigērija to nepieljaus!!!!
Eegjipte tev nav nekaada "melnaa Aafrika", kaa Eurosportaa krievs saka.

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:55, pirms 14 gadiem
makaweli rakstīja: Kas tur briesmiigs?Neviens jau nelika Kameruunas speeleetaajiem bumbu dziit savos vaartos.Pa visu Aafriku nevar atrast vienu normaalu vaartsargu, tad tieshaam jaabriinaas...kaads veel pusfinaals?Lai vinji veel var iesist kaadus vaartus sev un apkaunot sevi? Jaa, bet tie tiesneshi gan...
Nedomaaju, ka kaads no mums piedziivos dienu, kad komanda no Aafrikas uzvarees PČ.Viela paardomaam...
Taa ja itkaa ir par tiem vaartsargiem, bet nav jau taa ka Kameeni buutu slikts vaartsargs, vnk kad vinji visi speelee Afrika viss notiek savaadaak!!!Eto'o ar lielaa meera neparaadija visa kausa ko no vinja gaida, nemaz nerunaajot par Drogba! Vnk Ēģipti nepaartraukti pavada sportiskaa veiksme, bet dzilji sirdii es ticu kaa taa beigsies!!!! Cerams vinji zaudees saviem neparociigajiem pretiniekiem Alžīrijai, un tad lai Finālā uzvar Nigerija!!!

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:56, pirms 14 gadiem
makaweli rakstīja: Eegjipte tev nav nekaada "melnaa Aafrika", kaa Eurosportaa krievs saka.
Izklausaas rasistiski!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:57, pirms 14 gadiem
Kamerūnieši paši sev savārīja sūdus! Biju par viņiem, bet nebij pelnijuši, tāpat kā Kotdivuāra vakar...

     [+] [-]

, 2010-01-25 20:57, pirms 14 gadiem
barca0078 rakstīja: Izklausaas rasistiski!!!!
Pasaki to vinjam!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 20:58, pirms 14 gadiem
barca0078 rakstīja: Taa ja itkaa ir par tiem vaartsargiem, bet nav jau taa ka Kameeni buutu slikts vaartsargs, vnk kad vinji visi speelee Afrika viss notiek savaadaak!!!Eto'o ar lielaa meera neparaadija visa kausa ko no vinja gaida, nemaz nerunaajot par Drogba! Vnk Ēģipti nepaartraukti pavada sportiskaa veiksme, bet dzilji sirdii es ticu kaa taa beigsies!!!! Cerams vinji zaudees saviem neparociigajiem pretiniekiem Alžīrijai, un tad lai Finālā uzvar Nigerija!!!
Sportiskā veiksme? Arī. bet galvenais ēģiptiešu uzvaru garants ir meistarība. Lūk, kārtējais piemērs. Kamerūna daudz uzbrūk, būtībā ir labāka, taču spēlē pilnīgi bez aizsardzības. Gluži kā Kotdivuāra vakar. Ēģipte uz Āfrikas komandu fona atšķiras ar to, ka ir ļoti labs vārtsargs un labi saspēlējusies aizsardzības līnija.
Šodien Kamerūna bija labāka, taču paši sev izraka bedri.

     [+] [-]

, 2010-01-25 21:00, pirms 14 gadiem
goga papukašvili rakstīja: ? Gols ēģiptiešu vārtos taču ielidoja pēc lieliski padota stūra.
..mjaaa, bet tie gluzhi nebija kameruunieshi, kas bumbu raidiija vaartos..

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:00, pirms 14 gadiem
haa2o rakstīja: tiesneši jau 95. minuutee noraka jebkaadas ceriibas Kameruunai... no 1:3 atspeeleeties pret Egjipti ir ljoti gruuti...
Tiesneši? Nu, ieskaitīja golu, kura nebija. Bet ne jau tiesnesis kaut ko noraka. To jau nu gan kamerūnieši izdarīja paši. Vispirms Kameni nolažojās, tad paši nespēja izmantot izdevības un nospiedošo pārsvaru. Un beigu beigās Žeremi uzdāvināja bumbu Gedo.

     [+] [-]

, 2010-01-25 21:00, pirms 14 gadiem
barca0078 rakstīja: Taa ja itkaa ir par tiem vaartsargiem, bet nav jau taa ka Kameeni buutu slikts vaartsargs, vnk kad vinji visi speelee Afrika viss notiek savaadaak!!!Eto'o ar lielaa meera neparaadija visa kausa ko no vinja gaida, nemaz nerunaajot par Drogba! Vnk Ēģipti nepaartraukti pavada sportiskaa veiksme, bet dzilji sirdii es ticu kaa taa beigsies!!!! Cerams vinji zaudees saviem neparociigajiem pretiniekiem Alžīrijai, un tad lai Finālā uzvar Nigerija!!!
Taisniiba jau ir.Jaabriinaas, ko tas 4empionaats ir taadu izdariijis, vai izpelniijies, ka vinju speelee ik pa 2 gadiem. Pa pusei futbols pa pusei cirks.Reizeem var just, ka komenteetaajs Eurosportaa vnk vairs nevar iztureet, ka regulaari taa vietaa, lai vismaz meegjinaatu izveidot jedziigu uzbrukumu tiek izdariiti sitieni no 30-35 metriem.Piemeers taalu nav jaameklee - Angolas speele vakar. Skatoties uz daudzaam komandaam briinos kur taadi speeleetaaji var speeleet vadoshaas lomas Eiropas futbolaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-25 21:48, pirms 14 gadiem
oi kā vakar līnijtiesnesis kotdivuārai gōlu noraka !

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:56, pirms 14 gadiem
Pilnigi nepelniti. Kameruna spiezh visu speli, ir galvas tiesu paraka, bet golu iesist nevar. Vel vairak aizsargs panjem un norok speli ar vienu debilu piespeli. viss. punks. Vakar Kotdivuara, sodien ari Kameruna. Kamerunais vajadzeja apspelet uz vienas kajas sito speli, nesaprotu, kapec favoriti ir Egjipte un kaa vinji pagiasreiz uzvareja.

     [+] [-]

, 2010-01-25 22:06, pirms 14 gadiem
zaksix rakstīja: Pilnigi nepelniti. Kameruna spiezh visu speli, ir galvas tiesu paraka, bet golu iesist nevar. Vel vairak aizsargs panjem un norok speli ar vienu debilu piespeli. viss. punks. Vakar Kotdivuara, sodien ari Kameruna. Kamerunais vajadzeja apspelet uz vienas kajas sito speli, nesaprotu, kapec favoriti ir Egjipte un kaa vinji pagiasreiz uzvareja.
Muļķības. Abas komandas bija spēkos līdzvērtīgas. Epizodiski labāk spēlēja gan Ēģipte, gan Kamerūna. Vienkārši Ēģipte bija veiksmīgāka komandas spēlē - gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Kamerūna izskatījās nesaspēlējusies, protams epizodiski bija tīri o.k. uzbrukumi, tomēr Ēģipte uzbruka pārdomātāk. Paskaties cik stūra sitieni Kamerūnai bija 21(!!!), un neviens no tiem (izņemot pirmo pēc kura tika gūti vārti) neradīja neko īpaši bīstamu pie Ēģiptes vārtiem. Ēģipte vienkārši bija labāka, samierinies.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:27, pirms 14 gadiem
Hasans malacis. sākumā iesit savos un pēc tam divus pretiniekiem. īsts kapteinis.
prieks, ka tieši Ēģipte tikai. vienmēr no Āfrikas viņa simpatizējusi visvairāk. vārtsargi lieliski spēlēja.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 22:28, pirms 14 gadiem
porToss rakstīja: Nožēlojams futbols no Ēģiptes puses. Pretīga šara un tiesnešu kļūda - un tiek 1/2 finālā.
Ļoti žēl.
Nezināju, ka Geremi ir tiesnesis!

  -1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:29, pirms 14 gadiem
Atkal neredzēju. Mani favorīti izkrituši, tad jau laikam jātur īkšķis par Ganu/Ēģipti.

     [+] [-]

, 2010-01-25 22:51, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Muļķības. Abas komandas bija spēkos līdzvērtīgas. Epizodiski labāk spēlēja gan Ēģipte, gan Kamerūna. Vienkārši Ēģipte bija veiksmīgāka komandas spēlē - gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Kamerūna izskatījās nesaspēlējusies, protams epizodiski bija tīri o.k. uzbrukumi, tomēr Ēģipte uzbruka pārdomātāk. Paskaties cik stūra sitieni Kamerūnai bija 21(!!!), un neviens no tiem (izņemot pirmo pēc kura tika gūti vārti) neradīja neko īpaši bīstamu pie Ēģiptes vārtiem. Ēģipte vienkārši bija labāka, samierinies.
Man patik tava bilde

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 22:57, pirms 14 gadiem
Es teiktu tā, šogad Kamerūna galīgi nespēlē, kā es biju gaidījis.
Neredzēju šo spēli, bet spēle ar Tunisiju arī nebija nekas labs...
1 2 44 komentāri