Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Lietuvas futbola federācija atsakās no pārbaudes spēles pret Baltkrievijas U21 izlasi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvas futbola federācija atsakās no pārbaudes spēles pret Baltkrievijas U21 izlasi
Lietuvas vīriešu futbola valstsvienība 2020. gada 18. novembrī Almati. Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas futbola federācija drošības apsvērumu dēļ atteikusies aizvadīt 8. jūnijā Minskā paredzēto U21 izlases pārbaudes spēli pret Baltkrievijas vienaudžiem. Lietuvieši lems arī par valstsvienību draudzības spēles atcelšanu 16. novembrī.

Mariuša Stankeviča trenētā U21 komanda nākamajā mēnesī plānoja aizvadīt pārbaudes spēles pret Igauniju (4. jūnijā) un Baltkrieviju. Situācija mainījās 23. maijā – kaimiņvalsts režīms ar viltu un spēku sagrāba "Ryanair" pasažieru lidmašīnu reisā #FR4978 Atēnas-Viļņa. Minskas lidostā drošības dienests nolaupīja vienu no asākajiem diktatūras kritiķiem – "Nexta" līdzdibinātāju Romanu Protaseviču.

Lidmašīna tika atbrīvota tikai vakarā un nolaidās Viļņas lidostā astoņarpus stundas pēc paredzētā laika (21:25, nevis 13:00) – bez Protaseviča, viņa draudzenes un vairākiem Krievijas pilsoņiem. Lietuvas amatpersonas nosauca Baltkrievijas režīma rīcību par valsts terorismu. Prezidents Gitans Nauseda paziņoja, ka pirmdien par notikušo runās ES padomē.

Lietuvas futbola federācija reaģēja, atsakoties no 8. jūnijā paredzētās pārbaudes spēles. LFF plāno atcelt arī 16. novembrī paredzēto draudzības spēli pret Baltkrievijas valstsvienību, taču oficiāls lēmums tiks pieņemts vēlāk.

Starptautiskā hokeja federācija 2021. gada 2. februārī paziņoja, ka viss pasaules čempionāts notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Sākumā tika plānots, ka divi grupu turnīri un izslēgšanas spēles risināsies Minskā, taču pēc IIHF sponsoru “Škoda”, “Nivea” un “Liqui Moly” protestiem lēmums tika mainīts.

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) svētdien, 16. maijā, informēja par izmaiņām Pasaules kausa kalendārā. Minskas-Raubiču bāzē paredzētais posms – tam jānotiek 2022. gada 3.-6. martā – pārcelts uz Somijas ciematu Kontiolahti.

Izmantotie resursi:
https://lff.lt/news/12177/atsaukiam...
https://www.biathlonworld.com/news/...

     [+] [-]

, 2021-05-25 18:59, pirms 3 gadiem
Kad runā par briesmīgo baltkrievu režīmu, un labajiem mums, un labo rietumu pasauli, man vienmēr jādomā par Edvardu Snoudenu un Džulianu Asanžu - vienam par ASV valdības īstenotās civiliedzīvotāju spiegošanas atmaskošanu šobrīd vienīgais patvērums pasaulē ir Krievija un otrs ir nepamanītais brīvās pasaules politieslodzītais.