Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Atskats uz piekto nedēļu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Jau piecas nedēļās aizvadītas "Triobet.com" ziemas čempionātā futzālā. Piedāvājam nelielu ieskatu pēdējā no tām.

Triobet.com Ziemas čempionātā futzālā aizvadīta piektā spēļu nedēļa (14.11. – 20.11.). Tās laikā komandas kopumā aizvadījušas 28 mačus – trīs Profesionālajā līgā, septiņus – Zelta, desmit – Sudraba un astoņus – Bronzas. Joprojām ir vienības, kas nav piedzīvojušas nevienu zaudējumu, un tādas ir veselas desmit, joprojām diemžēl ir komandas, kas nav izcīnījušas nevienu uzvaru – deviņas.

FC Raita notur dublieru uzņemto tempu
Pirmo spēli Profesionālajā līgā aizvadījuši pērnās sezonas čempioni FC Raita. Dublieru, kas pirmajās trīs Zelta līgas spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, iesākto veiksmīgi turpināja arī pirmā komanda – 5:3 izbraukuma mačā pret turnīra organizatoru atbalstīto "TUC/FT"A komandu. Arī pēdējiem savs prieciņš – beidzot izdevies pārvarēt savainojumu un slimību epidēmiju – laukumā bija atgriezušies Kaspars Lakševics, Jānis Osis, Oskars Rāzmanis, bet malā palika tikai Ģirts Vikmanis.

Trešo uzvaru turnīrā izcīnīja, un līdz ar to līderpozīcijās nostiprinājās, "TSI Team", kas ar 6:4 izbraukumā pieveica Mantija. Trīs vārti Aleksandra Gubina kontā, viens panākums Aleksandram Fertovam, kurš ar četriem gūtiem vārtiem līdz ar to izvirzījies līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta otrajā pozīcijā, atpaliekot vien no … sava komandas biedra Maksima Seņa, kurš pret Mantiju nespēlēja.

Otrā uzvara divās spēlēs "Rīgas Siltuma" rēķinā – šoreiz 8:3 savā laukumā pār "MFC Alko", kuru rindās pirmo spēli pēc traumas sadziedēšanas aizvadīja spēlējošais treneris Jevgeņijs Matroiņins.

Bez zaudējumiem tikai FC Trans Baltika un FC Raita 2
Pretēji iepriekšējā apskatā izteiktajām prognozēm, Zelta līgas A grupā pēc aizvadītās nedēļas spēļu rezultātiem pretendentu loks uz pirmajām trim vietām paplašinājies līdz piecām vai pat visām sešām komandām. Brīdī, kad likās, ka šosezon grupā būs divas izteiktas līdervienības, negaidītu, turklāt – negaidīti smagu zaudējumu piedzīvoja pērnās sezonas Zelta līgas čempioni "Rio Lukss" – 3:8 viesos pret "R.R. grupu", kas līdz tam četros mačos bija piedzīvojuši trīs zaudējumus, tostarp – pret vieniem no šā brīža pastarīšiem "Arsenal Riga". Jāsaka – nu jau kārtējos trīs vārtus "R.R. grupas" labā guva Vitālijs Kabankovs, kas ar desmit panākumiem izvirzījies A grupas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā, par viena precīza sitiena tiesu apsteidzot "Rio Lukss" līderi Konstantīnu Golubeckiju (viņam aizvadītajā mačā divi panākumi).

Tai pat laikā trešo uzvaru tik pat spēlēs izcīnīja "FC Trans Baltika", šoreiz 6:2 pār vēl vieniem pērnā gada Zelta līgas finālgrupas dalībniekiem – "Scandinavian Tobacco". Trīs vārti Maksima Bulgakova rēķinā. Līdz ar to "FC Trans Baltika" turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, uz otro atkāpušies "Rio Lukss" vīri, bet trešo pozīciju, neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, saglabā "Scandinavian Tobacco". Vēl "Imanta Freiberga Fanu klubs", pateicoties četriem(!) precīziem Andra Caunes sitiemiem, ar 4:3 pārspēja "Arsenal Riga".

Zelta līgas B grupā pavisam neveiksmīga nedēļa izvērtusies simpātiskajai "Jadberg" komandai. Pēc visnotaļ nesliktā starta – viena uzvara, viens neizšķirts, viens zaudējums, aizvadītajā nedēļā tika piedzīvoti trīs zaudējumi, kā rezultātā no ceturtās vietas bija jāatkāpjas uz sesto, turklāt, sekotāji jau min uz papēžiem – "FK Olaine" un "Sojuz" atpaliek tikai par vienu punktu. Nedēļas sākumā "Jadberg" puiši visnotaļ likumsakarīgi ar 1:3 zaudēja "Kreiss", kam sekoja apkaunojošais 0:8(!) mača ar "GazMjas" (trīs vārtu guvumi Mihaila Skuratoviča kontā), kā arī 1:5 spēlē ar vēl vieniem B grupas favorītiem "Jūsu kredīts".

Vēl "FK Olaine" izcīnīja pirmo uzvaru – 6:1 pret "Sojuz". Trīs vārti Dmitrija Plukaiša rēķinā. Pēc uzvaras pār "Jadberg", turnīra tabulas līderpozīcijās izvirzījušies "Kreiss" vīri – 12 punkti no 15 iespējamajiem, tiesa, par potenciālajiem līderiem jāuzskata "FC Raita" dublieri, kas izcīnījuši uzvaras visās trīs aizvadītajās spēlēs. Trīs uzvaras un viens zaudējums "Jūsu kredīts" kontā.

Grupas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izvirzījušies Sergejs Petrenko no "Kreiss" – septiņi gūti vārti, un M.Skuratovičs – pieci panākumi.

BSA turpina rādīt klasi
Sudraba līgas A grupā visus konkurentus turpina „plosīt” "BSA" komanda. Aizvadītajā nedēļā kārta pienāca līdz tam zaudējuma rūgtuma nepazinušām komandām – "FK Reāls" un "Medical Group Dens". Slavenā Madrides karaliskā kluba „jaunākajiem brāļiem” "BSA" „pārskrēja pāri” vienā elpas vilcienā – 5:0, ar „mediķiem” nācās pacīkstēties nedaudz sīvāk – tikai 5:3.

"MGD", tiesa, pirms tam ar 4:3 pārspēja "Husqvarna", un līdz ar to saglabā otro vietu grupā, gluži kā "FK Reāls" – trešo. Citās spēlēs "RSEBAA" ar 3:5 piekāpās "Big Point" un ar 2:1 pārspēja "Wood Brothers", bet "Grifs AG" ar 4:2 pieveica "Ranners". "Wood Brothers" un "Ranners" ir vienīgās divas komandas, kas visā Sudraba līgā nav izcīnījušas ne punkta.

B grupā pa trešajai uzvarai sešos mačos izcīnīja "Remus AMR" un "FK Iecava", attiecīgi, 3:0 pār "Nordea" un 6:2 pār "Actaris", tādējādi turnīra tabulā par diviem punktiem apsteidzot "FK Mērsrags" un "SK Babīte". Tiesa, Mērsraga vīri aizvadījuši divas spēles mazāk nekā galvenie konkurenti.

Sāncensībā par rezultatīvākā spēlētāja lauriem Sudraba līgā vadībā izvirzījies Edgars Martjušenko no "SK Babīte" – 11 precīzi sitieni. Ar deviņiem panākumiem seko komandas biedrs Mārtiņš Silapēteris (abi Babītes kluba uzbrukuma līderi aizvadītās nedēļas divos mačos guva kopskaitā pa pieciem vārtiem), pa astoņiem precīziem sitieniem Sergeja Ņikankina ("Big Point") un Dmitrija Vlasova ("SVA") rēķinā.

Lielākā intriga - Bronzas līgas B grupā
No visu četru līgu kopskaitā septiņām grupām vislielākā intriga sezonas sākumā vērojama Bronzas līgas B grupā – šā brīža līderiem "Banku augstskolai" jau ir divi zaudējumi (sešās spēlēs), tostarp – 4:6 pēdējā mačā pret „tikai” piektajā vietā esošo "FC FAN" vienību. Šobrīd vēl par pirmajām trim vietām pilnīgi reāli var pacīnīties septiņas(!) komandas, taču jāatceras, ka ir tikai pats sezonas sākums, un daudz kas var mainīties jau tuvāko nedēļu laikā.

A grupā kārtējo, septīto pēc kārtas, uzvaru izcīnīja "LAS", šoreiz ar 8:2 sagraujot "SEB". Bez zaudējumiem cīnās arī "FK Animalz on Tour", šonedēļ 5:3 pret "Ūniju", un "Brigma Baldone", kas ar 10:3 viesos „izrēķinājās” ar "FC Forensis". Acīm redzot, tieši minētās trīs līdervienības – "LAS", "FK Animalz on Tour" un "Brigma Baldone" arī būs tās, kas grupu turnīra noslēgumā gaidīs iznākumu B grupā, tas ir – savus pretiniekus līgas finālturnīrā.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā joprojām gozējas Jevgeņijs Komarņickis ("LAS") – 13 precīzi sitieni. Ar 11 panākumiem viņam seko komandas biedrs Dmitrijs Savins, bet pa 10 reizēm pretinieku vārtsargus pārspējuši Aleksandrs Šiškunovs ("Banku augstskola") un Kristaps Spuģis ("FK Brāzma").

Plašāk par turnīru un komandām varat lasīt šeit>>> .