Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Finālgrupās ielaužas "Versus" un "I’m"

Andrejs Siliņš

Futbola turnīru organizācijas (FTA) rīkotā Triobet.com ziemas futzāla čempionātā amatieru līgās aizvadītas gandrīz visas priekšsacīkšu spēles. Atlikuši vairs tikai četri mači.

No tiem trīs neko vairs neizšķir nevienai no pretiniekiem, kamēr vienai cīņai – Sudraba līgas A grupā starp Ranners un Big Point vienībām – likme visaugstākā – vieta labāko sekstetā. Visi pārējie amatieru līgu finālisti jau zināmi, tāpat arī neveiksminieki, kam nākamajā sezonā būs jācīnās līgu zemāk.

Līderis klūp … divreiz …
Bet sāksim, kā ierasts, ar Profesionālās līgas aizvadīto nedēļu notikumu apskatu. Divus zaudējumus – 2:5 viesos pret Monarch un 5:7, arīdzan izbraukumā, pret FC Raita – piedzīvoja Rīgas Siltums vīri, kas gan netraucē komandai saglabāt pirmo vietu. Tiesa – pagaidām, jo vieni no pāridarītājiem – FC Raita – atpaliek vairs tikai par diviem punktiem, turklāt pēdējie aizvadījuši divus mačus mazāk.

Lai arī pēc divām identiskām – 6:3 – uzvarām viesos pār FC Raita un TUC/FTA trešajā vietā izvirzījusies Mantija komanda – 15 punkti 10 mačos, tomēr, visticamāk, no turienes viņus drīzi vien „izstums” Monarch vienība, kas šobrīd atpaliek par diviem punktiem, taču aizvadījusi tikai sešas spēles.

Kopumā, neiedziļinoties visu maču iznākumos, tos iespējams apskatīt turnīra mājas lapā, jāsaka – Profesionālajā līgā novērojama komandu noslāņošanās – vietas pirmajā trijniekā savā starpā sadalīs Rīgas Siltums, FC Raita un Monarch, tabulas vidus daļā „sitīsies” vēl trīs komandas – Mantija, FC Nico un TSI Team, bet MFC Alko un TUC/FTA klātienes un neklātienes cīņās noskaidros vājāko no stiprākajiem.

Versus "izstumj" FC Trans Baltika, pārējais – kā paredzēts
Aizraujoši notikumi pēdējās nedēļās bija novērojami Zelta līgas A grupā. Ne pārāk veiksmīgi sākuši sezonu – tikai pieci punkti pirmajos sešos mačos, teicamu finiša „spurtu” nodemonstrēja Versus puiši, kas izcīnīja sešas uzvaras nākamajās astoņās spēlēs, tostarp – divus „sausus” panākumus pār galvenajiem konkurentiem cīņā par iekļūšanu finālgrupā FC Trans Baltika – 3:0 un 5:0. Bet viss, jeb citiem vārdiem – Versus vienības liktenis – izšķīrās 18.februāra cīņā ar nebūt ne vājo Arsenal Riga komandu. Uzvaras gadījumā vieta finālā, zaudējuma – to iegūta vēl viena komanda, kas labi aizvadīja pēdējās spēles – R.R. grupa. Diskvalifikācijas dēļ nespēlējot vienam no komandas līderiem Kristiānam Girvičam, Versus vīri tomēr prata mobilizēties, un izcīnīja pārliecinošu uzvaru 7:2.

Tieši pretēji Versus sezonu noslēdza vienība, kas ilgu laiku itin pārliecinoši turējās līderu trijniekā – FC Trans Baltika. Pēc teicamā sezonas sākuma, kad tika izcīnītas sešas uzvaras pirmajos astoņos mačos, tostarp – pret favorītiem Autoskola Gross un Rio Lukss, sezonas noslēgumā FC Trans Baltika piedzīvoja četrus zaudējumus pēc kārtas, tai skaitā arī pastarīšiem Imanta Freiberga Fanu klubs. Kā likumsakarīgs iznākums – zaudēta vieta finālsešiniekā.

Bet jau pieminētā R.R. grupa komandas spēlētāji un pārstāvji, kas finišēja ar četrām uzvarām un vienu neizšķirtu pēdējās sešās spēlēs, var tikai kost sev pirkstos par neuzmanību 17.decembra mačā pret Versus, kad atļauto divu leģionāru jeb profesionāļu vietā laukumā izgāja trīs. Jāpiebilst, ka toreiz 0:10 tehnisko zaudējumu „atnesa” Latvijas valstsvienības (lielajā futbolā) pussargs Vadims Morozs.

Zelta līgas B grupā pēdējie mači noritēja daudz mierīgākā gaisotnē, jo pēc Jūsu kredīts vienības izstāšanās no cīņas par vietu finālā, FC Raita otrajai komandai, GazMjas un Kreiss atlika vien noskaidrot, ar cik punktiem katra no vienībām uzsāks otrā posma spēles.

Un tā, Zelta līgas finālgrupas cīņas komandas uzsāks ar sekojošu punktu skaitu: Rio Lukss – 9, FC Raita – 7, Autoskola Gross un Kreiss – pa 6, GazMjas – 4, Versus – 3. Bet vietu Zelta līgā zaudējušas, protams, abu grupu vājākās vienības – Imanta Freiberga Fanu klubs un Sojuz, kā arī sliktākiem, pēc iegūtajiem punktiem, no pirmspēdējo vietu ieguvējiem – Jadberg.

Gadsimta mačs 21.februārī!
Patiešām neticami – Sudraba līgas A grupā atlicis aizvadīt tikai vienu maču, taču tieši tajā tiks noskaidrots pēdējais veiksminieks. Un tā – šīs nedēļas galvenais jautājums: Ranners pret Big Point – kurš kuru? Spēle, kurā, lai nodrošinātu vietu fināla sešiniekā, pēdējiem pietiek ar neizšķirtu, kamēr Ranners der tikai un vienīgi uzvara, notiks 21.februārī Ranners mājas laukumā 85.vidusskolas sporta zālē. Mača sākums pulksten 21:15.

Interesanti, ka uzvarot Ranners komandai, kas šobrīd grupas turnīra tabulā ieņem „tikai” piekto vietu, noslēgumā trim komandām – Big Point, Medical Group Dens un Ranners – būs vienāds punktu skaits – pa 31, kas nozīmē, ka labākā starp tām tiks noskaidrota pēc šo trīs komandu savstarpējo spēļu rezultātiem. Šādā situācijā miniturnīra uzvarētāji būs Ranners vīri. Bet – nesteigsimies notikumiem pa priekšu - kā jau minēts iepriekš, nedaudz labākā situācijā pirms pēdējās spēles ir Big Point spēlētāji, kam der arī neizšķirsts.

Finālā jau iekļuvušas BSA un Marshal Media FC vienības.

B grupā brīnumu lietas paveikuši I’m puiši, tiesi – ne bez tiešo konkurentu palīdzīgas rokas. Vēl pirms četrām nedēļām likās, ka nekas nevar patraucēt finālā iekļūt Actaris, FK Iecava un Remus AMR komandām, jo tobrīd trešajā vietā esošā Remus AMR vienība tuvākos sekotājus I’m apsteidza par diviem punktiem, taču bija aizvadījuši trīs mačus mazāk. Bet tad sākās...

Remus AMR atlikušajās sešās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru, to pašu pār absolūtajiem pastarīšiem SVA (pret viņiem arī zaudējums), kamēr I’m regulāro sezonu noslēdza ar četrām uzvarām, un finiša spurtā apsteidza Remus AMR par vienu punktu – 27 pret 26. Īpaši atzīmējams I’m puiši panākums arī tādēļ, ka izšķirošajā cīņā, kurā derēja tikai un vienīgi uzvara bija jātiekas ar grupas līderiem Actaris, kas līdz tam bija piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu. I’m pierādīja latviešu tautas parunas „pats savas laimes kalējs” patiesumu – uzvara 4:2 un vieta finālā, turklāt – līdzi ņemot 6 punktus. Interesanti, ka visas Sudraba līgas B grupas komandas izšķirošās cīņas par vietu Zelta līgā uzsāks ar sešiem punktiem. Vietu Sudraba līgā zaudējušas SVA, Wood Brothers un RSEBAA vienības.

Brigma Baldone pabeidz bez zaudējumiem!
Starp visām triju amatieru līgu 55 komandām tikai vienai priekšsacīkstes izdevās pabeigt, izvairoties no zaudējuma rūgtuma izjušanas. Šī vienība ir Brigma Baldone, kura ar 48 punktiem 18 mačos pārliecinoši triumfēja Bronzas līgas A grupā. Baldonieši arīdzan kļuva par priekšsacīkšu rezultatīvāko komandu – 130 precīzi sitieni jeb vidēji 7,2(!) vārti spēlē. Noteikti jāpiemin arī vienības vārtsargs Andris Savickis, bez kura Brigma Baldone nezaudēto spēļu sērija nebūtu iespējama.

No Bronzas līgas A grupas finālā iekļuva arī LAS un FK Animalz on Tour komandas, bet no B grupas – FK Ulbroka, FK Axa un Banku augstskola. Vienības finālgrupas cīņas uzsāks ar sekojošu punktu skaitu „pūrā”: Brigma Baldone – 10, Banku augstskola – 7, FK Ulbroka – 6, FK Animalz on Tour un FK Axa – pa 4, LAS – 2.

     [+] [-]

, 2008-02-20 09:09, pirms 17 gadiem
lai veicas LAS ;-)

  +1 [+] [-]

, 2008-02-20 09:43, pirms 17 gadiem
Normaali izkapaajaam peedeejaas speelees!

p.s.
speeleeju Versus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-20 10:33, pirms 17 gadiem
tiiri jautri

     [+] [-]

, 2008-02-20 10:52, pirms 17 gadiem
sporta nākotne: komandu nosaukumi būs triobet, betway, expekt,utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-20 11:34, pirms 17 gadiem
I'm ir labs nosaukums bet ir daži vēl labāki... piemēram Animalz On Tour vai Imanta Freiberga fanu klubs
Bet principā ir jau labi, jo lielākā daļa šo klubu ir tīri amatieri (lasīt, džeki pēc darba savācas futeni uzdzīt) un, ja nav vajadzīgs finansiāls atbalsts, nosaukumu izdomā interesantu

  +1 [+] [-]

, 2008-02-20 11:37, pirms 17 gadiem
ir vērts iemest aci mājaslapā, tur ir vairākas spēles nofilmētas (nu vismaz momenti).
fta.lv: Triobet.com Futzala cempionats 2007./2008.

     [+] [-]

, 2008-02-20 20:05, pirms 17 gadiem
Versus malaci! No nerealas situacijas izlida!